ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Γλυφάδα: Οι άνθρωποι αλλάζουν

Οι ψυχολόγοι μετά από μεγάλες ερευνητικές προσπάθειες κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι ο χαρακτήρας του ανθρώπου αλλάζει, πόσον δε ενός επαγγελματία πολιτικού.

Του Γιάννη Κουρδομένου
glyfadaweb@gmail.com

«Αν θες να δοκιμάσεις το χαρακτήρα ενός ανθρώπου, δώσε του εξουσία» είπε κάποτε ο Αβραάμ Λίνκολν.

Η όποια μορφή εξουσίας είναι εθιστική, δρα περίπου σαν το ναρκωτικό. Και όπως είναι γνωστό, για ένα ναρκομανή είναι πολύ δύσκολο να απεξαρτηθεί. Αν ο οργανισμός του συνηθίσει στην ουσία δύσκολα θα καταφέρει να την κόψει. 

Έτσι λοιπόν και η εξουσία  διαβάλλει τον άνθρωπο και θέλει δύναμη και θυσίες για να μπορέσει κάποιος να διατηρήσει τις πεποιθήσεις και τις αξίες που είχε πριν την αποκτήσει. Θέλει πολύ κόπο και προσπάθεια για να καταφέρει να παραμείνει ο ίδιος και να μην της επιτρέψει να αλλοιώσει το χαρακτήρα του.

Το μόνο που καταφέρνουν να κερδίσουν όσοι έχουν διαβάλλει το άτομό τους, λόγω της εξουσίας και του χρήματος, είναι αντιπάθειες απ’ τους γύρω τους, καθώς και αρνητικό σχολιασμό, και συγκεκριμένα αποτελεί αυταπόδεικτο στη τοπική κοινωνία της Γλυφάδας σύμφωνα με όσα μου αναφέρουν πυκνά - συχνά ορισμένοι/ες από τους συμπολίτες μας.

Όσοι / ες αλλάζουν χαρακτήρα λόγω εξουσίας, προνομίων, και χρήματος, φροντίζουν συνεχώς να σου δείξουν με τις πράξεις τους ότι είσαι κατώτερος και ότι εκείνοι είναι που έχουν το πάνω χέρι.

Συγκεκριμένα: Μου αναφέρουν κάποιοι εκ των συμπολιτών μας ότι τοπικός πολιτικός - ΣΥΜΠΟΛΙΤΗΣ ΜΑΣ - πριν τις εκλογές συνομιλούσε μαζί τους ενώ σήμερα δεν σταματά καν για μια κουβέντα.

Είναι ξεκάθαρο ότι οι άνθρωποι αλλάζουν χαρακτήρα, όμως τίθεται το εξής από τη δική μας πλευρά της ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΓΛΥΦΑΔΑΣ, η οποία χρειάζεται την υποστήριξή σας διότι εμείς δεν έχουμε ούτε εξουσία, ούτε χρήματα, ούτε διαπλεκόμενους και εκατομμυριούχους από πίσω μας: 

Σε λίγους μήνες έρχονται εκλογές , άρα οι υποψήφιοι χρειάζονται ψήφους , η μήπως δεν χρειάζονται διότι θα λειτουργήσουν οι κομματικοί μηχανισμοί, και λόγω εξουσίας και χρήματος θα υπάρξουν ρεκλάμες... σύμφωνα των οποίων θα προκύψουν οι νέοι - νέες ψηφοφόροι χωρίς να γνωρίζουν τι θα ψηφίσουν ;

Αναφορικά με εσάς που μου κάνετε τα παράπονα σας , ''έτσι είναι η ζωή'' , και να είστε σίγουροι/ες ότι ποτέ δεν γνωρίζετε απόλυτα τον χαρακτήρα ενός άλλου ανθρώπου. 

Υ.Γ: Επιστρέφουμε από τον Σεπτέμβρη , χωρίς καμία ανανέωση.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Γλυφάδα: Οι άνθρωποι αλλάζουν Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">