ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης: O κ. Τσίπρας αδυνατεί να διαχωρίσει τους πρόσφυγες από τους παράνομους μετανάστες

Ο Τομεάρχης Μεταναστευτικής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Β' Αθηνών, κ. Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, αναφορικά με τα τελικά συμπεράσματα της Συνόδου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Δυστυχώς, ο κ. Τσίπρας ο οποίος στην αρχή της κρίσης άνοιξε τα σύνορα και μέχρι σήμερα αδυνατεί να διαχωρίσει τους πρόσφυγες από τους παράνομους μετανάστες, είναι ο τελευταίος που μπορεί να υλοποιήσει οποιαδήποτε συμφωνία».

H Πλήρης Δήλωση

«Το τελικό ανακοινωθέν του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για το Προσφυγικό-Μεταναστευτικό αποτελεί ένα μικρό βήμα για την αντιμετώπιση του προβλήματος και μπορεί υπό προϋποθέσεις να έχει θετικό αντίκτυπο για τη χώρα μας.

Και αυτό διότι προσβλέπει στην βέλτιστη και πλήρη υλοποίηση της Κοινής Δήλωσης Ε.Ε.-Τουρκίας, κάτι που έχουμε μετ' επιτάσεως υπογραμμίσει σε ανύποπτο χρόνο. Δυστυχώς, ο κ. Τσίπρας ο οποίος στην αρχή της κρίσης άνοιξε τα σύνορα και μέχρι σήμερα αδυνατεί να διαχωρίσει τους πρόσφυγες από τους παράνομους μετανάστες, είναι ο τελευταίος που μπορεί να υλοποιήσει οποιαδήποτε συμφωνία".

Αυτό, όμως, που προκαλεί ιδιαίτερη ανησυχία είναι το σημείο του κειμένου που αναφέρεται στη δημιουργία - έστω και σε εθελοντική βάση - ελεγχόμενων κέντρων υποδοχής μεταναστών. Η κυβερνητική επιλογή να δημιουργηθούν νέα κέντρα φιλοξενίας στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου ενδέχεται να παρερμηνευθεί οδηγώντας στην αύξηση των μεταναστών που φιλοξενούνται στην Ελλάδα. Ήδη άλλωστε μελετάται η ίδρυση νέου hot-spot στη Σάμο.

Τέλος, η Κυβέρνηση θα πρέπει, επιτέλους, να επιδείξει την απαιτούμενη σοβαρότητα διασφαλίζοντας την αποτελεσματική επιτήρηση των εθνικών συνόρων. 

Σε αντίθετη περίπτωση, βάσει της καθολικής απαγόρευσης των δευτερογενών μετακινήσεων, όσοι μετανάστες φεύγουν παρανόμως από τη χώρα μας, θα επιστρέφονται άμεσα πίσω σ' αυτήν. Επομένως, καθίσταται ακόμη πιο σημαντική η ουσιαστική διαχείριση του προβλήματος και η επιβολή της τάξης σε όσα κέντρα παρατηρούνται παραβατικές συμπεριφορές. Φαινόμενα βίας και ανομίας, όπως αυτά στην Πάτρα, δεν θα πρέπει να θεωρούνται ανεκτά».

Επισήμανση του ''Γ'': Σε πλήρη αντιδιαστολή των εφημερίδων, και άλλων media, εμείς έχουμε καθιερώσει είτε να σχολιάζουμε τις ανακοινώσεις - δελτία τύπου, είτε να υπάρχει μια μικρή τοποθέτησή μας σχετικά με τα δρώμενα στο τόπο μας.

Στον κ. Βαρβιτσιώτη έχουμε να θέσουμε το εξής: Ένα κόμμα εξουσίας, όπως είναι η ΝΔ, η οποία διεκδικεί εκ νέου την διακυβέρνηση της χώρας, και όπως όλα δείχνουν προηγείται στις δημοσκοπήσεις , γιατί επί 30 ολόκληρα χρόνια δεν είχε θέσει σαφές πλαίσιο για την ραδιοτηλεόραση ώστε να δοθούν άδειες τουλάχιστον στα Εθνικά κανάλια ;

Με τα σημερινά δεδομένα, διότι η τεχνολογία ξεπέρασε τις προσδοκίες των πολιτικών κομμάτων, και τα sosial media αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της κοινωνίας, γιατί δεν υπάρxει και στη δική μας χώρα ένα ανάλογο καθεστώς με τις Η.Π.Α και άλλες προηγμένες χώρες τοπικών lower power ραδιοτηλεοράσεων ;

Εσείς προσωπικά δεν θεωρείτε ότι προσβάλουμε την κοινωνία , όταν γνωρίζει τι μεταδίδαμε πριν από δεκαετίες , τα οποία ίσχυσαν το 2000 σε σειρά χωρών , ενώ στη δική μας τα ραδιοτηλεοπτικά του Ν.Αττικής ακόμα βρίσκονται συγκεντρωμένα στα χέρια λίγων οικογενειών ;

Όταν δεν σε καλύπτουν τα αστικά πολιτικά κόμματα, καθώς και οι μετέχοντες της τοπικής αυτοδιοικήσεως, οφείλεις να πολιτεύεσαι  ώστε να καλύψεις όσα επιθυμείς να ισχύσουν για την κοινωνία, και σαφώς όχι σε καθεστώς αναρχίας και πειρατείας, όπως ισχύει επί δεκαετίες, και περισσότερο σήμερα, σε βάση νομιμότητας και αδειοδοτήσεως, και κυρίως με σαφείς κανόνες.

Όσοι επιθυμούν να λειτουργούν στα ερτζιανά είτε θα καλύπτουν τους κανόνες είτε θα μαζεύονται άμεσα, διότι εμείς το ζήσαμε από τη δεκαετία του 70 μέχρι και το 2005, ενώ στον αντίποδα στο Ν.Αττικής, και σε ολόκληρη τη χώρα, υπάρχουν χιλιάδες πειρατές στο απυρόβλητο, και αυτό δηλώνει ατιμία από τη πλευρά των αστικών κομμάτων εξουσίας , διότι οι πειρατές ουδέποτε κατέθεσαν πλήρεις φακέλλους με τα στοιχεία τους για αδειοδότηση.

Πλειάδα πολιτών λειτουργεί σήμερα στα Μεσαία κύματα AM, καθώς και στα FM, απόλυτα ΠΕΙΡΑΤΙΚΑ, και η πειρατεία δεν ενοχλεί κανέναν, αντιθέτως, και είναι ένας βασικός λόγος που μηδενίζω τη κυβέρνηση, η οποία δεν θέσπισε νόμο για όλους τους πολίτες, με σαφείς κανόνες και αδειοδοτήσεις, ενώ επέδειξε ενδιαφέρων για το μεγάλο κεφάλαιο , και το εμπόριο Ραδιοτηλεοράσεως, ώστε να μοιράζεται η διαφημιστική πίτα εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ σε δέκα οικογένειες του Ν.Αττικής.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης: O κ. Τσίπρας αδυνατεί να διαχωρίσει τους πρόσφυγες από τους παράνομους μετανάστες Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb