ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Γλυφάδα: "Είμαστε μια ωραία... ατμόσφαιρα"

Όπως αναφέρει ο τέως πρόεδρος του Δ/Σ του δήμου Γλυφάδας Π. Γιάχος στις Δημολογίες του «Διαδικασίες επιπέδου καφενείου εκτυλίσσονται στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Γλυφάδας, με ευθύνη του Προεδρείου αλλά και των Δημοτικών Συμβούλων όλων των παρατάξεων που τις ανέχονται, για να μην πούμε ότι τις επικροτούν».

Είναι τέτοιο το μπάχαλο που επικρατεί που οι πιο πολλοί δεν καταλαβαίνουν τι συζητιέται, τι ψηφίζεται, ποιοι υπερψηφίζουν, ποιοι καταψηφίζουν και πάει λέγοντας...

Οι πιο πολλοί Σύμβουλοι προσέρχονται χωρίς να τους έχουν σταλεί έγκαιρα οι εισηγήσεις, με αποτέλεσμα να μην τοποθετούνται ή να λένε άλλα αντ' άλλων. Μιλάμε για το απόλυτο "τουρλουμπούκι".

Ο Πρόεδρος κ. Παναγάκος προσπαθεί κάθε φορά και συνήθως τα καταφέρνει να μην γίνονται ερωτήσεις στην αρχή της συνεδρίασης, όπως σαφώς και ρητά ορίζει ο κανονισμός λειτουργίας.

Αλλά και όταν γίνονται ερωτήσεις, ο Δήμαρχος κ. Παπανικολάου απαντάει σε όσες τον βολεύουν, ενώ τις σπάνιες φορές που θα του γίνει κάποια δύσκολη ερώτηση, την προσπερνάει ή απαντάει με την μέθοδο "λέω πολλά και διάφορα κι όποιος κατάλαβε, κατάλαβε''.

Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι, έχοντας το ύφος δαρμένου σκύλου δεν αντιδρούν, θεωρώντας ότι ο Δήμαρχος τους κάνει χάρη που τους απαντάει, όπως τους απαντάει, ο οποίος όταν η ερώτηση του είναι αρεστή απευθύνεται στους δημοτικούς Συμβούλους με χαμόγελο και στον ενικό με το μικρό τους όνομα π.χ. Ειρήνη μου ή Θανάση μου η Σωτήρη μου η Βασίλη μου ή Αθηνά μου κ.ο.κ. ενώ όταν η ερώτηση δεν του είναι αρεστή αγριεύει και θυμάται τον πληθυντικό και τους απευθύνεται με το επώνυμό τους.

Μιλάμε για μια "ωραία ατμόσφαιρα", όπως έλεγε και ο μακαρίτης ο Ντίνος Ηλιόπουλος.

Εκεί όμως που παραβιάζεται ασύστολα ο κανονισμός λειτουργίας είναι στις ψηφοφορίες των θεμάτων.

Ενώ λοιπόν το άρθρο 7 παρ. 11 του Κανονισμού Λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου ορίζει ρητά ότι: "Οι αποφάσεις λαμβάνονται με φανερή ψηφοφορία για κάθε θέμα ξεχωριστά και γίνεται με ονομαστική κλήση κάθε συμβούλου, ο οποίος δηλώνει ότι ψηφίζει υπέρ ή κατά της διαμορφωθείσας πρότασης.¨

Ο Πρόεδρος κ. Παναγάκος και ο Γραμματέας του Δ. Σ. κ. Τσάγκλας στις ψηφοφορίες εφαρμόζουν δικό τους σύστημα και συστηματικά παρανομούν, αφού δεν κάνουν ονομαστική ψηφοφορία, αλλά απευθύνονται μόνο προς τους Δημοτικούς Συμβούλους της αντιπολίτευσης (πάλι όχι ονομαστικά) και απλά τους ρωτάνε ποιοι υπερψηφίζουν ή καταψηφίζουν ή απέχουν και "ξεμπερδεύουν" την ψηφοφορία στο τάκα τάκα.

Το πιο χοντροκομμένο όμως είναι ότι, αφού τελειώσει αυτή "παγαποντιά" με τη παράνομη διαδικασία, δεν ανακοινώνουν ποτέ το αριθμητικό αποτέλεσμα της ψηφοφορίας ούτε το πόσοι Δημοτικοί Σύμβουλοι συμμετείχαν, το πόσοι υπερψήφισαν, το πόσοι καταψήφισαν και το πόσοι απείχαν.

Αυτή η πατέντα δεν είναι καθόλου αθώα, αφού με αυτόν τον τρόπο υφαρπάζουν εκβιαστικά και ετσιθελικά την θετική ψήφο των Δημοτικών Συμβούλων της παράταξης του Δήμαρχου, ότι ψηφίζουν ντε και καλά πάντα υπέρ, χωρίς καν να τους ρωτάνε τον κάθε ένα ξεχωριστά, όπως υποχρεούνται από τον νόμο και χωρίς στην ουσία ούτε καν να έχουν ψηφίσει.

Άσε που με αυτή την πατέντα, ακόμα και όταν έχουν κάποιοι αποχωρήσει ή κι όταν βρίσκονται εκτός της αίθουσας, τους καταγράφουν ως παρόντες και ότι έχουν υπερψηφίσει όλα τα θέματα.

Μιλάμε για πολλή Δημοκρατία.

Θα μου πει κάποιος, αφού δεν αντιδρούν οι Δημοτικοί Σύμβουλοι, εσύ τι ζόρι τραβάς;

Η απάντησή μου είναι ότι δεν διανοούμαι να μην τηρείται η νομιμότητα στο κορυφαίο συλλογικό όργανο του Δήμου που διαχειρίζεται σημαντικά θέματα της Πόλης με τεράστιο οικονομικό αντικείμενο.

Χαρακτηριστική περίπτωση αυτού του μπάχαλου είναι αυτό που έγινε στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, όπου ο Αντιπρόεδρος κ. Τσακίρης ζήτησε από τον Πρόεδρο να ανακοινώσει το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας ενός θέματος.

Τότε ο Πρόεδρος αφού έξυσε κάμποσο το κεφάλι του, άρχισε τις διαβουλεύσεις με τον Γραμματέα και την υπάλληλο του Δήμου για να μετρήσουν τις ψήφους, ενώ ήδη είχε ξεκινήσει η συζήτηση του επόμενου θέματος. Και μη χειρότερα.

Αποκορύφωμα όλων αυτών των απίθανων διαδικασιών, είναι ο τρόπος που γράφονται και εκδίδονται οι αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, και εδώ τα πράγματα δεν είναι καθόλου αθώα, αφού για να βγάλεις άκρη για το ποιοι ψήφισαν υπέρ και ποιοι κατά στο συγκεκριμένο θέμα, χρειάζεσαι γερά νεύρα και κομπιουτεράκι, για να μετράς και να ξανά-μετράς πόσοι ήταν παρόντες στην αρχή, πόσοι προσήλθαν και πότε, πόσοι αποχώρησαν και πότε, πόσοι ήταν παρόντες στο συγκεκριμένο θέμα και εν τέλει πόσοι ψήφισαν υπέρ και πόσοι κατά και πάει λέγοντας.

Κι όμως είναι τόσο απλό, αφού το σωστό είναι όταν γράψουν ότι ο Πρόεδρος έθεσε το θέμα σε ψηφοφορία, ακριβώς μετά να αναγράψουν ξεκάθαρα τους Δημοτικούς Συμβούλους που πήραν μέρος στην ψηφοφορία και ακριβώς μετά ποιοι ψήφισαν υπέρ ποιοι κατά, ποιοι απείχαν και μετά το αποτέλεσμα.

Τώρα το γιατί δεν το κάνουν, αλλά εφαρμόζουν αυτό το ακαταλαβίστικο σύστημα έχει κι εδώ να κάνει πρωτίστως με την ανοχή, την αδιαφορία και τον ωχαδερφισμό κυριολεκτικά όλων των Δημοτικών Συμβούλων.

Λυπάμαι που το λέω, αλλά αυτή είναι η πικρή αλήθεια δυστυχώς και για τους 41 Δημοτικούς Συμβούλους.

Ένα λιτό σχόλιο από τον ''Γ'': Όπως έχουμε διαπιστώσει ιδίοις όμμασι το σύνολο των αιρετών Γλυφάδας έχει φτιάξει ''κόκκινο μαγουλάκι'' ενώ στον αντίποδα πλειάδα συμπολιτών μας το αντίστροφο. ( Μπορείτε να το πείτε black χιούμορ )

Τη Παρασκευή έχουμε ραντεβού με τον Εισαγγελέα. Κύλησαν δεκαετίες κατά τις οποίες ισχύουν τοπικά σημεία και τέρατα , κυρίως εξυπηρέτησης ημέτερων , και δεν ανοίγει ούτε ένα στόμα.  Επί δεκαετίες καλύφθηκαν οι αξιώσεις χιλιάδων συμπολιτών μας , ενώ οι δικές μας ούτε για μια φορά. 

Ενδέχεται ορισμένοι να μην αντιλαμβάνονται ακόμα και τα αυτονόητα. Τα περισσότερα απ' όσα έγιναν και γίνονται επί τρία χρόνια στο δήμο Γλυφάδας, πιστώνοντας εκ. ευρώ του δημοτικού χρήματος, υπήρχαν ως πρόγραμμα έστω και μιας παρατάξεως ; Αντιθέτως , υπήρχαν προγράμματα , καθώς και εξαγγελίες , τα οποία δεν τηρούνται.

Κύριε Γιάχο το σύστημα το οποίο ακολουθείται από τους διοικούντες είναι ευφυές, δεν στερούνται ευφυίας, άλλων στερούνται, όπως ενδεικτικά δημοκρατικής συνείδησης, καταβολών , κ.α.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Γλυφάδα: "Είμαστε μια ωραία... ατμόσφαιρα" Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb