ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Άλιμος: Συνέλαβαν Κινέζο για απάτη δισεκατομμυρίων

Συνελήφθη σε διαμέρισμα στον Άλιμο 41χρονος Κινέζος, ο οποίος κατηγορείται για απάτη κατά ομοεθνών του καταθετών, μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας που είχε δημιουργήσει.

Εκτιμάται ότι τα συνολικά κέρδη του από την παράνομη δραστηριότητά του ανέρχονται σε 3,6 δισ ευρώ.

Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι ο 41χρονος κατηγορείται ότι είχε συστήσει μαζί με άλλα άτομα στην Κίνα ηλεκτρονική πλατφόρμα συλλογής καταθέσεων από μεγάλο αριθμό θυμάτων.

Ο 41χρονος και οι συνεργοί του υπόσχονταν στους καταθέτες ετήσιο επιτόκιο επιστροφής ύψους 20-40%. 

Τα θύματα τους έδιναν τα χρήματα με σκοπό να αποκομίσουν μεγάλο όφελος μέσω του πολύ υψηλού επιτοκίου. 

Ο 41χρονος που συνελήφθη στον Άλιμο αναζητούνταν από την Ιντερπόλ από τις 4 Ιουνίου 2018, όταν και εκδόθηκε το σε βάρος του διεθνές ένταλμα σύλληψης. 

Αντιμετωπίζει κατηγορίες για παράνομη απορρόφηση δημοσίων καταθέσεων και αναμένεται να κινηθούν οι διαδικασίες έκδοσής του στην Κίνα.

Επισήμανση του ''Γ'': Η απάτη στις μέρες μας είναι διαδεδομένη , και όποιος υπόσχεται κέρδη στους υπολοίπους έχει τεράστια πιθανότητα να αποσπάσει πολλά εκατομμύρια, όμως τονίζουμε: Κατά την προεκλογική περίοδο, ορισμένοι επιτήδειοι, οι οποίοι τάζουν θέσεις εργασίας σε εκατοντάδες πολίτες ώστε να αποσπάσουν τις ψήφους των οικογενειών τους, η ακόμα ''λαγούς με πετραχήλια'', δεν πράττουν το ανάλογο; 

Όπως γνωρίζετε αυτοί μένουν στο απυρόβλητο και ποτέ δεν κινδυνεύουν να υποστούν όσα οι παρανομούντες σε άλλα επίπεδα.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Άλιμος: Συνέλαβαν Κινέζο για απάτη δισεκατομμυρίων Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb