ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Σε ποια Δικαιοσύνη αναφέρεται ο Μητσοτάκης ;

Σε ποια Δικαιοσύνη αναφέρεται ο Μητσοτάκης ; Στην φερόμενη δικαιοσύνη που η διαφθορά στους κόλπους της βρίσκεται στο ανώτερο επίπεδο σύμφωνα με τις εκθέσεις της GREKO ; Μήπως αναφέρεται στην δικαιοσύνη η οποία αποτελεί προέκταση του κόμματός του εξυπηρετώντας τα στενά συμφέροντα της ΝΔ ;

Του Γιάννη Κουρδομένου
glyfadaweb@gmail.com

Μετά τη δήλωση Μητσοτάκη για ευθεία απειλή προς τη Δικαιοσύνη εμείς για πολλοστή φορά τονίζουμε τη σχέση ανάμεσα στο κόμμα του με δικαστικούς κύκλους, και μάλιστα σχέση ευθείας συγγένειας.

Συγκεκριμένα: Σαφές χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελούν οι μεθοδεύσεις του κόμματός του ώστε επί δεκαετίες στο Ε.Σ.Ρ, όπως και σε σειρά άλλων ''ανεξάρτητων'' αρχών να βρίσκονται υποστηριχτές και ψηφοφόροι της ΝΔ, και ειδικότερα δικαστικοί.

Επίσης, κανείς δεν μπορεί να ξεχνά τι πρεσβεύει το κόμμα του κ. Μητσοτάκη το οποίο φέρει αυτούσια την ευθύνη για την διευρυμένη ανομία , κατάλυση του Ελληνικού Συντάγματος στα ερτζιανά , ( ραδιοτηλεοράσεις ) , προς χάριν εξυπηρέτησης οικογενειών οι οποίες υποστηρίζουν τη ΝΔ.

Όσοι και όσες ηθελημένα ξεχνούν πόσες δεκαετίες δεχτήκαμε διώξεις - κατασχέσεις για τις αλήθειες τις οποίες περνάγαμε δημόσια, καθώς και το αδιάψευστο γεγονός η ΝΔ έπειτα από σύννομες ενέργειες, αιτήσεις, φακέλλους, παράβολα, να μην παρέχει άδεια λειτουργίας στους πρωτεργάτες των FM , και ειδικότερα με δικαστικούς λειτουργούς οι οποίοι χρησιμοποιούντο από τη ΝΔ και τα στελέχη της για διώξεις - κατασχέσεις κατά αριστερών, δεν διαφέρουν σε κανένα βαθμό από τον πρόεδρο της ΝΔ.

Το να αναφέρουμε τις κακοδικίες της δικαιοσύνης όλα τα χρόνια διακυβέρνησης ΝΔ θεωρούμε ότι δεν χρειάζεται διότι είναι αυταπόδεικτο. Τα διαπλεκόμενα έπαιρναν σειρά από απαλλακτικά βουλεύματα , ενώ στο στόχαστρο τόσο τα αστικά πολιτικά κόμματα εξουσίας, όσο και τα διαπλεκόμενα , σε απτή συνέργεια με δικαστικούς είχαν εμάς.

Προφανώς οι συμπολίτες μας ξεχνούν εύκολα ότι όσο κυβερνούσε η ΝΔ ακόμα και το Ελληνικό κοινοβούλιο το είχαν φραγμένο με κάγκελα. Ποια δικαιοσύνη και δημοκρατία πρεσβεύουν ;

Παράλληλα θυμίζουμε στους αναγνώστες/αναγνώστριες μας ότι σε τοπικό επίπεδο Γλυφάδας έχουμε μια κομματική διοίκηση η οποία αποτελείται από την τοπική οργάνωση της ΝΔ, και ένα δήμαρχο , Γ. Παπανικολάου, παιδί του κομματικού σωλήνα, με αδερφό δικαστή , και λίαν συντόμως με πεθερό εισαγγελέα !!

Αν ανατρέξουμε σε ανάλογες περιπτώσεις χρειαζόμαστε χιλιάδες σελίδες ύλης.

Εμείς επιθυμούμε μια ελληνική δικαιοσύνη πλήρως ανεξάρτητη, η οποία να μην έχει δεσμεύσεις και αγκυλώσεις ούτε σε πολιτικά κόμματα, και σαφώς ούτε σε κυβερνήσεις, και πολύ περισσότερο σε εξωθεσμικούς παράγοντες, η οποία να διατελεί το έργο της με κύριο γνώμονα το Ελληνικό Σύνταγμα, και εν συνεχεία την κείμενη νομοθεσία.

Η δήλωση Μητσοτάκη - ΝΔ αναφορικά με την έφοδο του Ρουβίκωνα στο Σ.τ.Ε. ο οποίος δρα αντιδραστικά δεδομένου ότι το Σ.τ.Ε έκρινε «συνταγματικό» τον νόμο Κατρούγκαλου για μείωση των συντάξεων

«Μετά την έφοδο του Ρουβίκωνα ακόμη και στο Σ.τ.Ε. δεν έχει πια σημασία αν τα μέλη του δρουν με την ανοχή του Μαξίμου ή με τον εσκεμμένο αφοπλισμό της αστυνομίας», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΝΔ και προσθέτει: «Όταν ο δήμαρχος Τήνου μηνύει και συλλαμβάνονται επί τόπου οι Ρουβίκωνες, η ανοχή της δράσης τους από την κυβέρνηση είναι προφανές ότι οφείλεται σε μια κατάπτυστη πολιτική επιλογή που επέφερε απόψε ακόμη και ευθεία απειλή προς τη Δικαιοσύνη».

Συμβολική επίθεση στο κτίριο του ΣτΕ

Ζημιές στη είσοδο του Συμβουλίου της Επικρατείας προκάλεσαν περί τα 70 άτομα, τα οποία δήλωσαν στον φρουρό του κτιρίου ότι ήταν μέλη του «Ρουβίκωνα». «Εκείνη την ώρα συνεδριάζαμε και φοβηθήκαμε μήπως σπάσουν τα τζάμια και στον όροφο που ήμασταν», δήλωσε ο αντιπρόεδρος του ΣτΕ, Γιώργος Παπαγεωργίου, προσθέτοντας ότι «ευτυχώς που η επίθεση δεν κράτησε περισσότερο».

Σύμφωνα με αστυνομικές και δικαστικές πηγές, τα άτομα εισήλθαν στο κτίριο σε δύο ομάδες, ζήτησαν επιτακτικά από τον φρουρό να μην αντιδράσει, έσπασαν υαλοπίνακες της εισόδου, προκάλεσαν ζημιά στο μηχάνημα ελέγχου της εισόδου και έριξαν χρώματα στο κτίριο. Φιάλη που περιείχε χρώμα δέχθηκε στο χέρι ο φρουρός του κτιρίου.

Την ώρα εκείνη συνεδρίαζε στον δεύτερο όροφο του κτιρίου η ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας για το θέμα του ασφαλιστικού νόμου Κατρούγκαλου, η οποία λίγο αργότερα διακόπηκε προγραμματισμένα.

Την ευθύνη ανέλαβαν από κοινού οι οργανώσεις Ρουβίκωνας, Αναρχική Συλλογικότητα Νέας Φιλαδέλφειας και Ελευθεριακή Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης, οι οποίες, με ανάρτησή τους σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, ανέφεραν ότι πραγματοποίησαν συμβολική επίθεση στο κτίριο του ΣτΕ λόγω της απόφασης του, που έκρινε «συνταγματικό» τον νόμο Κατρούγκαλου για μείωση των συντάξεων.

Επιxείρηση της ΕΛΑΣ βρίσκεται σε εξέλιξη για τον εντοπισμό των δραστών.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Σε ποια Δικαιοσύνη αναφέρεται ο Μητσοτάκης ; Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">