ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

ΛΑΕ: Μητσοτάκης και Τσίπρας αντιγράφουν ο ένας τον άλλον σε πολιτικά «καραγκιοζιλίκια»

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ήρθε από τη ΔΕΘ να ανταγωνισθεί τον Αλέξη Τσίπρα σε ένα ρεσιτάλ παροχών και δώρων στα μεγάλα και πολύ μεγάλα οικονομικά συμφέροντα αναφέρει η ΛΑΕ, ενώ εμείς από τον ''ΓΛΥΦΑΔΑ WEB'' θα δώσουμε έμφαση σε σημεία της ομιλίας του κ. Μητσοτάκη.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ήρθε από τη ΔΕΘ να ανταγωνισθεί τον Αλέξη Τσίπρα σε ένα ρεσιτάλ παροχών και δώρων στα μεγάλα και πολύ μεγάλα οικονομικά συμφέροντα αναφέρει το γραφείο Τύπου της Λαϊκής Ενότητας σε σχόλιό του για την ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στη ΔΕΘ.

Στη συνέχεια προσθέτει πως αυτό γίνεται την ώρα που χάρις στις στυγνές νεοφιλελεύθερες μνημονιακές πολιτικές της κυβέρνησης Τσίπρα, τα κέρδη του μεγάλου κεφαλαίου και των πολυεθνικών εταιρειών, παρά την κρίση και την γενική φτωχοποίηση της κοινωνίας μας, καλπάζουν σε πρωτοφανή ύψη.

Η ΛΑΕ επισημαίνει ακόμη ότι Κυρ. Μητσοτάκης και Αλ. Τσίπρας αντιγράφουν ο ένας τον άλλον σε δημαγωγία, ευτέλεια και σε πολιτικά «καραγκιοζιλίκια».

Παράλληλα, η ΛΑΕ χαρακτηρίζει ειρωνεία ο κ. Μητσοτάκης ο κατ’ εξοχήν πολιτικός σε αυτήν τη χώρα που ταυτίζεται με φανατισμό με τα πιο επιθετικά, αδίστακτα και αδηφάγα πελατειακά οικονομικά δίκτυα και μεγάλα οικονομικά συμφέροντα και στήριξε μανιωδώς τη μνημονιακή περιπέτεια, να εξαγγέλλει μέτρα που ακυρώνουν κάποιες απ’ αυτές τις μνημονιακές δεσμεύσεις, χωρίς να μας αποσαφηνίζει αν θα προχωρήσει σε αυτήν την ακύρωση μονομερώς ή μετά από διαπραγματεύσεις και συμφωνία με τους πιστωτές.

Γιατί στην δεύτερη περίπτωση, οι δήθεν εξαγγελίες του Κυρ. Μητσοτάκη είναι έπεα πτερόεντα και αέρας κοπανιστός επισημαίνει η ΛΑΕ.

Και η ανακοίνωση της ΛΑΕ καταλήγει τονίζοντας πως τον Κυρ. Μητσοτάκη, τον πολιτικό του μεγάλου πλούτου, ανταγωνίζεται και ορισμένες φορές υπερφαλαγγίζει ο Αλ. Τσίπρας.

Το τραγικό είναι τώρα ότι και ο Κυρ. Μητσοτάκης προσπαθεί να υπερφαλαγγίσει τον Αλ. Τσίπρα σε πολιτική κοροϊδία και πολιτική εξαπάτηση. Μοιάζουν όλο και περισσότερο και οι δυο ως δυο σταγόνες νερού.

Γ.Κ: Εμείς παρακολουθήσαμε την ομιλία του κ. Μητσοτάκη ο οποίος στο τέλος της ομιλίας του ανέφερε : « Η Νέα Δημοκρατία θα είναι μια κυβέρνηση όλων των Ελλήνων. Με κυβερνήτες τους πιο άξιους των Ελλήνων.
Έτσι μόνο θα πάμε μπροστά. Μπορούμε». 

