ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Καλούμε την Υπουργό Πολιτισμού Έλενα Κουντουρά να την ξεναγήσουμε στην Γλυφάδα

Η Υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά παρέλαβε το Παγκόσμιο Βραβείο για την Αθήνα ως κορυφαίο προορισμό στην Ευρώπη το 2018 για ταξίδια πόλεως και άνοιξε την Τελετή Απονομής του καταξιωμένου θεσμού World Travel Awards στην Αθήνα παρουσία των ηγετικών στελεχών της ευρωπαϊκής τουριστικής βιομηχανίας.

Εμείς από τον κατασχεμένο ''ΓΛΥΦΑΔΑ FM 1977 - 2005'' καλούμε την υπουργό Πολιτισμού ώστε να την ξεναγήσουμε στη Πόλη της Γλυφάδας και να έχει ιδία εικόνα ποιος είναι ο Τοπικός Πολιτισμός , και ειδικότερα το ΚΑΠΠΑ του Δήμου Γλυφάδας.

Του Γιάννη Κουρδομένου
glyfadaweb@gmail.com

Έχοντας σαφείς προτάσεις από τη δεκαετία του 90, αναφορικά με τον Τουρισμό, και δεδομένου ότι όλες οι προτάσεις μας υπονομεύτηκαν από τις εκάστοτε κομματικές κυβερνήσεις, και ειδικότερα από τη περίοδο Φάνης Πετραλιά, τονίζουμε ότι σήμερα η Τουρκία διαφημίζει το δικό της Τουρισμό δείχνοντας αρχαιοελληνικές κολώνες. ( Οι διαφημιστικές καταχωρήσεις της γείτονος χώρας είναι διαδεδομένες και θεωρούμε ότι τις γνωρίζει η υπουργός )

Επισημαίνεται, διότι αναφέρεται η ακρόπολη ως πόλος έλξης τουρισμού, ότι όσα χρήματα συγκεντρώνονται από τα έσοδα του Μουσείου της Ακροπόλεως, εξ' ολοκλήρου φεύγουν από τη χώρα μας και καταλήγουν στους ''δανειστές'', άρα ο χαρακτήρας είναι σύνθετος και σε καμία περίπτωση όπως προβάλλεται και προωθείται από συγκεκριμένα κέντρα.

Τέλος, σε μια Πόλη όπως είναι η Γλυφάδα, η οποία έχει ιστορία Χιλιετιών, από την Αρχαία Αιξωνή, το αυταπόδεικτο γεγονός επί 33 χρόνια πολιτικοί και αστικά κόμματα να έχουν αποστερήσει τις ΑΔΕΙΕΣ λειτουργίας των τοπικών μέσων, δηλώνει καθολικότητα ελλείμματος Τοπικού Πολιτικού και εν γένει ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ.

Πότε θα έρθετε κ. Κουντουρά στη Πόλη της Γλυφάδας να σας ξεναγήσουμε σε όσα * αγνοείτε ; Ο χαρακτήρας ξενάγησης από δημάρχους και δημοτικές αρχές, ουδεμία σχέση έχει με την ξενάγηση σε όσα αγνοεί κάθε αρμόδιος του τομέα Πολιτισμού. 

* Είμαστε οι πρωτεργάτες των FM, ενώ από τη δεκαετία του 70, αστικά κόμματα, δήμαρχοι, κομματικές διοικήσεις, κ.α., έχουν παρανομήσει σε όλες τις προτάσεις και τις αιτήσεις μας. Και τα δυο τοπικά Ραδιόφωνα της Γλυφάδας δέχτηκαν σειρά από διώξεις - κατασχέσεις με απόρροια το κλείσιμό τους για τα οφέλη διαπλεκόμενων.Η Αθήνα κορυφαίος προορισμός στην Ευρώπη για το 2018

Το Παγκόσμιο Βραβείο Τουρισμού World Travel Awards, που καθιστά την Αθήνα τον κορυφαίο προορισμό στην Ευρώπη το 2018 για τουρισμό πόλεως, παρέλαβε η Υπουργός Τουρισμού κα Έλενα Κουντουρά, στην Τελετή Απονομής των βραβείων για την Ευρώπη που πραγματοποιήθηκε στο Ζάππειο, την κορυφαία εκδήλωση του παγκόσμιου κύρους θεσμού, παρουσία ηγετικών εκπροσώπων και προσωπικοτήτων της ευρωπαϊκής βιομηχανίας τουρισμού και ταξιδίων.

H Υπουργός παρέλαβε το βραβείο Europe’s Leading City Break Destination 2018 από τον Ιδρυτή και Πρόεδρο των World Travel Awards κ. Graham Cooke και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της HotelBrain, διοργανώτριας εταιρείας της ευρωπαϊκής απονομής στην Αθήνα κ. Κωνσταντίνο Ζήκο. 

