ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Η ΠΟΕ-ΟΤΑ εκφράζει θερμά συλλυπητήρια για την τραγική απώλεια του Θανάση Μπρατίκα

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων
στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.), εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια για την αναπάντεχη και τραγική απώλεια του συναδέλφου Θανάση Μπρατίκα, εργαζόμενο στο Δήμο Κρωπίας, στην οικογένεια και τους οικείους του.

Όπως ανακοίνωσαν από την ΠΟΕ - ΟΤΑ

Ο συνάδελφος, οδηγός φορτηγού οχήματος στην ειδικότητα, έφυγε πρόωρα

από την ζωή με ένα αναπάντεχο και τραγικό τρόπο όταν το μεσημέρι της
Δευτέρας 25 Ιουνίου, την ώρα της δουλειάς και συγκεκριμένα κατά τη διάρκεια αποκομιδής ογκωδών αντικειμένων από δρόμο περιοχής του Δήμου Κρωπίας, δέχθηκε επίθεση σμήνους από σφήκες οι οποίες είχαν φτιάξει φωλιά κάτω από πεταμένα έπιπλα.

Ο άτυχος συνάδελφος δεν άντεξε και έχασε τις αισθήσεις του και παρά τις

επανειλημμένες προσπάθειες των συναδέλφων που παρευρίσκονταν στο χώρο να τον επαναφέρουν και παρότι μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Κορωπίου, δυστυχώς κατέληξε!

Το τραγικό γεγονός έχει προκαλέσει θλίψη και οδύνη τόσο στους

εργαζόμενους του Δήμου Κρωπίας όσο και στο σύνολο των εργαζομένων στη
Τοπική Αυτοδιοίκηση, καθώς θρηνούν ένα ακόμη ευσυνείδητο και αγαπητό
συνάδελφο που έφυγε τόσο άδικα την ώρα του καθήκοντος.

Οι εργαζόμενοι στους Δήμους κοπιάζουν καθημερινά να εξυπηρετήσουν τις

ανάγκες των Πολιτών παρά τις τραγικές ελλείψεις στα Μέσα Ατομικής
Προστασίας και γενικότερα στα μέσα προστασίας και διαφύλαξης της Υγείας τους και της Ασφάλειάς τους στους χώρους εργασίας.

Δυστυχώς η λίστα της ντροπής είναι μεγάλη και προφανώς δίχως

τέλος…!!!

Το χρονικό του θανάτου του άτυχου εργαζόμενου

O 56χρονος δημοτικός υπάλληλος, γύρω στις 3.30 μετά το μεσημέρι, την ώρα που προσπαθούσε να σηκώσει έναν καναπέ και άλλα μπάζα που κάποιοι ασυνείδητοι είχαν πετάξει σε σημείο, επί της οδού Ηρακλέους στο Κίτσι, δέχθηκε επίθεση σμήνους από σφήκες οι οποίες είχαν φτιάξει τη φωλιά τους κάτω από το έπιπλο!

Ο άτυχος δημοτικός υπάλληλος έχασε τις αισθήσεις του και συνάδελφός του τον μετέφερε σε παρακείμενο φαρμακείο προκειμένου να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.

Όμως, όπως όλα δείχνουν, ο 56χρονος δεν άντεξε και παρότι στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Κορωπίου, δυστυχώς κατέληξε!

Η είδηση έχει συγκλονίσει όχι μόνο τους συναδέλφους του αλλά το σύνολο των δημοτικών υπαλλήλων ενώ ολόκληρο το Κορωπί θρηνεί αφού ο Θανάσης Μπρατίκας θεωρούνταν από τους πλέον ευσυνείδητους εργαζόμενους και ήταν ιδιαίτερα αγαπητός σε όλους.

Το βράδυ της Δευτέρας, στη συνεδρίασή του, τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου Κρωπίας, συγκλονισμένα αποφάσισαν ως ελάχιστη συνεισφορά να αναλάβει ο δήμος τα έξοδα της κηδείας του εκλιπόντος η οποία αναμένεται να γίνει σήμερα Πέμπτη!

Το εργατικό δυστύχημα, όπως είναι φυσικό, έχει προκαλέσει αναστάτωση στην τοπική κοινωνία ενώ του όλου θέματος έχουν επιληφθεί οι αστυνομικές αρχές καθώς η σορός του άτυχου άνδρα έχει μεταφερθεί στην Αθήνα για νεκροψία νεκροτομή!

Η ασυνειδησία των δημιουργών άτυπων χωματερών σε κάθε σημείο μιας πόλης έμελλε να προκαλέσει ένα θάνατο σε έναν εργαζόμενο και μάλιστα με τον πιο τραγικό και αναπάντεχο τρόπο γράφουν οι τοπικές ιστοσελίδες.

Επισήμανση του ''Γ'': Εμείς έχουμε θέσει ότι τα ογκώδη αντικείμενα δεν είναι αρμοδιότητα του Δήμου, δεν είναι οικιακά απορρίμματα - σκουπίδια, και όσοι τα εναποθέτουν δίπλα σε κάδους, η σε δημοτικούς χώρους, φέρουν ακέραια την ευθύνη. Τουλάχιστον προσωπικά ενδέχεται να προβώ και σε βίαιες ενέργειες δεδομένου ότι υπάρχουν αρκετοί ασυνείδητοι και στη πόλη της Γλυφάδας.

Ο πολίτης που αγοράζει από ένα κατάστημα ένα κρεβάτι, ένα καναπέ, ένα στρώμα, και του το φέρνει ένα φορτηγό στο σπίτι, είναι υποχρεωμένος, όπως πλήρωσε να το αγοράσει και να του το μεταφέρουν στο σπίτι, να πληρώσει Ιδιωτική εταιρία περισυλλογής. 

Έχουν κλείσει δεκαετίες που η ίδια η πολιτεία δεν έχει δημιουργήσει το πλαίσιο που χρειάζεται ώστε να μάθουμε συνολικά να λειτουργούμε ως μέλη της Ε.Ε.

Ευρωπαίοι στους τύπους και κατ' όνομα, διότι στη πράξη για εμάς παραμένουμε τριτοκοσμική χώρα. Κύριε τέως Ευρωβουλευτή , και δήμαρχε Γλυφάδας , ποιες είναι οι ενέργειές σας ώστε να μην έχουμε ανάλογα κρούσματα στη Γλυφάδα ;


Σας ενημερώνουμε ότι, ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΑΥΣΤΗΡΑ η εναπόθεση ογκωδών αντικειμένων (έπιπλα, στρώματα, ηλεκτρικές συσκευές κλπ) και κλαδιά – χόρτα σε πεζοδρόμια,  κοινόχρηστους χώρους, δίπλα σε κάδους απορριμμάτων κλπ. Οι παραβάτες θα τιμωρούνται με χρηματικό πρόστιμο βάσει του κανονισμού καθαριότητας του Δήμου.

Για να πετάξετε ογκώδη αντικείμενα και κλαδιά – χόρτα, να επικοινωνείτε με την Yπηρεσία Καθαριότητας στο τηλέφωνο για τον προγραμματισμό της συλλογής τους.

ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΙ ΑΜΕΣΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΓΛΥΦΑΔΑΣ - Στο πρώτο Δημοτικό συμβούλιο

Υ.Γ: Εμείς για πολλοστή φορά εμμένουμε ότι η Ελλάδα παραμένει τριτοκοσμική χώρα και καίρια ευθύνη έχουν τα αστικά πολιτικά κόμματα.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Η ΠΟΕ-ΟΤΑ εκφράζει θερμά συλλυπητήρια για την τραγική απώλεια του Θανάση Μπρατίκα Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">