ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Συνάντηση Κουίκ με Αυστραλιανό κλιμάκιο

Έφτασε στην ΑΘήνα, η 12μελής ομάδα Αυστραλών πυροσβεστών και εμπειρογνωμόνων, όπου συναντήθηκαν με τον υφυπουργό Εξωτερικών Τέρενς Κουίκ.

Επιβεβαιώθηκε για άλλη μια φορά πως η Αυστραλία, στέκεται έμπρακτα στο πλευρό της Ελλάδας , στέλνοντας τους 12 ειδικούς προκειμένου να συνδράμουν τις ελληνικές υπηρεσίες και ειδικότερα την Πυροσβεστική στο δύσκολο έργο της εκτίμησης και της διαχείρισης της καταστροφής στην ανατολική Αττική.

Ακούστε το ηχητικό από το SBS Greek




Κατά την διάρκεια της συνάντησης ο υφυπουργός Εξωτερικών, Τέρενς Κουίκ αναφέρθηκε στο παρασκήνιο αυτής της συνεργασίας που προέκυψε μετά απο επικοινωνία των πρωθυπουργών των 2 χωρών, αλλά και των συντονισμένων προσπαθειών της ομογένειας στην Αυστραλία.

Παρούσα στη συνάντηση και η πρέσβης της Αυστραλίας στην Αθήνα, Κέιτ Λόγκαν, η οποία τόνισε πως όταν η Ελλάδα, χρειάζεται βοήθεια, η Αυστραλία, είναι πάντα έτοιμη να την προσφέρει.

Στον σκοπό της αποστολής τους στην Ελλάδα αναφέρθηκε ο Τζος Τέρνερ, επικεφαλής του Αυστραλιανού κλιμακίου.

"Θέλουμε να δούμε από πού προκλήθηκε η πυρκαγιά, να εκτιμήσουμε το μέγεθος της καταστροφής, αλλά και να βοηθήσουμε τις τοπικές κοινωνίες να ανακάμψουν από αυτή την τραγωδία", τόνισε χαρακτηριστικά.

Ανάμεσα στα μέλη της αποστολής και ο Ελληνοαυστραλός πυροσβέστης από τη ΝΝΟ, Κρις Στάθης.

Ο ΥΦΥΠΕΞ Τ.Κουίκ συναντήθηκε με την ειδική ομάδα πυροσβεστών & ερευνητών που ήλθαν από Αυστραλία. Ανάμεσά τους ο ομογενής ΠΥ αξιωματικός Χρήστος Σταθόπουλος από το Σίδνεϊ. Στη συνάντηση η Πρέσβης Αυστραλίας και ομογενείς πολιτικοί.

Επισήμανση του ''ΓΛΥΦΑΔΑ WEB'': Εμείς από Σεπτέμβρη ελπίζουμε να βρεθεί μια φόρμουλα ώστε να μεταδίδουμε τοπικά και θέματα από τον Ελληνισμό της διασποράς , και δεδομένου ότι ακούμε θέματα από το SBS Greek. 
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Συνάντηση Κουίκ με Αυστραλιανό κλιμάκιο Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">