ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Έρευνα: Με τον φόβο του εγκλήματος το 69% των πολιτών , εκτός της Γλυφάδας !!

Με τον φόβο μήπως πέσουν θύμα εγκλήματος ζουν οι πολίτες, όπως προκύπτει από νέα έρευνα. Συγκεκριμένα, το 69% των πολιτών ανησυχεί μήπως πέσει θύμα διάρρηξης, κλοπής, ληστείας, ή επίθεσης στον δρόμο μεταξύ άλλων, σύμφωνα με την έρευνα που πραγματοποιήθηκε από την ερευνητική ομάδα GEOCHOROS του ΕΜΠ.

Η πλειονότητα ανησυχεί για τη διάρρηξη στο σπίτι, σε ποσοστό 41,8%, ενώ ακολουθεί η ληστεία ή επίθεση στον δρόμο (31,3%) και η ασφάλεια των παιδιών σε δημόσια μέρη, όπως στο πάρκο ή στη διαδρομή για το σχολείο (30,7%).

Το 28% των ερωτηθέντων ανησυχεί για τη χρήση ή και τη διακίνηση ναρκωτικών, το 26,7% για «κλοπή του αυτοκινήτου τους» και το 26% μήπως πέσει «θύμα εγκληματικής ενέργειας όσο περιμένουν ή χρησιμοποιούν κάποιο μέσο μαζικής μεταφοράς» αναφέρει η έρευνα την οποία δημοσίευσε η εφημερίδα «Καθημερινή».

Από τις απαντήσεις προκύπτει ότι οι γυναίκες φοβούνται περισσότερο από τους άνδρες μήπως πέσουν θύματα σωματικής βίας (12,2%) και σεξουαλικής κακοποίησης (26,7%).

Σε ποιες περιοχές φοβούνται περισσότερο

Αν και το 53,7% θεωρεί ότι δεν έχει αλλάξει το επίπεδο της εγκληματικότητας στην περιοχή τους, ένα αρκετά μεγάλο ποσοστό- το 38,6%- εκτιμά ότι η εγκληματικότητα έχει αυξηθεί τα τελευταία δύο χρόνια.

Τα υψηλότερα ποσοστά στο ερώτημα πόσο φοβούνται τη ληστεία ή την επίθεση στον δρόμο, καταγράφονται στους Δήμους Αθηναίων, Καλλιθέας, Περιστερίου, Ιλίου και Πετρούπολης. 

Σε ελάχιστους δήμους οι ερωτηθέντες απάντησαν πως δεν ανησυχούν, όπως για παράδειγμα στις παραλιακές περιοχές των Δήμων Ελληνικού και Γλυφάδας, στη Φιλοθέη καθώς και σε κάποιες περιοχές των βορείων προαστίων.

Στην ερώτηση πόσο ανησυχείτε ότι θα πέσετε θύμα εγκληματικής ενέργειας στην περιοχή σας, το 35% ανησυχεί πολύ έως πάρα πολύ (30% για τους άνδρες και 39% για τις γυναίκες). Μάλιστα, για τις ηλικίες άνω των 55 ετών το ποσοστό αυτό γίνεται 60%.

Επιπλέον, υψηλά ποσοστά παρατηρούνται και σε σχέση με τα χρόνια που μένει κάποιος στην περιοχή του, καθώς όσο περισσότερα χρόνια ζει εκεί τόσο περισσότερο φοβάται. Οσοι μένουν περισσότερο από δέκα χρόνια ανησυχούν σε ποσοστό 45%.

Ακόμη, το ποσοστό ανεβαίνει στο 64% σε όσους έχουν υπάρξει θύματα εγκληματικής ενέργειας στο παρελθόν.

Σε ό,τι αφορά τον δήμο Αθηναίων, το αίσθημα του φόβου είναι διάχυτο σχεδόν σε όλη την έκτασή του. Περισσότερο ανησυχούν οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής των Εξαρχείων, του κέντρου των Αθηνών, της Ακαδημίας Πλάτωνος, των Πετραλώνων, του Γκύζη, της Κυψέλης και του Λυκαβηττού, του νότιου τμήματος του Δήμου Αχαρνών.

Η έρευνα, την οποία παρουσίασε η «Καθημερινή», πραγματοποιήθηκε από την ερευνητική ομάδα GEOCHOROS του ΕΜΠ, από τον καθηγητή Γεώργιο Ν. Φώτη, και τους κ. Παύλο Τσάγκη, υποψήφιο διδάκτορα ΕΜΠ και Δημήτρη Σβορώνο, αγρονόμο, τοπογράφο μηχανικό ΕΜΠ.

