ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Ξεκίνησε ο «πόλεμος» στο Εμπόριο και τους Δασμούς μεταξύ Κίνας και ΗΠΑ

Η Κίνα έθεσε σε ισχύ δασμούς στις εισαγωγές ως αντίποινα αφού οι ΗΠΑ ξεκίνησαν έναν εμπορικό πόλεμο εναντίον του ασιατικού γίγαντα, όπως ανακοίνωσε σήμερα το κινεζικό υπουργείο Εξωτερικών.

«Μετά την επιβολή από τις ΗΠΑ των δασμών εισαγωγής σε βάρος της Κίνας, τα κινεζικά μέτρα τέθηκαν άμεσα σε ισχύ», δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ο Λου Κανγκ, εκπρόσωπος του υπουργείου. Ο εκπρόσωπος δεν έδωσε λεπτομέρειες για τη φύση ή το ύψος των αντίμετρων, αλλά το Πεκίνο έχει ήδη προειδοποιήσει ότι θα επιβάλει δασμούς σε αμερικανικές εισαγωγές αξίας 34 δισεκ. δολαρίων.

Οι δασμοί τέθηκαν σε ισχύ στις 12:01 ώρα Πεκίνου (07.01 ώρα Ελλάδας) σήμερα, σύμφωνα με την υπηρεσία τελωνείων που επικαλείται το κινεζικό πρακτορείο Xinhua.

«Ένας εμπορικός πόλεμος είναι το τελευταίο πράγμα που ευχόμαστε. Έχουμε δηλώσει επανειλημμένα ότι κανείς δεν θα κερδίσει από έναν εμπορικό πόλεμο», τόνισε ο Λου.

Το κινεζικό υπουργείο Εμπορίου κατηγόρησε νωρίτερα σήμερα τις ΗΠΑ ότι «πυροδότησαν τον μεγαλύτερο εμπορικό πόλεμο στην οικονομική ιστορία», προειδοποιώντας ότι μπορεί να προκαλέσει «αναταράξεις στις παγκόσμιες αγορές».

Νωρίς σήμερα τέθηκαν σε ισχύ αμερικανικοί δασμοί σε κινεζικά προϊόντα αξίας 34 δισεκ. δολαρίων καθώς εξέπνευσε η σχετική προθεσμία για την επιβολή τους. 

Μερικές ώρες πριν την εκπνοή της προθεσμίας της Ουάσινγκτον για τους δασμούς, ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ όξυνε περαιτέρω το κλίμα προειδοποιώντας ότι οι ΗΠΑ ίσως εντέλει να θέσουν στο στόχαστρό τους κινεζικά προϊόντα αξίας άνω των 500 δισεκ. δολαρίων ή περίπου το σύνολο των αμερικανικών εισαγωγών από την Κίνα για το 2017.

Σημείωση του ''Γ'': Και ενώ μαίνεται ο οικονομικός πόλεμος Κίνας - Η.Π.Α και εμείς πληρώνουμε ακριβά τους δασμούς από Η.Π.Α. ενώ αρκετά προϊόντα τους δεν είναι καλά. Έπειτα από λίγες ώρες λειτουργίας παρουσιάζουν προβλήματα !!

Συγκεκριμένα πρόσφατα αγοράσαμε καινούργιες δυο μικρές συσκευές τηλεπικοινωνιών από Η.Π.Α, και μετά από τέσσερις ώρες λειτουργίας παρουσιάζουν προβλήματα.

Ίσως λόγω αυξημένης θερμοκρασίας, μίνι καύσωνα, να παρουσιάστηκαν τα προβλήματα, όμως εμάς δεν μας ενδιαφέρει, διότι ένα προϊόν πρέπει να είναι παντός καιρού.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Ξεκίνησε ο «πόλεμος» στο Εμπόριο και τους Δασμούς μεταξύ Κίνας και ΗΠΑ Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb