ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Δήλωση του Π. Λαφαζάνη για τους Πλειστηριασμούς , τα ΜΑΤ, και τη κυβέρνηση ( VIDEO)

Ρίψη χημικών περίπου στις 2 μ.μ το μεσημέρι έξω από συμβολαιογραφείο στην οδό Καποδιστρίου στην Αθήνα . 

Στο σημείο είχαν συγκεντρωθεί από νωρίς μέλη του "Δεν Πληρώνω" και της ΛΑΕ ώστε να διαμαρτυρηθούν για τους πλειστηριασμούς.

Δυνάμεις των ΜΑΤ που βρίσκονταν στο σημείο έκαναν χρήση δακρυγόνων για να τους απωθήσουν με αποτέλεσμα πολλούς τραυματισμούς. 



Ακόμα και αρκετή ώρα στη συνέχεια από τα χρησιμοποιημένα χημικά υπήρχε πρόβλημα αναπνοής, ανάσας , και βήχας στο σημείο της διαμαρτυρίας.


Παράλληλα υπάρχουν και τρεις σοβαρά οι οποίοι διακομίστηκαν έπειτα από αρκετή ώρα με το ΕΚΑΒ.

Υπήρξαν έντονες αντιδράσεις από τους παρευρισκόμενους για την καθυστέρηση του ΕΚΑΒ.

Νωρίτερα, διαδηλωτές του ΠΑΜΕ, της Λαϊκής Ενότητας, και του Κινήματος «Δεν Πληρώνω» προσπάθησαν να εισβάλουν σε κτίρια, καθώς, όπως ισχυρίζονται, στα γραφεία γίνονται παράνομοι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί.


Όπως δήλωσε ο Π. Λαφαζάνης « αυτό που έγινε σήμερα είναι πρωτοφανές ακόμα και για εμάς οι οποίοι έχουμε ζήσει τραγικές και σκοτεινές εποχές σ'αυτή τη χώρα».

» Εδώ είχαμε τα ΜΑΤ να χτυπάνε άγρια, να πετούν χημικά , ακόμα και να πετούν μπουκάλια στους διαδηλωτές με αποτέλεσμα πολλούς τραυματισμούς και τρεις οι οποίοι οδηγήθηκαν σε κακή κατάσταση για τις πρώτες βοήθειες στο ΚΑΤ.

» Υπεύθυνοι είναι οι πολιτικοί εγκληματίες αυτής της χώρας , Τσίπρας, Κοντονής, και Τόσκας. Αυτοί δίνουν τις εντολές στον αρχηγό αρχιπραξικοπηματία Ρούσκα ο οποίος χρησιμοποιεί το κύκλωμα των συμβολαιογράφων ως όχημα για να ληστεύει σπίτια και μικρές λαϊκές περιουσίες.

» Όλοι αυτοί θα πληρώσουν , θα λογοδοτήσουν , και θα κάτσουν στο σκαμνί. Δεν υπάρχει καμία περίπτωση να γλυτώσουν και να μην αναληφθούν οι ποινικές τους ευθύνες.

» Είμαστε εδώ, συνεχίζουμε δυνατοί, είμαστε ενωμένοι , και δεν πρόκειται να περάσουν οι πλειστηριασμοί. Οι πλειστηριασμοί θέλουν νεκρούς ώστε να προχωρήσουν 

» Κυβέρνηση, Ρούσκας , και τραπεζίτες κοιτάζουν μόνο πως θα ληστέψουν τα σπίτια του λαού. Είναι ντροπή τους, κατέληξε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης. 




Οι πλειστηριασμοί δεν θα περάσουν. Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη

Και τηλεοπτική κάλυψη από το STAR - Άλλωστε Τηλεοπτικό είναι το πολίτευμα



Κατά την ώρα ρίψης των χημικών ο πρωθυπουργός έκανε  '' ένα ουσιαστικό βήμα για την εδραίωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών '' στα εγκαίνια του νέου κτιρίου της υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Δυτικής Αττικής.

Τα ΜΑΤ έφτασαν στο σημείο , εκτός των διαδηλωτών , να χτυπούν και τους ενοίκους της πολυκατοικίας.

Σε ανακοίνωση της ΛΑΕ υπογραμμίζεται «με εντολή της κυβέρνησης Τσίπρα-Καμμένου και σε συνεργασία με τον επίορκο πρόεδρο των συμβολαιογράφων της Αθήνας, κ. Ρούσκα, οι δυνάμεις καταστολής ξεπέρασαν και σήμερα κάθε όριο αυταρχισμού.

Όχι μόνο απώθησαν τους διαδηλωτές που διαμαρτύρονταν για πλειστηριασμό πρώτης κατοικίας σε συμβολαιογραφείο της οδού Καποδιστρίου 18, αλλά έριξαν και χημικά σε στενό δρόμο τα οποία προκάλεσαν έντονα αναπνευστικά προβλήματα στους διαδηλωτές με αποτέλεσμα να τραυματιστούν τρεις διαδηλωτές, ο Άλκης Αντωνιάδης και ο Κώστας Σερεβέτας, στελέχη της ΛΑΕ, και η Δέσποινα Θανοπούλου, μέλος του κινήματος κατά των πλειστηριασμών».

» Η βία και ο αυταρχισμός όμως δεν μπορούν να σταματήσουν τους διαδηλωτές, οι οποίοι αγωνίζονται και θα συνεχίζουν να αγωνίζονται κατά της αρπαγής της λαϊκής περιούσιας και η ΛΑΕ θα παραμείνει στην πρώτη γραμμή αυτού του αγώνα».



  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Δήλωση του Π. Λαφαζάνη για τους Πλειστηριασμούς , τα ΜΑΤ, και τη κυβέρνηση ( VIDEO) Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">