Εμείς πρέπει να σταθούμε στο σκέλος άξιος - άξιοι - αξιοκρατία, το οποίο είναι παντελώς υποκειμενικό , και επαφίεται στην προσωπική κρίση του κάθε πολίτη, διότι ενώ υπάρχει μέτρο μετρήσεως, για πολλά και διάφορα, για την αξία, και ειδικότερα του ανθρώπου, δεν υπάρχει συγκεκριμένο αξιακό μέτρο.

Παράδειγμα: Σε μια τοπική οργάνωση αστικού κόμματος υπάρχει από την ίδρυση του κόμματος ένα στέλεχος, ενώ στον αντίποδα ένας επιστήμονας προχθές έγινε μέλος του κόμματος, λόγω παλαιότητας και προτεραιότητας επί παντός επιστητού ,  ( παλαιότητας , η οποία κάκιστα γίνεται αποδεκτή στην νεοελληνική πραγματικότητα ), το παλαιό στέλεχος , ακόμα και να υπολείπεται του γνωστικού αντικειμένου της θέσεως την οποία καταλαμβάνει, θα καταλάβει μια θέση σε πλήρη αντιδιαστολή του νέου μέλους το οποίο ''εκτοπίζεται''.

Σε απλά Ελληνικά, ο αδαής , χωρίς γνώση του αντικειμένου, είναι o άξιος, και ο πλήρως καταρτισμένος , επί του συγκεκριμένου αντικειμένου , είναι o ανάξιος ; 

Παράδειγμα δεύτερο: Είναι γνωστό ότι σε κάθε κόμμα υπάρχουν , συντεχνίες, συνιστώσες , κολλητοί , κ.α. , οι οποίοι δια της ενώσεώς τους συμπράττουν στο '' η ισχύς εν τη ενώσει '' , ενώ στον αντίποδα υπάρχουν τα ανεξάρτητα στελέχη , και όπως γνωρίζεται δια της ενώσεώς τους ενισχύονται μεταξύ τους , υποβαθμίζοντας τον κάθε ανεξάρτητο. Το γεγονός της ενισχύσεώς μεταξύ τους, και της υποβάθμισης κάθε ανεξάρτητου δηλώνει ότι ο κάθε ένας εκ των συμμετεχόντων στην συντεχνία, συνιστώσα, ( κλίκα ), είναι πιο άξιος έναντι του κάθε ανεξάρτητου ;

Παράδειγμα τρίτο : Από τα κρατικά μέσα , καθώς και από τα ιδιωτικά, προβάλλονται περισσότερο τα κόμματα εξουσίας, έναντι όσων κομμάτων - στελεχών δεν έχουν εισέλθει ακόμα στη Βουλή, και πολλές φορές τα εξωκοινοβουλευτικά κόμματα - στελέχη φιμώνονται , ( κόβονται ). Η αξία των στελεχών των κοινοβουλευτικών κομμάτων είναι ανώτερη ; 

Λόγω αναγνωρισιμότητας, και κάποιων συμμετοχών σε τηλεοπτικά δίκτυα, ορισμένα άτομα λαμβάνουν στις εκλογές περισσότερες ψήφους έναντι πολλών άλλων, το γεγονός αυτό καθ΄αυτό σημαίνει ότι είναι πιο άξια έναντι των υπολοίπων ; 

Έχουμε χαρακτηριστικές περιπτώσεις, στις οποίες δίνεται έμφαση από τη πλευρά των παρατάξεων να συμμετάσχουν στις εκλογικές διαδικασίες οι προβληθέντες από τις τηλεοράσεις, οι οποίοι/ες συνήθως λόγω αναγνωρισιμότητας λαμβάνουν πολλές χιλιάδες ψήφους, έναντι άλλων πολιτών, οι οποίοι/ες δεν έχουν τηλεοπτική συμμετοχή. Η αξία των ''προβληθέντων'' δια των τηλεοράσεων είναι ανώτερη των υπολοίπων; Αν κάποιος/α επικαλεστεί το εν λόγω κάλλιστα θα χαρακτηριστεί ηλίθιος.

