ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Διάλεξη του EλληνοΙαπωνικού Πολιτιστικού Κέντρου Αργυρούπολης

Την Τετάρτη, 25 Απριλίου, ώρα 7 μ.μ, έλαβε χώρα στο Δημοτικό Θέατρο Αργυρούπολης η Διάλεξη του EλληνοΙαπωνικού Πολιτιστικού Κέντρου Αργυρούπολης, σε συνεργασία με τον Δήμο Ελληνικού – Αργυρούπολης, «Πολεμικές Τέχνες και Προσωπικότητα : Tι έμαθα κάνοντας Karate (εκτός από Karate)».

Τιμή περιποίησε ο γνωστός Ψυχολόγος – Συγγραφέας, Γιώργος Πιντέρης, στο Ε.Π.Κ.Α που παρουσίασε το συγκεκριμένο θέμα. Για πρώτη φορά στη ζωή του ο Ψυχολόγος μίλησε σαν Εκπαιδευτής του Wado Ryu Karate (2ο Dan). Σαν τον άνθρωπο που έφερε το Ιαπωνικό στυλ Karate do στην Ελλάδα το 1973, καθιστώντας τον αυτόματα Ιδρυτή του.

Όλα ξεκίνησαν την στιγμή που συνάντησε τον Ιάπωνα Δάσκαλο Τatsuo Suzuki, τον υπεύθυνο Ευρώπης για το Wado Ryu. “Είχα τρεις μεγάλους έρωτες στην ζωή μου. Ο πρώτος ήταν αυτός με τον Suzuki sensei” λέει. Εκπαιδεύεται στην Αγγλία και κάποια στιγμή επιστρέφει στην Ελλάδα. Aνοίγει την πρώτη σχολή Wado Ryu Karate do στο Ε.Μ.Πολυτεχνείο, την ΑΚDA, κάτι για το οποίο καμαρώνει μέχρι και σήμερα.

Με τον μοναδικό του τρόπο, καθηλώνοντας το κοινό, συνέχισε να εξιστορεί πώς το επηρέασε η διδαχή του στο Karate, φτάνοντας στην Αμερική και στο διδακτορικό του στην Ψυχολογία. Διακρίνεται ανάμεσα στους καλύτερους χωρίς να μπορεί να εξηγήσει στην αρχή τον λόγο. Τον βρήκε όμως. Ήταν η εμπειρία του ως Εκπαιδευτής στο Karate. Η τριβή του με μία Τέχνη που όπως εξήγησε και ο ίδιος, (ετυμολογικά) σημαίνει "κενό χέρι". Κενός νους από σκέψεις προκαταλήψεις και άλλα που μπορούν να σε απομακρύνουν από τον στόχο, από τον σκοπό. Αυτή ήταν και η ουσία της Διάλεξής του.

Επρόκειτο για μία στιγμή Διδασκαλίας του απέναντι σε άλλους Δασκάλους και Εκπαιδευτές της Κοινότητας του Karate, σε Βετεράνους των Πολεμικών Τεχνών, σε Πανεπιστημιακούς, σε γονείς, σε νέους και νέες, από όλες τις περιοχές της Αττικής που ήρθαν μέχρι την Αργυρούπολη, να απολαύσουν τον λόγο του, την εμπειρία του και τις πολύτιμες συμβουλές του για την επίδραση των τεχνών αυτών γενικότερα στα παιδιά και στο κάθε άτομο ξεχωριστά.

Παρόντες ήταν ο Δήμαρχος Ελληνικού – Αργυρούπολης, Γιάννης Κωνσταντάτος, απονέμοντας στον Γ. Πιντέρη την τιμητική πλακέτα και το βιβλίο του Δήμου, ευχαριστώντας εκ μικροφώνου το Κέντρο μας για την μοναδική αυτή Εκδήλωση και δηλώνοντας την υποστήριξή του στα μελλοντικά σχέδια του ΕΠΚΑ, ο Αντιδήμαρχος Παιδείας του Δήμου (όπου και Εισηγητής της Διάλεξης), Β. Νικοθόδης, ο τ. Πρέσβης της Ελλάδος στην Ιαπωνία, Κ. Βάσσης, ο Βετεράνος του Wado Ryu Karate και συμπορευτής του Γ. Πιντέρη στην AKDA, Θ. Παπαγεωργακόπουλος κ.α


Στο κοινό δόθηκε τιμής ένεκεν ένα Συλλεκτικό Εγχειρίδιο έκδοσης του E.Π.Κ.Α, όπου περιλαμβάνει την πορεία του Wado Ryu στην Ελλάδα, μέσα από τις δημοσιεύσεις του ιστορικού πια, περιοδικού “Δυναμικό Judo – Karate” και μέρος του επικείμενου, ομότιτλου της Διάλεξης, βιβλίου του Γ. Πιντέρη, το οποίο στοχεύει στην επιρροή των Πολεμικών Τεχνών στα παιδιά (μας). Για πληροφορίες προς απόκτησή του απευθυνθείτε στο Ε.Π.Κ.Α.


Έπονται πολλά και ωραία μέχρι την λήξη του 2018. Μέχρι τότε… εις το επανιδείν…
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Διάλεξη του EλληνοΙαπωνικού Πολιτιστικού Κέντρου Αργυρούπολης Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">