ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Ετήσιο μνημόσυνο για τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη

Μνήμες, συγκίνηση και πολλαπλές αναφορές στο πρόσωπο του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη που έφυγε από τη ζωή πριν από ένα χρόνο, κατά τη διάρκεια του ετήσιου μνημοσύνου που πραγματοποιήθηκε στα Χανιά στον ιερό Μητροπολιτικό ναό Εισοδίων της Θεοτόκου. Σύσσωμη οι οικογένεια Μητσοτάκη, οι οικογένειες των παιδιών του και των εγγονιών του ταξίδεψαν από χθες στα Χανιά για το μνημόσυνο, όπου και θα παραμείνουν για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος.

Τόσο ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας όσο και η βουλευτής Ντόρα Μπακογιάννη δεν προέβησαν σε δηλώσεις ενώ μετά το πέρας της δέησης μίλησαν με τον κόσμο και επικοινώνησαν με φίλους και συνεργάτες του πατέρα τους που δραστηριοποιούνται κομματικά στο νομό.

Βουλευτές και πολιτευτές του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας, στελέχη από όλη την Κρήτη αλλά και φίλοι της οικογένειας από την υπόλοιπη Ελλάδα βρέθηκαν δίπλα στην οικογένεια Μητσοτάκη σε μία ιδιαίτερη στιγμή, όπως ακούστηκε να λέει η Ντόρα Μπακογιάννη σε φίλους της.

Για άνθρωπο της συναίνεσης, της υπομονής, των καλών λόγων, της ηρεμίας και της πολιτικής ισορροπίας, έκαναν λόγο στο ΑΠΕ-ΜΠΕ φίλοι της οικογένειας και φίλοι του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη. «Σήμαινε πάρα πολλά για όλη την Ελλάδα αλλά και για μένα προσωπικά ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης που η παρουσία του συμπυκνώνεται σε δύο λέξεις, αλήθεια που έχει λείψει τόσο πολύ από το πολιτικό μας σύστημα και υγιής πατριωτισμός, αγάπη για την Ελλάδα» δήλωσε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στη Β' Αθηνών και αντιπρόεδρος της ΝΔ Κωστής Χατζηδάκης. Και πρόσθεσε: «Ο Μητσοτάκης ήταν πάντα ένας μετριοπαθής κεντρώος πολιτικός, που πίστευε στην ανάγκη της σοβαρότητας και της ενότητας και ήταν απέναντι στα άκρα και τις ακρότητες και είμαι βέβαιος ότι σήμερα θα μας έλεγε πως με τη βία η κοινωνία γίνεται ζούγκλα και όλοι ζημιωνόμαστε, ιδιαίτερα οι πιο αδύναμοι».

Ο βουλευτής Επικρατείας, καθηγητής Θεόδωρος Φορτσάκης ανέφερε πως ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης υπήρξε: «Σπουδαίο πολιτικό πρόσωπο, σπουδαίος άνθρωπος και οικογενειάρχης. Ήταν άνθρωπος του διαλόγου και της συναίνεσης και ήταν γνωστή η στήριξη που έδειχνε στα ανθρώπινα δικαιώματα. 'Αρα σε όλα όσα διαδραματίζονται σήμερα -πολιτική ένταση για τη βία- θα είχε ρόλο εξαιρετικά ενεργό ώστε να κατεβάσει τους τόνους και να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα όπως αξίζει στη δημοκρατία».

Η οικογένεια Μητσοτάκη στη συνέχεια παρέθεσε γεύμα σε στενό οικογενειακό και φιλικό κύκλο.

Επισημάνσεις του Γιάννη Κουρδομένου: Είναι σαφές ότι ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης αποστέρησε τις Ραδιοφωνικές άδειες από τη Γλυφάδα τη περίοδο διακυβερνήσεως του, το 90 - 93 , και έχει αντίκτυπο μέχρι και σήμερα σε πολιτικό και κοινωνικό επίπεδο. 

Αυταπόδεικτα ο Κ. Μητσοτάκης ποτέ δεν θεώρησε ''πατρίδα'' του τη Γλυφάδα, έστω και αν κατοικούσε στη Πόλη μας τη περίοδο διακυβερνήσεώς του, και αυτό καθίσταται σαφές δεδομένου ότι έπειτα από την απεμπλοκή του από τη πολιτική επέστρεψε στην πατρίδα του τη Κρήτη.

Στον αντίποδα στη δική μου ''πατρίδα'' , ακόμα και σήμερα , υπολειπόμενα  έστω και μιας ενδογενούς τοπικής δομής Ραδιοτηλεοράσεως , ενώ οι υποστηριχθέντες του Μητσοτάκη, Αλαφούζοι, Καρατζαφέρηδες, κ.α., έχουν σειρά μέσων.

Η τοπική κοινωνία, αρκετές φορές λόγω κομματικής ταυτίσεως αντιλαμβάνεται με βλακώδη τρόπο, διότι όταν οι πολίτες σύννομα έχουν αιτηθεί, και καταθέσει στην πολιτεία αιτήσεις , φακέλλους , παράβολα , κ.α., και εν συνεχεία αντί αδειοδοτήσεως , από πολιτικής πλευράς ισχύουν παίγνια πολιτικοοικονομικών σκοπιμοτήτων - συμφερόντων , υπονομεύεται το ΣΥΝΟΛΟ και ο ΤΟΠΟΣ μας. 




Κυριάκο Μητσοτάκη θα σε καταψηφίσω , όπως και εν γένει το κόμμα σου, καθώς και την συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ διότι επί τέσσερα χρόνια ως νέοι άνθρωποι δεν αποκαταστήσατε την δημοκρατικότητα στη χώρα μας , και ειδικότερα στα ερτζιανά του Ν.Αττικής.

Τέλος όσα αναφέρουν αρκετοί και διάφοροι τα πιστεύουν, η αποτελούν κολακία λόγω κομματικής ταυτίσεως ; Δεν απεδείχθη η στήριξη στα ανθρώπινα δικαιώματα από τη πλευρά Μητσοτάκη, διότι είμαστε οι πρωτεργάτες των FM, οι οποίοι δεχτήκαμε σειρά από διώξεις - κατασχέσεις αντί αδειοδοτήσεως, και ενώ διατείνονται για πολλά και διάφορα δημόσια από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολιτεύσεως είναι γνωστό ότι επέλεξαν δικούς τους ανθρώπους για την σύσταση του Ε.Σ.Ρ, ενώ δεν έχουν να επιδείξουν , πλην από υποστήριξη σε διαπλεκόμενα, ίχνος ενέργειάς τους για εμάς.

Είναι γνωστό ότι αν παρέμενε η κοινωνία στις γραμμές Μητσοτάκη - Παπανδρέου, κ.α θα ίσχυε ακόμα και σήμερα ο δικομματισμός στην ολότητά του, και η σημερινή κυβέρνηση δυο μικρών κομμάτων δεν θα είχε προκύψει.

Σαφώς εμείς είμαστε προδομένοι και από τη πλευρά της σημερινής κυβέρνησης, η οποία ενώ έχει επιδείξει σειρά ενεργειών της για πολλά και διάφορα, για τα ερτζιανά επί τέσσερα χρόνια δεν έχει προσφέρει το ελάχιστο.

ΡΑΔΙΟ ΓΛΥΦΑΔΑ - ΓΛΥΦΑΔΑ FM 1977 - 2005 Διώξεις - Κατασχέσεις, διότι εμείς προωθούσαμε δημόσια τα μηνύματα κατά του δικομματισμού, ενώ τα οφέλη σε τοπικό επίπεδο, Δήμου Γλυφάδας, τα θερίζουν ''σαρδανάπαλοι''. 
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Ετήσιο μνημόσυνο για τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">