Σε μια χώρα ( έθνος ) 10.000.000 εκ. πολιτών, οι πιο άξιοι βρίσκονται ως στελέχη στο κόμμα της Νέας Δημοκρατίας, και όλοι/ες οι υπόλοιποι υπολείπονται αξίας ; Το θέτω στο τέλος , όπως ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε στο τέλος της ομιλίας του « Η Νέα Δημοκρατία θα είναι μια κυβέρνηση όλων των Ελλήνων. Με κυβερνήτες τους πιο άξιους των Ελλήνων».

Απόσπασμα της ομιλίας του Κυριάκου Μητσοτάκη: «Για μένα δεν υπάρχει γαλάζια, πράσινη, κόκκινη Ελλάδα. Η Ελλάδα είναι το κοινό μας σπίτι. Εκεί που ενώνεται το μπλε του ουρανού και της θάλασσας ατενίζουμε όλοι μαζί τον κοινό μας ορίζοντα. Η πατρίδα μας δεν είναι μια αφηρημένη έννοια. Η Ελλάδα είμαστε όλοι εμείς. Δέκα εκατομμύρια Έλληνες εδώ και άλλοι τόσοι σε κάθε γωνιά του κόσμου. Και το να σηκωθεί όρθια η πατρίδα μας είναι μια υπόθεση που μας αφορά όλους. Και θέλει από όλους μας να κάνουμε την υπέρβαση. Γίνεται. Μπορούμε.

Απευθύνομαι σήμερα όχι μόνο προς τους πολίτες που ψήφισαν την παράταξή μας αλλά σε όλους. Και ανάμεσα τους στον απογοητευμένο κόσμο της κεντροαριστεράς και της αριστεράς. Θέλω να τους στείλω ένα απλό και καθαρό μήνυμα. Υπάρχουν ιστορικές συγκυρίες κατά τις οποίες οι διαφορετικές ιδεολογικές προσεγγίσεις αίρονται ενώπιον ενός μεγαλύτερου και σημαντικότερου διακυβεύματος. Διαφορές υπήρχαν και το 1974, αλλά υποχώρησαν προκειμένου να εδραιωθεί η Δημοκρατία.

Ένα αντίστοιχο αίτημα εθνικής αναγέννησης υπάρχει και σήμερα, ύστερα από 10 χρόνια κρίσης, μία πτώχευση, τέσσερα μνημόνια και τέσσερα χρόνια λαϊκισμού και ψέματος. Η κατάσταση, λοιπόν, που έχει διαμορφωθεί τώρα, δεν ζητά «αριστερές» ή «δεξιές» λύσεις. Αλλά λύσεις που θα φέρουν αποτέλεσμα. Δεν καλεί σε αντιπαραθέσεις για το παρελθόν, αλλά σε συμπόρευση για το μέλλον. Δεν απαιτεί λόγια και υποσχέσεις, αλλά πράξεις. Και δεν έχει ανάγκη από διχασμούς και από συνθήματα όπως το «ή τους τελειώνουμε ή μας τελειώνουν». Αλλά από ενότητα, μέτρο, ρεαλισμό, και κυρίως αποφασιστικότητα.

Η Νέα Δημοκρατία, της οποίας έχω την τιμή να ηγούμαι, είναι ένα ανοιχτό κόμμα. Ανοιχτό στο μέλλον. Ανοιχτό σε όλες τις μεταρρυθμιστικές δυνάμεις. Ανοιχτό σε ιδέες. Ανοιχτό σε όλους αυτούς που θέλουν και πρέπει να βάλουν πλάτη για να τελειώνουμε οριστικά με την κρίση. Διότι η Νέα Δημοκρατία άλλαξε. Διευρύνθηκε. Έγινε συμμετοχική. Με ενεργά μέλη που συμβάλλουν ουσιαστικά στη διαμόρφωση των πολιτικών μας. Με νέα στελέχη που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας και ήλθαν κοντά μας. Που μας έδωσαν οξυγόνο.

Κάτω από τα αποκαΐδια της καμένης Ελλάδας, της αυταπάτης και του ψέματος, φυτρώνει σιωπηλά ο σπόρος της δημιουργίας. Αν κοιτάξουμε καλά θα τον δούμε παντού γύρω μας. Στις προσωπικές ιστορίες των ανθρώπων που, σε πείσμα των καιρών, παράγουν, δημιουργούν, διακρίνονται, ελπίζουν. Και αλλάζουν τη χώρα. Από κάτω προς τα επάνω. Εθνική αποστολή μας είναι να γίνουμε ο καταλύτης αυτής της μεγάλης αλλαγής. Να απελευθερώσουμε το ταλέντο, τη δημιουργικότητα, την εργατικότητα, το φιλότιμο, τη διάθεση για προκοπή, την αλληλεγγύη.

Οι παλαιές ιδεολογικές διαφορές έχουν ξεθωριάσει. Οι πραγματικές διαχωριστικές γραμμές είναι σήμερα ανάμεσα στη δημαγωγία και στο αποτέλεσμα. Ανάμεσα στο σύνθημα και στην πράξη. Ανάμεσα στις αποσπασματικές παροχές και το συγκροτημένο σχέδιο. Ανάμεσα στο ψέμα και στην αλήθεια. Ανάμεσα στο χθες και στο αύριο.

Γι’ αυτό και εμείς ζητάμε να ενώσουμε δυνάμεις από όλο το πολιτικό φάσμα σε ένα κοινό όραμα. Η χώρα χρειάζεται μια νέα εθνική συστράτευση που θα μας κάνει ξανά όλους υπερήφανους που είμαστε Έλληνες. Μπορούμε να πάμε επιτέλους την Ελλάδα μπροστά.

Φίλες και φίλοι, Πριν πολλές δεκαετίες, το 1954, ο Κώστας Αξελός, στο εναγώνιο πόνημά του με τίτλο «Η μοίρα της σύγχρονης Ελλάδας», έγραφε για την κατεστραμμένη Ελλάδα του ’50: «Είναι μια χώρα εξαίσιας ωραιότητας … που συνθέτει ένα σύνολο με ανήκουστες δυνατότητες που δεν περιμένουν παρά την εκπλήρωσή τους.»

Αυτές τις «ανήκουστες δυνατότητες» καλούμαστε να εκπληρώσουμε. Και αυτό θα κάνουμε.

Η Νέα Δημοκρατία θα είναι μια κυβέρνηση όλων των Ελλήνων.
Με κυβερνήτες τους πιο άξιους των Ελλήνων.
Έτσι μόνο θα πάμε μπροστά.
Μπορούμε.

Υ.Γ του Γ.Κ: Δεδομένου ότι προετοιμάζουμε το ραδιοφωνικό μας πρόγραμμα, το οποίο θα μεταδοθεί προσεχώς τοπικά, σε μικρή κλίμακα, ενώ παρακολουθούμε τις εξελίξεις, δεν μπορούμε να καλύψουμε την θεματολογία την οποία μας στέλνετε. Για εμάς είναι καθοριστικός παράγοντας η τοπική προσέγγιση, η τοπική συνοχή, σε σχέση με την έμφαση την οποία δίνουν οι υπόλοιποι σε εθνική και παγκόσμια κλίμακα. 

Άλλωστε από παλιά, πριν τις διώξεις - κατασχέσεις, η έμφαση η δική μας ήταν η τοπική μετάδοση, όταν πλειάδα άλλων , και ειδικότερα πολιτικών, δημοσιογράφων, κ.α., είχαν διαφορετικούς ορίζοντες και απαξίωναν τη τοπική πραγματικότητα - κοινωνία - δήμο. ( Ακόμα και ο σημερινός δήμαρχος , όπως και πλειάδα συνεργατών του , απαξίωναν τη τοπική πραγματικότητα , ενώ επί τέσσερα χρόνια κομίζουν , κερδίζουν , και δεν καλύπτουν αναλογικά και δίκαια τη τοπική μας κοινωνία.)

Τώρα θα γίνει της ''γειτονιάς'' , διότι δεν μας ενδιαφέρουν τα διαδικτυακά ραδιόφωνα - αναμεταδόσεις - για ολόκληρο το πλανήτη.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: ΛΑΕ: Μητσοτάκης και Τσίπρας αντιγράφουν ο ένας τον άλλον σε πολιτικά «καραγκιοζιλίκια» Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">