ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Στο «σφυρί» περιουσίες ηχηρών ονομάτων

Το Συμβούλιο των Διευθυντών του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM) θα αποφανθεί οριστικά, κατά τη σημερινή συνεδρίαση, σχετικά με την υποδόση του 1 δισ. ευρώ που εκκρεμεί από την τρίτη αξιολόγηση.

Tο Συμβούλιο των Διευθυντών του ESM θα εξετάσει την πρόοδο που έχει κάνει η Αθήνα στην εξόφληση ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων. Η ελληνική κυβέρνηση, όπως προβλέπεται στο τρίτο Μνημόνιο, έχει δεσμευτεί για πλήρη εξόφληση έως τον Αύγουστο του 2018, των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς τους φορείς που συναλλάσσεται και την καταβολή των εκκρεμών εφάπαξ συνταξιοδότησης.

Η Αθήνα και εν προκειμένω το υπουργείο Οικονομικών δεν ανησυχούν, εκτιμώντας ότι και με βάση την πρόσφατη αξιολόγηση των Θεσμών, ο ESM θα ανάψει το «πράσινο φως» για την υποδόση.

Ως γνωστόν, τον Μάρτιο η Αθήνα κυβέρνηση έλαβε 500 εκατ. ευρώ από την υπό-δόση των 5,7 δισ. ευρώ του ESM, που αφορούν στην αποπληρωμή ληξιπροθέσμων χρεών.

Στο «σφυρί» περιουσίες ηχηρών ονομάτων

Ακίνητα του Γεράσιμου Αγούδημου στη Γλυφάδα, τριώροφο ακίνητο στο Κολωνάκι της εταιρείας ειδών ένδυσης «Καρούζος 4ΚΑΠΠΑ», περιουσιακά στοιχεία της εταιρείας «Ελληνική Υφαντουργία» της οικογένειας Ακκά στα Γιαννιτσά, ο τεχνικός εξοπλισμός του ραδιοφωνικού σταθμού ΒΗΜΑ FM, ακίνητο του Πρόδρομου Εμφιετζόγλου στο Νέο Φάληρο, το επιβατηγό-οχηματογωγό «Θεόφιλος» που ανήκει στη ΝΕΛ, αγροί στον δήμο Θέρμης της Θεσσαλονίκης της ναυτιλιακής εταιρείας του Φώτη Μανούση ΣΑΟΣ, είναι μεταξύ των περιουσιακών στοιχείων που βγήκαν σε πλειστηριασμό μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας eaution. 

Επισπεύδουσες σε όλες τις περιπτώσεις ήταν οι τράπεζες, οι οποίες «βγάζουν στο σφυρί» περιουσίες ηχηρών ονομάτων για οφειλές πολλών χιλιάδων ή εκατομμυρίων. 

Πλάι στα ηχηρά ονόματα, παραλίγο, πάντως, να εκπλειστηριαστεί και σπίτι που ανήκε σε ζευγάρι με μοναδικό εισόδημα ένα διμηνιαίο επίδομα των 680 ευρώ, πλειστηριασμός που ανεστάλη εγκαίρως.

* Τα μηχανήματα εκπομπής έχουν κατασχεθεί από τους εργαζόμενους, έναντι των πολύμηνων οφειλών μισθοδοσίας. ''Η άλλη πραγματικότητα κατασχέσεων.'' Όταν δεν σε κλέβει το κράτος σε ληστεύουν οι ''εργαζόμενοι''.

* Εμείς δεν είδαμε ούτε μια δεκάρα από τα δις των υποδόσεων επί τέσσερα χρόνια διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Στο «σφυρί» περιουσίες ηχηρών ονομάτων Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">