ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Αυγενάκης: «Πώς αισθάνθηκε ο Τσίπρας ακούγοντας Ζάεφ να πανηγυρίζει;»

«Αλήθεια πώς αισθάνθηκε ο κ. Τσίπρας όταν άκουσε τον κ. Ζάεφ να πανηγυρίζει επειδή η συμφωνία κατοχυρώνει την “Μακεδονική” ταυτότητα και γλώσσα για τους συμπατριώτες του;», δήλωσε ο Γραμματέας Π.Ε. Ν.Δ. – Βουλευτής Ηρακλείου κ. Λευτέρης Αυγενάκης σε συνέντευξή του σήμερα στον τηλεοπτικό σταθμό ALPHA και τους δημοσιογράφους Ράνια Τζίμα και Σπύρο Λάμπρου.

Σημεία από τη συνέντευξη:

«Τίποτα από αυτά για τα οποία μας κατηγορεί η Κυβέρνηση δεν έχει την παραμικρή σχέση με το κείμενο αυτής της κατάπτυστης συμφωνίας.

Οφείλουμε να είμαστε απολύτως ξεκάθαροι: Ο κ. Τσίπρας δεν έχει καμία πολιτική νομιμοποίηση να δεσμεύσει τη χώρα υπογράφοντας μια συμφωνία η οποία δεν έχει την στήριξη της ίδιας της κυβέρνησής του.

Ο κ. Τσίπρας θα έπρεπε να παραδειγματιστεί από τη διαπραγμάτευση *Καραμανλή - Μπακογιάννη που την επικαλείται, όπου στο Βουκουρέστι το 2018, είχε δημιουργηθεί ένα εθνικό μέτωπο για τις θέσεις της χώρας.

Είναι απολύτως ψευδές ότι η κυβέρνηση πέτυχε να δεσμεύσει τα Σκόπια με το λεγόμενο erga omnes, δηλαδή ένα όνομα για όλες τις χρήσεις και έναντι όλων.

Είναι δε εντυπωσιακό ότι η κυβέρνηση προέβη στην ανήκουστη υποχώρηση να μην προσδιορίσει καν τον απώτατο χρόνο εκπλήρωσης των υποχρεώσεων της ΠΓΔΜ.

Η μετάθεση των υποχρεώσεων της ΠΓΜΔ να εφαρμόσει τη συμφωνία σε ένα αβέβαιο μέλλον καθιστά γράμμα κενό το περιβόητο erga omnes.

Ο εθνικισμός της γείτονος βρίσκει με την παρούσα συμφωνία πρόσφορο έδαφος να αναπτυχθεί.

Και αυτό συμβαίνει πρωτίστως λόγω της μεγάλης και εντελώς αδικαιολόγητη υποχώρηση της κυβέρνησης στην παραχώρηση της χρήσης του επιθέτου “Μακεδονικής” για την εθνότητα και τη γλώσσα.

Αλήθεια πώς αισθάνθηκε χθες ο κ. Τσίπρας όταν άκουσε τον κ. Ζάεφ να πανηγυρίζει επειδή η συμφωνία κατοχυρώνει την “Μακεδονική” ταυτότητα και γλώσσα για τους συμπατριώτες του;
Και τι έχει να πει για το γεγονός ότι το Severna Makedonija θα ισχύει μόνο για τις διμερείς σχέσεις που έχουμε με τα Σκόπια, ενώ για τις σχέσεις των Σκοπίων με όλες τις υπόλοιπες χώρες θα ισχύει το North Macedonia;

Κάθε χώρα θα ερμηνεύει τον όρο Μακεδονίας και Μακεδόνας κατά βούληση. Αυτό από μόνο του καθιστά εντελώς παραπλανητικό το επιχείρημα της πανηγυρίζουσας κυβέρνησης Τσίπρα-Κοτζιά ότι τάχα «παίρνουμε πίσω τη Μακεδονία και την ιστορία της».

Είναι περισσότερο από βέβαιο ότι η συμφωνία αυτή έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τη βούληση της πλειονότητας των Ελλήνων. Και αυτό επειδή είναι μια κακή λύση.

Στο ΣΥΡΙΖΑ προφανώς δεν το αντιλαμβάνονται ή ακόμα χειρότερα δεν τους ενδιαφέρει να το αντιληφθούν.

Η Νέα Δημοκρατία έχει διαχρονικά αποδείξει την υπευθυνότητά της σε όλα τα ζητήματα και πολύ περισσότερο στα εθνικά».

Μπακογιάννη: Η κυβέρνηση Καραμανλή έδωσε μάχη ουσίας στο Βουκουρέστι και το πληρώσαμε

Η κ.Μπακογιάννη υπογράμμισε ότι το 2008 η κυβέρνηση Καραμανλή έδωσε μία έντιμη μάχη ουσίας, τονίζοντας όμως ότι επιθυμούσε μία λύση βιώσιμη στο Σκοπιανό και αποκάλυψε ότι δέχθηκε και η ίδια και η κυβέρνηση συνολικά ισχυρές πιέσεις και πλήρωσε το κόστος.

"Ηταν πολύ δύσκολες οι συζητήσεις στο Βουκουρέστι. Και προσωπικά στοχοποιήθηκα και επιθέσεις δέχθηκα στη διεθνή κοινότητα και ό,τι μπορούσε να γίνει για να αποσταθεροποιηθεί η κυβέρνηση Καραμανλή είχε γίνει. Αντέξαμε όμως, κρατήσαμε ψηλά το κεφάλι", είπε χαρακτηριστικά.

Η πρώην υπουργός κατηγόρησε ευθέως τον σημερινό πρωθυπουργό ότι δεν κατάλαβε ή κάνει ότι δεν καταλαβαίνει τι έγινε στο Βουκουρέστι, ενώ δεν άφησε ασχολίαστο το γεγονός ότι ο Αλέξης Τσίπρας επικαλέστηκε τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη "έναν άνθρωπο που άφησε στην εξωτερική πολιτική ένα διακριτό αποτύπωμα. Έναν ηγέτη που ήξερε να διαπραγματεύεται για το καλό της πατρίδας. Έναν άνθρωπο του μέτρου και της λογικής που σε όλη του τη διαδρομή υπερασπίστηκε το εθνικό συμφέρον με υπευθυνότητα και αποτελεσματικότητα. Η υποκρισία του πρωθυπουργού περισσεύει." Σχολίασε δε ότι η υποκρισία του πρωθυπουργου περισσεύει.

Επισήμανση του Γιάννη Κουρδομένου: Σε μια Δημοκρατία ο κάθε πολίτης μπορεί να θέτει την άποψη του στην κρίση του κοινωνικού συνόλου, όμως η Νέα Δημοκρατία του κ. Μητσοτάκη δεν επιθυμούσε οι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες να έχουν φωνή, παρουσία, καθώς και τοπικά ραδιόφωνα. 

Αν δεν αποτελεί την απόλυτη αλήθεια , μπορούν να μας διαψεύσουν, όμως εμείς έχουμε τόσο σειρά από επιχειρηματίες οι οποίες επένδυσαν τα χρήματά τους και τα έχασαν, δεδομένων διώξεων - κατασχέσεων , καθώς επίσης , έχουμε το αυταπόδεικτο δέκα οικογένειες να διαθέτουν το σύνολο των Ραδιοφωνικών σταθμών του Ν.Αττικής.

Συγκεκριμένα στην περιοχή, Πόλη , στην οποία βρισκόταν η οικία Μητσοτάκη, (εννοούμε την Γλυφάδα), τόσο το ΠΑΣΟΚ, όσο και η ΝΔ , επί διακυβέρνησης τους, δεν αδειοδότησαν ούτε ένα τοπικό ραδιόφωνο, και όλα δέχτηκαν διώξεις - κατασχέσεις.

Η Ντόρα - Μητσοτάκη είναι αρκετά έξυπνη, κάποτε της άρεσε και το ραδιόφωνο, οπότε δεδομένης της τοπικής μας πραγματικότητας στα Νότια προάστια Αττικής, και ειδικότερα στον πλουσιότερο της δήμο τη Γλυφάδα, ας μας παρέχει μια εξήγηση γιατί δεν υφίσταται ούτε ένα (1) αμιγώς τοπικό ραδιόφωνο, όταν ακόμα και σε περιοχές της χώρας μας με 2 - 3 χιλιάδες κατοίκους υπάρχουν τουλάχιστον δυο τοπικά ραδιόφωνα.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Αυγενάκης: «Πώς αισθάνθηκε ο Τσίπρας ακούγοντας Ζάεφ να πανηγυρίζει;» Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">