ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Μπουτάρης: Ήταν εφιαλτικό αυτό που έζησα ( VIDEO)

Στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης πέρασε το βράδυ, για προληπτικούς λόγους, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, ο οποίος δέχτηκε το απόγευμα του Σαββάτου, επίθεση από μερίδα συμμετεχόντων στην εκδήλωση για τη Γενοκτονία των Ποντίων, στον Λευκό Πύργο.

Αφού υποβλήθηκε στις απαραίτητες εξετάσεις, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης δήλωσε στο Thestival.gr: «Οι εξετάσεις μου είναι καλές. Για προληπτικούς λόγους οι γιατροί θέλουν να περάσω το βράδυ στο νοσοκομείο. Ήταν εφιαλτικό αυτό που έζησα, αλλά δεν θέλω να κάνω άλλες δηλώσεις. Θα τα πούμε τη Δευτέρα».

Ερωτηθείς για το αν γνωρίζει ποιοι ήταν οι άνθρωποι που τον χτύπησαν, ο δήμαρχος είπε: «Δεν πρόσεξα ποιοι ήταν. Έχω ορισμένες καθαρές καταστάσεις στο μυαλό μου για το πώς ξεκίνησε η ιστορία, αλλά δεν θέλω να πω κάτι παραπάνω. Παντού με χτύπησαν. Ήταν κάμποσοι. Με χτυπούσαν παντού. Κλωτσιές μπουνιές, τα πάντα. Αυτοί δε νομίζω ότι ήταν Πόντιοι. Με τους Πόντιους έχω καλή σχέση».


Τσίπρας: «Αυτοί που επιτέθηκαν στον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη, δεν είναι ούτε αγανακτισμένοι πολίτες, ούτε συγκεντρωμένο πλήθος» δηλώνει ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας και συμπλήρωσε: «Είναι απλά ακροδεξιοί τραμπούκοι που πρέπει να βρεθούν άμεσα αντιμέτωποι με τις συνέπειες των πράξεών τους».

Νέα Δημοκρατία: Η ΝΔ καταδικάζει με τον πιο απερίφραστο τρόπο την επίθεση που δέχθηκε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης.

ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης: «Θύμα φανατικών εθνικιστών οι οποίοι παριστάνουν τους πατριώτες έπεσε σήμερα ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης κ. Γιάννης Μπουτάρης».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης», προστίθεται στην ανακοίνωση, «καταδικάζει απερίφραστα την επίθεση και τάσσεται στο πλευρό του δημάρχου Θεσσαλονίκης, τονίζοντας για μια ακόμη φορά τη σταθερή του εναντίωση απέναντι σε κάθε φωνή και πράξη εθνικιστικής, θρησκευτικής και φυλετικής μισαλλοδοξίας».

Τζανακόπουλος: «Ντροπή για τη φασιστική επίθεση που δέχτηκε ο Γιάννης Μπουτάρης σήμερα στη Θεσσαλονίκη. Να μην επιτρέψουμε στο σκοτάδι να καταπιεί το φως της δημοκρατίας», αναφέρει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Θεοδωράκης: «Πάντα θα υπάρχουν 5-6 τραμπούκοι έτοιμοι να επιτεθούν σε όσους δεν γουστάρουν» αναφέρει ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης. «Το πρόβλημα είναι όλοι αυτοί που διαδίδουν ψευτιές και καλλιεργούν μίσος. Και αυτοί δεν φοράνε κουκούλες, αλλά κουστούμια. Μαζί σου Γιάννη και όπως λέει ο Αγγελάκας «σιγά μην κλάψω, σιγά μη φοβηθώ». τονίζει ο κ. Θεοδωράκης.

Τζιτζικώστας: «Απόλυτα καταδικαστέα» χαρακτηρίζει ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, την επίθεση στον δήμαρχο Θεσσαλονίκης.

«Η βία από όπου και αν προέρχεται, εναντίον οποιουδήποτε και αν στρέφεται, δεν έχει καμία θέση σε μια δημοκρατική και ελεύθερη κοινωνία. Καμία διαφωνία δεν μπορεί να δικαιολογήσει τέτοιες αποτρόπαιες πράξεις» τονίζει ο κ. Τζιτζικώστας.

Επισήμανση του Γιάννη Κουρδομένου: Υποκριτές και Φαρισαίοι. Ο τόπος έχει γεμίσει με υποκριτές πάσης φύσεως, οι οποίοι απολαμβάνουν τα χρήματα του κοινωνικού συνόλου, δεν είναι σωστοί για το κοινωνικό σύνολο, και υπερασπίζονται με νύχια και δόντια τα προνόμια τους.

Συγκεκριμένα τον Απόστολο Τζιτζικώστα τον παραπέμπουμε σε όσα ισχύουν επί τέσσερα χρόνια στο Δήμο Γλυφάδας από τον ''γαλάζιο'' δήμαρχο των ημέτερων, ο οποίος επέδειξε ιδιαίτερη μέριμνα για τους ''γαλάζιους'' και μηδενική για τους υπολοίπους δημότες. Επιπροσθέτως, έχει χρηματίσει τόσο ο ίδιος , όσο και έτεροι αιρετοί για επιθέσεις παντός τύπου σε δημότες της πόλης και σε εμάς.

Στον πρωθυπουργό και στον ΣΥΡΙΖΑ αναφέρουμε: Εμείς δεν έχουμε προβεί ούτε μια φορά σε ακρότητες, όμως πληρώνουμε το μάρμαρο , και πληρώνουμε την ίδια στιγμή που δεκάδες αργοί απολαμβάνουν τα χρήματα των συμπολιτών μας και ημών των ιδίων !!

Τι θα έπραττε ο ΣΥΡΙΖΑ Γλυφάδας σε ένα ανάλογο περιστατικό ; Ασφαλώς θα στεκόταν στο πλευρό του δημάρχου , ενώ ουδέποτε στάθηκε στο πλευρό των δημοτών. 

Δεδομένου ότι ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης δήλωσε ότι δεν ήταν Πόντιοι, εμείς διακρίνουμε φυσιογνωμίες ποντίων, και τονίζεται: Οι Πόντιοι δεν ψηφίζουν ακροδεξιά κόμματα ; Οι Πόντιοι δεν στηρίζουν ακροδεξιά κόμματα ; Οι Πόντιοι δεν εκνευρίζονται ;

Εμείς δεν επικροτούμε αυτές τις ενέργειες, όμως, και οι επιθέσεις με ύβρεις, συκοφαντίες, λάσπη, κ.α.,  τις οποίες έχουμε δεχθεί επανειλημμένα από έμμισθο της διοικήσεως είναι ακριβός το ίδιο.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Μπουτάρης: Ήταν εφιαλτικό αυτό που έζησα ( VIDEO) Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">