Επισήμανση του ''Γ'': Γιατί δεν ανησυχούν στις περιοχές Ελληνικού και Γλυφάδας ; Μπορούν να μας το εξηγήσουν οι ειδικοί της έρευνας ; 

Εμείς έχουμε στοιχεία τα οποία αποδεικνύουν ότι μεγάλο τμήμα πολιτών της Άνω Γλυφάδας, όχι απλά φοβάται, τρέμει για το ενδεχόμενο να πέσουν θύμα κακοποιών. 

Οι κύριοι/ες της κάτω Γλυφάδας, οι οποίοι/ες δηλώνουν ότι δεν φοβούνται, είναι σε μεγάλο ποσοστό υποκριτές - υποκρίτριες , διότι είναι οι βασικοί ψηφοφόροι της ΝΔ η οποία διαχρονικά, όπως και σήμερα, τάσσεται υπέρ της διεύρυνσης της αστυνόμευσης , ενώ είναι οι βασικά ωφελημένοι/ες επί δεκαετίες στον Ο.Τ.Α Δήμος Γλυφάδας , και όπως αποδεικνύεται με σειρά ετών παρανομιών, διασπάθισης του δημοτικού χρήματος υπέρ των ιδίων, κ.α.

Είναι αυταπόδεικτο, ότι οι ''μακρυχέρηδες'' σαφώς δεν φοβούνται, διότι ακόμα και να τους ληστέψουν έχουν αποκομίσει - αποκομίζουν αρκετά - ώστε να αναπληρώσουν τα ληστεμένα, ενώ στον αντίποδα, δεν ισχύει το ανάλογο με χιλιάδες συμπολιτών μας. 

Όταν δεν υπάρχει ουσιώδης διαφορά ανάμεσα στους κοινούς κακοποιούς και τους αιρετούς της προσωπικής τους ευημερίας, καθώς και λίγων ημετέρων τους, αναφερόμαστε σε ταυτόσημες καταστάσεις. 

Κάποιοι επιλέγουν να γίνουν ληστές, κοινοί κακοποιοί, και ορισμένοι άλλοι να συστήσουν ομάδες - ληστοσυμμορίες - της προσωπικής τους ευημερίας καθώς και λίγων ημετέρων τους με το χρήμα του κοινωνικού συνόλου.

Μη ξεχνιόμαστε: Ήδη έχουν κλείσει 27 χρόνια ληστείας από τη Πόλη της Γλυφάδας των ΑΔΕΙΩΝ των τοπικών σταθμών, και 13 χρόνια ΠΑΡΑΝΟΜΙΩΝ στο σύνολο των σύννομων αιτήσεών μας στο Δήμο Γλυφάδας.

Ποιοι είναι οι κακοποιοί , είτε εγκληματικά ανεύθυνοι, ένθεν και ένθεν είναι κοινός αντιληπτό.

Το 2019, αν δεν ισχύουν τα αυτονόητα στη πόλη της Γλυφάδας, θα διαπιστώσουμε συνολικά πόσοι/ες θα δηλώνετε ότι δεν φοβάστε. 

Έχετε περίπου ένα χρόνο ακόμα ώστε να βρίσκεστε στον δικό σας κόσμο, τον παιδικό, τον υποκριτικό, της κακίας, της παλιανθρωπιάς, της παρανομίας,  κ.α., και σας ευχόμαστε καλά κέρδη εις βάρος της κοινωνίας, και της δημοκρατίας, όμως το 2019 αν δεν ισχύουν τα αυτονόητα ΣΥΝΟΛΙΚΑ θα ψάχνετε τρύπες να χωθείτε.

ΓΛΥΦΑΔΑ FM 1977 - 2005 ΚΑΤΑΧΡΗΣΤΙΚΕΣ ΔΙΩΞΕΙΣ - ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ

Όπου καταργούν τη λογική με δόλο και με σκοπιμότητα για ιδιοτελή , συντεχνιακά, κομματικά, κ.α. συμφέροντα, κάτι θα προκύψει , και τουλάχιστον εμείς δίνουμε απλόχερα πίστωση χρόνου, ενώ μας έχουν φάει κυριολεκτικά 30 χρόνια ζωής, και αυτό χαρακτηρίζεται ΕΓΚΛΗΜΑ.

Πληρώθηκαν οι προσδοκίες του κάθε κατεργάρη ξενόφερτου αστικού πολιτικού κόμματος, κ.α., ενώ στον αντίποδα δεν υφίστανται τα δεδομένα του αμιγώς τοπικού πολιτισμού της Γλυφάδαςκαι αυτό , επίσης , χαρακτηρίζεται ΕΓΚΛΗΜΑ.

Αν κάποιος/α έχει αντίθετη άποψη, να την δούμε ΔΗΜΟΣΙΑ, και κυρίως ΕΠΩΝΥΜΑ.

  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Έρευνα: Με τον φόβο του εγκλήματος το 69% των πολιτών , εκτός της Γλυφάδας !! Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb