ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Κατατέθηκε το νομοσχέδιο για την Uber

Νυχτιάτικα κατατέθηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο του υπουργείου Μεταφορών για τις εφαρμογές μίσθωσης ταξί, τύπου Uber.

Το νομοσχέδιο προσαρμόστηκε στην απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου, με την οποία κρίθηκε ότι οι υπηρεσίες της Uber συνιστούν μεταφορικό έργο, ενώ επιχειρεί να ρυθμίσει συνολικά τη λειτουργία των εταιρειών διαδικτυακής μεσολάβησης για τη μίσθωση ταξί.

Με βάση τις προβλέψεις του νομοσχεδίου, οι εταιρείες διαμεσολάβησης (
Uber, Mytaxi, Taxiplon, κ.α) καλούνται να αποκτήσουν ειδική άδεια και να ορίσουν νόμιμο εκπρόσωπό τους στην Ελλάδα. 

Τα έσοδα των εταιρειών διαμεσολάβησης προβλέπεται να φορολογούνται με βάση την κείμενη νομοθεσία και να εκδίδονται διαφορετικά φορολογικά στοιχεία προς τους συνεργαζόμενους οδηγούς και διαφορετικά για τον επιβάτη.

Εξαιρέθηκε η πρόβλεψη για την επιβολή ελάχιστης χρέωσης στη μίσθωση τουριστικών οχημάτων. Οι εκπρόσωποι των ταξί ζητούσαν να μπει πλαφόν ύψους 90 ευρώ στις συγκεκριμένες χρεώσεις.

Οι εταιρείες διαμεσολάβησης 
για αδειοδότησή θα καλούνται να υποβάλλουν σειρά από δικαιολογητικά, όπως :

- επικυρωμένες άδειες κυκλοφορίας των οχημάτων με τα οποία συνεργάζονται
- σύμβαση ορισμένου χρόνου με τουλάχιστον τρεις οδηγούς ταξί
- στοιχεία για τις σχέσεις εργασίας με τους οδηγούς 

Σε περίπτωση χρήσης οχήματος για το οποίο δεν έχει καταρτιστεί σύμβαση, προβλέπεται η αφαίρεση της άδειας οδήγησης για δύο έτη, ενώ στο ίδιο διάστημα θα απαγορεύεται στους παραβάτες να ιδρύσουν άλλο φορέα διαμεσολάβησης. 


Σε περίπτωση που διαπιστωθεί πως λειτουργούν χωρίς άδεια, θα διακόπτεται η πρόσβαση στη συγκεκριμένη ιστοσελίδα, επίσης για δύο χρόνια. 

- Είδες η εξέλιξη ; Και σε εμάς τα τομάρια που υπήρξαμε πριν την κινητή τηλεφωνία δεν έχουν παρέχει ακόμα και σήμερα μια άδεια να λειτουργήσουμε.

'' Μια ''άδεια'' δημόσια, δημοτική, περιφερειακή, υβριδική, ψηφιακή, αναλογική , εθνική, τοπική, συνοικιακή, συνταγματική, ριζοσπαστική, της γειτονιάς, δεν υπάρχει για εμάς.

Δεν υπάρχει για εμάς ούτε και της γειτονιάς ! ''

Οι ίδιοι βρέθηκαν σε πολλές χιλιάδες θέσεις, και το 2019 θα επιχειρήσουν την επανεκλογή τους για την ''εκπροσώπησή'' μας.  

Είναι γνωστό ότι εμείς επί πέντε δεκαετίες ''δεν χωράμε πουθενά'', οι ίδιοι ''χώρεσαν'', και θα επιχειρήσουν να ''ξαναχωρέσουν''.

70, 80, 90, 2000, 2010. Τονίζεται ότι εμείς δεν ''χωράμε'' ούτε στη ψηφιακή, και θα διαπιστώσουμε το 2019 που θα ''χωρέσουν'' αυτοί.

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΤΟ ΑΥΡΙΟ ΤΟΥ ΛΑΟΥ

Και μετά σου λέει ο ''άλλος'' να μην τους βουλώσουμε τόσο το σύνολο των ψηφιακών καναλιών, όσο και της ραδιοφωνίας, καθώς και τα καφαο του Ο.Τ.Ε., και επιπρόσθετα 900 - 1800 mhz. ( Σε εύλογο χρονικό διάστημα το πρώτο πείραμα καθολικού ''μαύρου'' ώστε να διαπιστώσουμε πως θα αισθάνονται. )

Σε ορισμένες υπηρεσίες του δημοσίου κεντράρισμα στη κεραία του ling για μπλοκάρισμα του modem.

Είναι σαφές ότι η δημοκρατία τους είναι απόλυτα συνυφασμένη με την τεχνολογία του παρόντος, τηλεοπτική - μιντιακή - ψηφιακή - χωρίς αυτήν είναι τελειωμένοι. Θα εγκαταλείψουν τα πάντα και θα παραδοθούν χειροπόδαρα, διότι χωρίς τη τεχνολογία του παρόντος καταλύονται όλα. Και ο φερόμενος 'πολιτισμός' τους είναι τεχνολογικός, και μάλιστα υβρίδιο. Η ''Δημοκρατία'' τους είναι τεχνολογική, χωρίς αυτήν απλά δεν υπάρχουν. 

Ξέρετε ότι εμείς λειτουργώντας αναλογικά στον παρελθόντα χρόνο, γνωρίζαμε απόλυτα την τεχνολογική μετεξέλιξη, πριν υπάρξει καν σχεδιασμός ψηφιακών μεταβάσεων, όπως παράλληλα, γνωρίζαμε πως μπορούν στο μέλλον να απενεργοποιηθούν τα πάντα όλα. Είναι κατά πολύ ευκολότερο - υλοποιήσιμο έναντι της συμβατικής αναλογικής τεχνολογίας.

Σκοπεύω να κυκλοφορήσω την ψηφιακή πλατφόρμα απενεργοποίησης όλων των τηλεπικοινωνιακών συστημάτων, η οποία θα ενεργοποιείται από το κινητό και κανείς δεν θα έχει σήμα των εταιριών κινητής τηλεφωνίας, των καναλιών, του διαδικτύου, και της ραδιοφωνίας. Μετά από 5 λεπτά θα πέφτει το ρελέ. Θα επανεργοποιείται ξανά από το κινητό.

Να ζήσει η Αθήνα και τη νέα εποχή χωρίς κινητά τηλέφωνα, κανάλια, ραδιόφωνα, διαδίκτυο, κ.α. ( Χιλιάδες χρήστες με wifi δεν θα έχουν καθόλου σήμα ακόμα και δίπλα στο modem ) Μόνο οι Αμερικανοί θα χρησιμοποιούν την εν λόγω τεχνολογία ; Εμείς τι είμαστε ;

Αρκετά δεν παίξατε μαζί μας δήμος και πολιτικοί καθώς και οι ολιγάρχες ;

Δεν μπορείς να διώκεις επί τέσσερις δεκαετίες ένα πολίτη που είχε καταθέσει σύννομα για αδειοδότηση, και ως σύστημα να ζητάς άδεια, ενώ ακόμα και μετά από 40 χρόνια δεν την παρέχεις.

Όσοι και όσες ''χώρεσαν'' επί 41 χρόνια δεξιά - αριστερά, και κυρίως στο δήμο Γλυφάδας, αναρωτήθηκαν μια φορά πως ζει ένας άνθρωπος έπειτα από σειρά διώξεων και κατασχέσεων από το 1999 η το 2004 μέχρι σήμερα ;

Χωρίς να καινοτομούμε , είμαστε πεπεισμένοι σαράντα χρόνια μετά την δήλωση του Καραμανλή , ότι συνολικά οι νεοέλληνες είναι τρελοί , η συνειδητά εγκληματίες. 

Να ξεκουμπιστούν να φύγουν και οι δεξιά και οι αριστερά . Άλλωστε αν δεν έχουν ψηφιοποίηση για προπαγάνδα και λειτουργία της ψευτοδημοκρατίας τους δεν είναι απολύτως τίποτα.

* Επισημαίνουμε την απόφαση του Ευρωπαϊκού δικαστηρίου για την Uber, ενώ στον αντίποδα εμάς το υπουργείο δικαιοσύνης δηλώνει αναρμόδιο, ενώ η Ελληνική δικαιοσύνη δεν ακολουθούσε ούτε τις τελεσίδικες αποφάσεις της. 


Άλλα έχει πράξει δεξιά, άλλα αριστερά, και άλλα στο κέντρο, άλλα στα ακροδεξιά, και άλλα στα ακροαριστερά ! ( Βλέπε τα απαλλακτικά βουλεύματα των κεφαλαιοκρατών για κατασχέσεις , οι οποίοι λειτουργούσαν χωρίς άδειες , η ακόμα από σημεία τα οποία δεν ήταν χαρακτηρισμένα κέντρα εκπομπής , η δηλωμένα στην Ε.Ε.Τ.Τ , άρα η λειτουργία τους ήταν παράνομη. )  

* Εμείς δεν έχουμε δηλώσει τίποτα σε πρόσφατες προκηρύξεις της Ε.Ε.Τ.Τ., διότι επανειλημμένα τα κατάσχεσαν, και επιθυμούμε την άδεια που αναλογούσε στην αίτησή μας ώστε να στήσουμε ντουντούκα στο δημαρχείο της Γλυφάδας για όλες τις παρανομίες στις σύννομες αιτήσεις μας και να υπάρχει καθημερινό πρόγραμμα μέχρι το 2019.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Κατατέθηκε το νομοσχέδιο για την Uber Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">