ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Νόμιμη η χρήση κάνναβης στον Καναδά από τις 17 Οκτωβρίου

Η κατανάλωση και η χρήση της κάνναβης θα νομιμοποιηθούν στον Καναδά την 17η Οκτωβρίου, ανακοίνωσε σήμερα ο πρωθυπουργός της χώρας Τζάστιν Τριντό ενώπιον της Βουλής των Κοινοτήτων στην Οτάβα.

Ο Καναδάς θα γίνει, επομένως, η πρώτη χώρα της G7 που θα επιτρέπει τη χρήση αυτής της ουσίας για ψυχαγωγικούς σκοπούς, και η δεύτερη παγκοσμίως μετά την Ουρουγουάη.

Η ανακοίνωση από τον πρωθυπουργό του Καναδά έγινε αφού τα δύο σώματα του κοινοβουλίου της χώρας ενέκριναν αυτήν την εβδομάδα το νομοσχέδιο της κυβέρνησης.

Επισήμανση του ''Γ'': Ο Τζάστιν Τριντό είναι ένας νέος άνθρωπος και πραγματικά ευφυής , ενώ στη δική μας χώρα έχουμε πήξει στους μιμητές του οτιδήποτε , τους εθνικιστές, και τους συντηρητικούς πάσης φύσεως.

Δεδομένου ότι διαβάσαμε σε αρκετές εφημερίδες τον όρο νομιμοποίηση ναρκωτικής ουσίας, οι συντάκτες προφανώς δεν έχουν ίχνος σχέσεως με την ιατρική. Από τη δεκαετία του 70 κορυφαίοι Έλληνες Ιατροί έχουν καπνίσει δημόσια κάνναβη τονίζοντας ότι δεν είναι ναρκωτική ουσία.

Σαφώς εμάς δεν μας αρέσει η κάνναβη, αν μας άρεσε θα την καπνίζαμε δημόσια. Για την ακρίβεια δεν μας αρέσει κανένα ''drugs'' διότι αλλοιώνουν το επίπεδο της καθαρής νόησης. 

Επίσης, σε αντιδιαστολή με πολλά στελέχη αστικών κομμάτων, απορρίπτουμε καθολικά και τα ποτά, π.χ τσίπουρο, το οποίο έπιναν μανιωδώς οι πρόεδροι !!, και αντί αυτών πίνουμε νέκταρ όπως οι αρχαίοι Έλληνες.

Από ένα κόμμα ριζοσπαστικής αριστεράς θα περίμενε ο πολίτης να υπάρξει και στην Ελλάδα ανάλογο πλαίσιο πολιτικών, όμως υποκρύπτονται συμφέροντα, και είναι σαφές ότι άλλο Τριντό και άλλο Τσίπρας.

Για εμάς η νομιμοποίηση πατάσσει το λαθρεμπόριο , και πολλά ακόμα κακώς κείμενα, και από ιδία εικόνα που έχουμε από τον παρελθόντα χρόνο, έχει τύχει σε σπίτια γνωστών να καπνίζουν κάνναβη αστυνομικοί, δικαστικοί, αιρετοί, κ.α.

Η επιχειρηματολογία ότι η κάνναβη είναι προστάδιο για άλλα δεν αποτελεί πραγματικότητα. Επίσης, αν μια ουσία είναι νομιμοποιημένη για τη χρήση της ενδέχεται να μην προσελκύσει μεγάλο φάσμα νέων ανθρώπων, διότι το νόμιμο αυτομάτως θα καθιστά την κάνναβη ως μη ''μαγκιά'', ενώ στον αντίποδα το παράνομο προσελκύει τη νεολαία.

Τέλος, από στοιχεία που έχουμε το 70 - 80 % των νέων πολλών γενιών νεοελλήνων έχει δοκιμάσει τη κάνναβη λόγω του γεγονότος ότι ήταν παράνομη η χρήση της. Σαφώς όσοι επέλεξαν την μακροχρόνια χρήση της, δεν είναι ούτε το 2% όσων την δοκίμασαν.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Νόμιμη η χρήση κάνναβης στον Καναδά από τις 17 Οκτωβρίου Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">