Αποτελεί σημαντική διάκριση και επιτυχία για τον ελληνικό τουρισμό και τον προορισμό της Αθήνας, που το υπουργείο Τουρισμού προώθησε και πρόβαλε συστηματικά τα τελευταία χρόνια και εξασφάλισε με στρατηγικές συμφωνίες την ένταξή της Αθήνας στα προγράμματα τουρισμού πόλεως των κορυφαίων ταξιδιωτικών ομίλων της Ευρώπης. H Aθήνα ξεχώρισε μεταξύ άλλων 13 υποψήφιων πόλεων: Λονδίνο, Ρώμη, Παρίσι, Άμστερνταμ, Μπέλφαστ, Κοπεγχάγη, Δουβλίνο, Γενεύη, Λισαβόνα, Πόρτο, Αγία Πετρούπολη και Βενετία.

Ο ΕΟΤ βραβεύτηκε ως ο Οργανισμός στην Ευρώπη, με την καλύτερη εθνική τουριστική στρατηγική και καμπάνια για το 2018. Το βραβείο Europe’s Leading National Tourism Strategy & Campaign 2018 παρέλαβε ο Γ.Γ. του ΕΟΤ κ. Κωνσταντίνος Τσέγας ο οποίος αναφέρθηκε στο επιτυχημένο πολυεπίπεδο πρόγραμμα που υλοποιεί η ο ΕΟΤ σε εφαρμογή των στρατηγικών κατευθύνσεων του Υπουργείου Τουρισμού και της Yπουργού κας Έλενας Κουντουρά, ως ο εθνικός φορέας στην παγκόσμια τουριστική προώθηση και προβολή της Ελλάδας.

Το βραβείο για την Ακρόπολη, ως το κορυφαίο τουριστικό αξιοθέατο στην Ευρώπη , Europe’s Leading Tourist Attraction 2018, παρέλαβε ο πρόεδρος του Δ.Σ. του ΕΟΤ κ. Χαράλαμπος Καρίμαλης.

Η Υπουργός Έλενα Κουντουρά, άνοιξε την φαντασμαγορική Τελετή Απονομής των βραβείων, στο Ζάππειο. Στην ομιλία της αναφέρθηκε στο τουριστικό άλμα της Ελλάδας στην παγκόσμια αγορά με επιδόσεις ρεκόρ την τελευταία τριετία, και στις νέες αναπτυξιακές και επενδυτικές ευκαιρίες που κινητοποίησε η υλοποιούμενη εθνική τουριστική πολιτική στην ελληνική τουριστική οικονομία και στην τουριστική αγορά.

Αναφέρθηκε ακόμη στην ισχυρή εικόνα και ζήτηση που παρουσιάζει σήμερα η Ελλάδα ως παγκόσμιος ελκυστικός προορισμός για τουρισμό 365 ημέρες και πρώτη επιλογή στη Μεσόγειο και την Ευρώπη για αυθεντικές εμπειρίες και βιωματικά ταξίδια. Όπως επίσης και στη στοχευμένη πολιτική που σχεδίασε και υλοποίησε το Υπουργείο με αποτέλεσμα η Αθήνα από σταθμός διέλευσης επισκεπτών στο παρελθόν να έχει σήμερα καταστεί και να ξεχωρίζει ως δημοφιλής τουριστικός προορισμός για ταξίδια πόλεως και διαμονής 3-4 ημέρων, με ρεκόρ σε όλα τα τουριστικά μεγέθη, στις διεθνείς αφίξεις, τις διανυκτερεύσεις, τις πληρότητες, τα έσοδα και τις νέες ξενοδοχειακές επενδύσεις.

Επισήμανε την υψηλή ποιότητα του ελληνικού τουριστικού προϊόντος, που υποστηρίζει και προωθεί το Υπουργείο Τουρισμού, έχοντας διαμορφώσει ένα πιο ελκυστικό πλαίσιο για την στήριξη και ενθάρρυνση της επιχειρηματικότητας, ώστε σήμερα η Ελλάδα να αποτελεί στρατηγική επιλογή ξένων ομίλων για τουριστικές επενδύσεις.

Τόνισε ακόμη τη συμβολή του ελληνικού ιδιωτικού τομέα με υψηλό επαγγελματισμό, στην παροχή υψηλού επιπέδου φιλοξενίας και στη διαρκή αναβάθμιση του ξενοδοχειακού προϊόντος.

Στο πλαίσιο της τελετής απονομής, η Υπουργός παραχώρησε συνέντευξη στο τηλεοπτικό κανάλι TV-5 που κάλυπτε πανευρωπαϊκά την εκδήλωση, για την προβολή και προώθηση της Ελλάδας και του ελληνικού τουρισμού.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Καλούμε την Υπουργό Πολιτισμού Έλενα Κουντουρά να την ξεναγήσουμε στην Γλυφάδα Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb