ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Το Μητροπολιτικό κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού πρέπει να ζήσει

Όλο και πληθαίνουν οι φωνές αγανάκτησης προς την Ελληνικό ΑΕ και συμπαράστασης προς το ΜΚΙΕ τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό αναφέρει ο Γιώργος Βήχας.

Εμείς από το δικό μας μετερίζι του κατασχεμένου ΓΛΥΦΑΔΑ FM αναφέρουμε: Η Υγεία είναι κοινωνικό αγαθό, όμως αγαθά και μάλιστα ΔΗΜΟΣΙΑ είναι και οι συχνότητες , οι οποίες ληστεύτηκαν από το κράτος ,  και από αστικά πολιτικά κόμματα , υπέρ διαπλεκόμενων ομίλων και φίλων. 

Τασσόμαστε κατά κάθε ενέργειας που στρέφεται εις βάρος του ΜΚΙ Ελληνικού. Δεν μπορούμε να προσφέρουμε πολλά διότι βρισκόμαστε σε πιο δεινή θέση, όμως θα επιχειρήσουμε  να επισκεφτούμε το ΜΚΙΕ ώστε να έχουμε ιδία εικόνα , και να σας περάσουμε όσα νεώτερα υπάρχουν. 

Αν τα καταφέρουμε , διότι ευημερούν οι φαύλοι παλιάνθρωποι , οι οποίοι προμοτάρουν τοπικά το τζόγο και τα καζίνο του Λάτση, κατά της τοπικής Δημοκρατίας και της κοινωνίας, ενώ παρουσιάστηκαν ως Αριστερά. 

Τρομάρα τους, ανήθικοι , πλιατσικολόγοι, και κάπηλοι της κοινωνικής ευημερίας, οι οποίοι πλουτίζουν ως συνεργάτες της τοπικής οργάνωσης της Νέας Δημοκρατίας. Κάπηλοι της αριστεράς, οι οποίοι κρατούσαν μέχρι το 2014 πανό κατά της Ιδιωτικοποίησης του Ελληνικού, και σήμερα πηγαίνουν χέρι χέρι με τη ΝΔ ώστε να γεμίζουν οι τσέπες τους. 

Εμείς είμαστε οι κριτές τους, και ευθέως τους αποκαλούμε διπολικούς , και καταχραστές της αριστεράς. Ξεπούλησαν κάθε ιδεώδες αριστεράς για τις καρέκλες τους και για πλουτισμό, και αποτελούν ντροπή και κατάντια, διότι και η αριστερά και οι γνήσιοι αριστεροί πρέπει να ζήσουν, ενώ τόσο από το ΣΥΡΙΖΑ , όσο και από ορισμένους/ες από τις αποχωρήσαντες τάσεις του , έχουμε τα στοιχεία προβοκάτσιας , χρηματισμένων και συνεργατών της τοπικής οργάνωσης της ΝΔ , καθώς και των συμφερόντων του μεγάλου κεφαλαίου.

Που είναι οι θέσεις όσων παρουσιάστηκαν ως αριστερά στα νότια προάστια Αττικής ; Κυρίες και κύριοι συμπολίτες μας στα Νότια προάστια Αττικής, η Αριστερά δεν παζαρεύει και δεν ξεπουλά, ούτε καλύπτεται από καρέκλες και προνόμια. Ιδού η Ρόδος , ιδού και το πήδημα, κρινόμαστε συνολικά.

Όπως αναφέρουν από την ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ - ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ

H Ελληνικόν ΑΕ, προφανώς με εντολή της κυβέρνησης και σε εκτέλεση της σχετικής μνημονιακής συμφωνίας με ΕΕ και ΔΝΤ απαίτησε εγγράφως προ ημερών τη διακοπή της λειτουργίας του Μητροπολιτικού Κοινωνικού Ιατρείου Ελληνικού (ΜΚΙΕ).

Το Ιατρείο αυτό έχει εξυπηρετήσει τις ανάγκες πολλών χιλιάδων ασθενών με δεκάδες χιλιάδες Ιατρικές επισκέψεις ενώ τροφοδοτεί εδώ και χρόνια με φαρμακευτικό υλικό σχεδόν όλες τις δομές αλληλεγγύης καθώς και διάφορα κρατικά ιδρύματα σώζοντας στην κυριολεξία ζωές.

Στηρίζουμε το ΜΚΙΕ από την πρώτη στιγμή της λειτουργίας του με την εθελοντική συμμετοχή μελών μας στη δράση του, σεβόμενοι απόλυτα την αυτονομία του και την παρέχοντας την αναγκαία υποδομή στο ξεκίνημά του. 

Είμαστε αλληλέγγυοι στην προσπάθεια των εθελοντών του να κρατήσουν ζωντανή αυτή την πολύτιμη δομή.

Απαιτούμε από την Κυβέρνηση να πάψει να κρύβεται πίσω από την Ελληνικό ΑΕ και να πάρει μέτρα ώστε το Ιατρείο να παραμείνει στη θέση του και να συνεχίσει να προσφέρει το πολύτιμο έργο του στην κοινωνία.

Η σημερινή Δημοτική αρχή δεν επιτρέπεται να σφυρίζει αδιάφορα. Πολύ περισσότερο που ο κος Κωνσταντάτος συμμετέχει στη διοίκηση της Ελληνικόν ΑΕ. Όπως εμείς ως Δημοτική Αρχή στηρίξαμε τη λειτουργία του Ιατρείου, οφείλει με τη σειρά της να το στηρίξει. Είναι γνωστό εξ άλλου ότι το ΜΚΙΕ ανταποκρίθηκε σε όλα τα αιτήματα δομών του Δήμου μας για παροχή βοήθειας.

Καλούμε τους πολίτες του Δήμου μας να σταθούν στο πλάι των εθελοντών.
 

ΤΟ ΜΚΙΕ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΖΗΣΕΙ!


Το radio popolare di Milano,ένας ραδιοσταθμός με μεγάλη ακροαματικότητα αναφέρθηκε στο ΜΚΙΕ και στο τελεσίγραφο της Ελληνικό ΑΕ και στις αποφάσεις της γενικής μας συνέλευσης. Έγινε εκτεταμένη αναφορά στο σχετικό ΔΤ που βγάλαμε προχθές και στην άθλια ενέργεια της Ελληνικό ΑΕ να μας κόψουν το ρεύμα. Θα υπάρξει ζωντανή συνέντευξη τις επόμενες μέρες καθώς ενδιαφέρονται για τις όποιες εξελίξεις υπάρξουν.

Τα μηνύματα στήριξης προς το ΜΚΙΕ από την Ιταλία που καταφθάνουν κάθε μέρα στο ιατρείο είναι δεκάδες τόσο από πολίτες όσο και από συλλογικότητες.


Ο Μίκης Θεοδωράκης έστειλε μήνυμα συμπαράστασης για το Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού.

Οι καθηγητές του πανεπιστημίου του Μονάχου ετοιμάζουν σήμερα επιστολή διαμαρτυρίας για το τελεσίγραφο που μας έστειλαν την οποία θα στείλουν στην Ελληνικο ΑΕ., στη κυβέρνηση και στη Τρόικα, και στην οποία θα δηλώνουν ταυτόχρονα την συμπαράσταση στο ΜΚΙΕ και την απόφαση τους να προστατέψουν μαζί μας το ιατρείο.
Οι ομάδα στήριξης του ΜΚΙΕ στο Αμβούργο ετοιμάζει επιστολή διαμαρτυρίας και συμπαράστασης και όπως μας είπαν τηλεφωνικά αποφάσισαν να έρθουν στην Ελλάδα και να δημιουργήσουν ανθρώπινη αλυσίδα προστασίας γύρω από το ΜΚΙΕ.
Μεγάλο γερμανικό τηλεοπτικό κανάλι αποφάσισε και θα κάνει εκτενές ρεπορτάζ για το τελεσίγραφο που δέχτηκε το ΜΚΙΕ και όπως μας μετέφεραν τους κάνει ιδιαίτερη εντύπωση το οξύμωρο από τη μιά το ΜΚΙΕ να δέχεται χιλιάδες ασθενείς και να δίνει φάρμακα ακόμη και σε δημόσιες δομές που σημαίνει πως η αναγκαιότητα ύπαρξης του είναι δεδομένη και από την άλλη να θέλουν να το κλείσουν.
Πρίν από λίγο τηλεφώνησε ο πρόεδρος το Εργοατουπαλληλικού κέντρου Αθήνας και δήλωσε τη συμπαράσταση του και την επιθυμία του να επισκεφτεί το ΜΚΙΕ.
Οι φίλοι από τις Βρυξέλλες που στηρίζουν το ΜΚΙΕ δήλωσαν τη συμπαράσταση τους και στέλνουν μέσα στη μέρα επιστολή.
Με λύπη, ενημερωθήκαμε, για το τελεσίγραφο που απεστάλη από την "Ελληνικό Α.Ε." στο Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού, το οποίο ζητά την εκκένωση του χώρου όπου στεγάζεται.
Στόχος, φαίνεται πως είναι η διάλυση του ιατρείου, μιας και δεν δίνεται καμία εναλλακτική λύση μετεγκατάστασης.

Τα κοινωνικά ιατρεία στην χώρα μας, από την πρώτη ημέρα εμφάνισης τους, στήριξαν με κάθε δυνατό τρόπο, εθελοντικά, με αγώνα, σύγκρουση και κόστος, τους ανθρώπους που βρέθηκαν στην άλλη πλευρά, στην πλευρά των συσσιτίων, της ανέχειας, των αστέγων, των μεταναστών και προσφύγων, των ανασφάλιστων, δίπλα στους ανθρώπους «που η φτώχεια έχει αγριέψει».
Και σταθήκαμε, όχι με οίκτο,
- δεν λυπούμαστε ανθρώπους -
σταθήκαμε ισότιμα, ίσος προς ίσο, άνθρωποι με ανθρώπους, κάνοντας το αυτονόητο, ανοίγοντας την αγκαλιά μας, βάζοντας τον μπέτη μας ομπρός.
Τα κοινωνικά ιατρεία, αποτελούν δημιουργία της ίδιας της κοινωνίας, αποτελούν απάντηση στην μπότα που λυσομανά να πατήσει την αξιοπρέπεια και τις ζωές μας, τα ιατρεία μας είναι σάρκα από τη σάρκα της κοινωνίας.
Το τελεσίγραφο εκκένωσης, στρέφεται εναντίον όλων μας.
Στηρίζουμε το Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο του Ελληνικού, όπως και όλα τα κοινωνικά ιατρεία της χώρας.
Απαιτούμε την άρση της αποφάσεως εκκένωσης, ή την δυνατότητα μετεγκατάστασης.
Κάτω τα χέρια από την αλληλεγγύη και τους ανθρώπους της, κάτω τα χέρια από τους ασθενείς μας, προχωρούμε χέρι-χέρι.
«ως να γενούνε τα σκοτάδια λάμψη»
Μανώλης Φραγκάκης
Πρόεδρος Κοινωνικού Ιατρείου- Φαρμακείου Αλληλεγγύης Χανίων
---------
Το Ιατρείο Κοινωνικής Αλληλεγγύης Καλαμάτας και ο Σύλλογος Φίλων του Δικτύου Ιατρείων Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΣΦΔΙΚΑΛ) Μεσσηνίας στηρίζει το Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού στην διεκδίκηση χώρου λειτουργίας του.
Ο λόγος ύπαρξης των κοινωνικών ιατρείων αποτελεί πεδίο δημιουργίας συλλογικής συνείδησης και παράγοντα κοινωνικής μεταβολής για τον κόσμο σήμερα. Η αδελφοσύνη, η αλληλεγγύη, η ανθρωπιά, η ομόνοια και η πολιτισμική συνύπαρξη αποτελούν για μας το όχημα και τον τελικό στόχο σε μια κοινωνία που καλλιεργεί μίσος για την ετερότητα, προώθηση των πολιτικών projects για τους λίγους καθώς και «διδάσκει» περιθωριοποίηση απέναντι στους πρόσφυγες και τους μετανάστες που έχουν έρθει στη χώρα μας.
Τα Κοινωνικά ιατρεία είναι δημιουργία των τοπικών κοινωνιών και γι’ αυτό ευαίσθητοι και πολύτιμοι χώροι.
Η έξωση σε ένα Κοινωνικό ιατρείο στρέφεται εναντίον της ίδιας της κοινωνίας του τόπου και καταδικάζει την έμφυτη τάση των ανθρώπων να αλληλοϋποστηριχτoύν στα δύσκολα.
Είναι έξωση στον ανθρωπισμό και την αλληλεγγύη.
Στηρίζουμε το Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού στην διεκδίκηση του χώρου λειτουργίας του.
Η αλληλεγγύη και η προσπάθεια δεν σταματάνε ποτέ.
Το Δ.Σ. του Συλλόγου Φίλων
του Δικτύου Ιατρείων Κοινωνικής
Αλληλεγγύης (ΣΦΔΙΚΑΛ) Μεσσηνίας
---------
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Το Μητροπολιτικό κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού πρέπει να ζήσει Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">