ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Πέντε κανάλια παίρνουν άδεια

Με ανακοίνωσή του το ΕΣΡ έκανε γνωστό πως τελικά η αίτηση της εταιρείας ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ κατά της Απόφασης 63/2018 του ΕΣΡ απορρίπτεται και κατά συνέπεια δεν θα λάβει άδεια.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται στο σκεπτικό που δόθηκε στη δημοσιότητα πριν από λίγο, το ΕΣΡ διαπίστωσε ότι η εταιρεία ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ δεν συμμορφώθηκε με τον όρο που της είχε τεθεί με την Απόφαση 63/2018 του ΕΣΡ και την διαγράφει από τον οριστικό πίνακα των προεπιλεγέντων υποψηφίων για τη χορήγηση των αδειών που προκηρύχθηκαν με βάση την Προκήρυξη 1/2017 του ΕΣΡ.

Με την με αριθμό 1/2017 Προκήρυξη του ΕΣΡ (ΦΕΚ Β 4123) προκηρύχθηκαν επτά (7) άδειες παρόχων επίγειας ψηφιακής τηλεοπτικής ευρυεκπομπής ελεύθερης λήψης εθνικής εμβέλειας ενημερωτικού προγράμματος γενικού περιεχομένου. 

Υπεβλήθησαν συνολικά έξι (6) αιτήσεις υποψηφίων παρόχων περιεχομένου, κατά τα σχετικώς αναφερόμενα στον ακόλουθο πίνακα: 

Με την Απόφαση 61/2018 του ΕΣΡ κρίθηκε ομοφώνως ότι πληρούσαν τις σχετικές προϋποθέσεις του Συντάγματος, των νόμων και της Προκήρυξης 1/2017 του ΕΣΡ οι αιτήσεις των: 

1. ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΝΤΟΤ ΚΟΜ ΑΝΩΝΥΜΗ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΑΡΟΧΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ 

2. ΝΕΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ 

3. ALPHA ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ  

4. ΑΝΤΕΝΝΑ TV ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ 

5. ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΑΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ 

Ομοφώνως, επίσης, κρίθηκε ότι δεν έπρεπε να γίνει δεκτή η αίτηση της εταιρείας ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ. 

 Το ΕΣΡ απορρίπτει την με αριθμό πρωτοκόλλου 3488/22.06.2018 αίτηση της εταιρείας ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ κατά της Απόφασης 63/2018 του ΕΣΡ, κατά τα ειδικότερα αναφερόμενα στο σκεπτικό. 

Διαπιστώνει ότι η εταιρεία ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ δεν συμμορφώθηκε με τον όρο που της είχε τεθεί με την Απόφαση 63/2018 του ΕΣΡ και την διαγράφει από τον οριστικό πίνακα των προεπιλεγέντων υποψηφίων για τη χορήγηση των αδειών που προκηρύχθηκαν με βάση την Προκήρυξη 1/2017 του ΕΣΡ. 

 Κρίθηκε και αποφασίστηκε την 27η Ιουνίου 2018 και δημοσιεύτηκε αυθημερόν. 

 Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ Ε.Σ.Ρ.                              H ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ 

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΚΟΥΤΡΟΜΑΝΟΣ                     ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΜΑΡΑΖΙΔΟΥ

ΓΛΥΦΑΔΑ WEB: Δεδομένου ότι στην απόφαση του Ε.Σ.Ρ αναφέρεται ότι πληρούνται  οι προυποθέσεις του ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ αναφορικά με την αδειοδότηση παρόχων τηλεοπτικού προγράμματος εθνικής εμβέλειας, οι οποίοι ως Ιδιοκτήτες λειτουργούν και πλειάδα ραδιοφωνικών σταθμών , εμείς κρίνουμε ότι δεν πληρούνται οι όροι συνταγματικότητας.

Δεδομένου ότι έπεται και η αδειοδότηση των ραδιοφωνικών σταθμών, το ΕΣΡ πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικό διότι θα συνδράμει από θεσμικό ρόλο ανεξάρτητης αρχής την αντισυνταγματικότητα.

ΓΛΥΦΑΔΑ FM 1977 - 2005 καταχρηστικές διώξεις - κατασχέσεις , και με την συμβολή του Ε.Σ.Ρ , ενώ σύννομα καταθέσαμε πλήρη φάκελλο για αδειοδότηση και το Ε.Σ.Ρ υπηρετούσε ΔΙΑΠΛΕΚΟΜΕΝΑ.

* Οι κύριοι της φωτογραφίας, οι οποίοι αξίωσαν την στήριξη της κοινωνίας, ενώ επί τέσσερα χρόνια υπηρετούν το κεφάλαιο, έχουν να κάνουν κάποια δήλωση , τι θα ισχύσει με αυτούς τους Ιδιοκτήτες οι οποίοι εκτός από τα εθνικά τηλεοπτικά κανάλια έχουν και σειρά από ραδιόφωνα ;
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Πέντε κανάλια παίρνουν άδεια Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">