ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Πήραμε τη δόση !

Πήραμε τη δόση του ενός δισ. ευρώ από τον ESM γράφουν τα συστημικά media. Ποια δόση πήραμε, αυτά τα οποία επιστρέφουν πίσω , η ακόμα μένουν ανεκμετάλλευτα , διότι δεν υπάρχει διάθεση από τα αστικά κόμματα να υπηρετηθεί ο λαός ώστε να προκύψει κοινωνική ευημερία για όλους ; 

Την έγκριση της εκταμίευσης 1 δισεκατομμυρίου ευρώ προς την Ελλάδα για την αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών του δημοσίου, ανακοίνωσε ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας.

Πρόκειται για την υποδόση της τρίτης αξιολόγησης που ολοκληρώθηκε στις 27 Μαρτίου 2018.

Όπως αντιλαμβάνεστε για πολλοστή φορά αυτά τα χρήματα θα καταλήξουν στους τραπεζίτες , το σύστημα , και για την αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών του δημοσίου ενώ η χώρα συνεχίζει να τελεί σε υπερχρέωση.

Είναι σαφές ότι εν συνεχεία θα υπάρξει η τέταρτη υποδόση αναφορικά με την τέταρτη αξιολόγηση.

Μετά την σημερινή εκταμίευση ο ESM έχει αποδεσμεύσει 46,9 δισεκατομμύρια ευρώ από τα 86 δισ που προβλέπει το τρίτο Μνημόνιο. 

Σημαντικό μέρος των χρημάτων έχει μείνει αδιάθετο, χωρίς να είναι σαφές εάν θα αξιοποιηθεί με κάποιο τρόπο στην ''μετα-Μνημονιακή'' περίοδο.

Για εμάς στον ''ΓΛΥΦΑΔΑ'' δεν υπάρχει ''μετα-Μνημονιακή'' περίοδος, διότι αυτό που ονομάζουν έξοδο από τα μνημόνια διατηρεί τους όρους των μνημονίων και συγκεκριμένα μέχρι το 2060.

Αν κάνουμε κάποιο λάθος να μας διορθώσουν.

«Εάν η Ελλάδα παραμένει αποφασισμένη στην συνέχιση της δυναμικής των μεταρρυθμίσεων και στην εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων που απομένουν, είμαι αισιόδοξος πως μπορούμε να ολοκληρώσουμε την τρέχουσα τέταρτη αξιολόγηση και η Ελλάδα να βγει επιτυχώς από το πρόγραμμα τον Αύγουστο», δήλωσε ο διευθυντής του ESM, Κλάους Ρέγκλινγκ.

Γνωρίζει επαρκώς ο Ελληνικός λαός ποιες είναι οι μεταρρυθμίσεις ; 

Μαστίγιο - καρότο.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Πήραμε τη δόση ! Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">