ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Καταφανώς δεν χωρούν όλοι στο ''αύριο''

Είναι σαφές ότι οι δεξιές κυβερνήσεις επιδεικνύουν μέριμνα για όσα θέσπισαν υπέρ του κεφαλαίου, ενώ στον αντίποδα οι αριστερές λειτουργούν με γνώμονα υπέρ του δημοσίου.

Σαφώς ο ΣΥΡΙΖΑ του Τσίπρα και του Παππά νομιμοποίησαν τον αντικομμουνισμό και κανέναν αριστερό !! Οι ''αριστεροί'' με τις δεξιές τσέπες και τις ακραίες νεοφιλελεύθερες πολιτικές κρίνονται καθημερινά από το μεγαλύτερο φάσμα της κοινωνίας.

Στον αντίποδα υφίσταται και η κοινωνία, η οποία δεν χωρά ούτε στα ολιγαρχικά ψηφιακά μαραφέτια ( πλατφόρμα ), λόγω υψηλού κόστους, ούτε και στην δημόσια , η οποία προορίζεται για αποκλειστική χρήση από την ΕΡΤ.

Είναι χαρακτηριστική η περίπτωση της DIGEA για την τηλεόραση, και αγνοούμε τι άλλο θα προκύψει στο λεκανοπέδιο Αττικής αναφορικά με την Ψηφιακή ραδιοφωνία, καταφανώς όμως δεν χωρούν όλοι στο ''αύριο'' αυτών των υλοποιήσεων.

Αν γυρίσουμε τον χρόνο πίσω μερικές δεκαετίες, οι δικές μας προτάσεις ήταν το δημόσιο, η ΕΡΤ , να διαθέτει την ψηφιακή πλατφόρμα με δυνατότητα κάλυψης και της κοινωνίας η οποία παρέχει το ανταποδοτικό τέλος.

Είναι ξεκάθαρο στην νεοελληνική πραγματικότητα ότι στα ερτζιανά του Ν.Αττικής χώρεσαν τα ολιγαρχικά συμφέροντα, τα διαπλεκόμενα, της εκκλησίας, των αστικών κομμάτων και των ημετέρων τους, όμως δεν υπάρχει θέση για την κοινωνία, εκτός ελαχίστων περιπτώσεων , οι οποίες τουλάχιστον για εμάς , δεν πληρούν σχεδόν τίποτα από προδιαγραφές.

Το αυταπόδεικτο γεγονός οι εκπρόσωποι της κοινωνίας να έχουν αφήσει εκτός όλες τις προτάσεις μας , ( αναφορικά με την ραδιοτηλεόραση ) , καθιστά σαφή μια ουσιαστική παθογένεια, και κυρίως για τα Νοτιοανατολικά προάστια της Αττικής.

Τίθεται δημόσια ώστε από κοινού να κρίνουμε τόσο τις εκάστοτε διοικήσεις μας, όσο και τις κυβερνήσεις μας.  

Καταφανώς με τα δικά σας δεδομένα δεν χωρούν όλοι στο ''αύριο'' κύριοι της κυβέρνησης και του δήμου Γλυφάδας, όμως η κοινωνία εσάς σας ''χώρεσε'' στο θεσμικό ρόλο εκπροσώπησης , τόσο στον δήμο , στο κοινοβούλιο, την περιφέρεια Αττικής, όσο και στην διακυβέρνηση της χώρας.

Το ''αύριο'' σημαίνει τα οφέλη μιας χούφτας οικογενειών οι οποίες έχουν μερίδιο της διαφημιστικής πίτας , των εσόδων από την ψηφιακή πλατφόρμα , παράλληλα των υπολοίπων ομίλων επιχειρήσεων, και της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης και όσων διόρισαν διαπαραταξιακά όλα τα αστικά κόμματα.

Σ' αυτό το ''αύριο'' δεν χωρά η κοινωνία, είναι ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ για εμπορικά συμφέροντα , και έχοντας μια κυβέρνηση η οποία διατείνεται ότι είναι αριστερά ''είτε ο γιαλός είναι στραβός είτε στραβά αρμενίζουν''.

Μάλλον είναι προτιμότερο το μπάχαλο των FM , στα οποία σήμερα συναντάς πλειάδα από κάκιστες υλοποιήσεις , διότι η έμφαση της πλειονότητας είναι ακόμα και σήμερα τα παλιά FM ενώ το διαδίκτυο προ πολλού τα έχει ξεπεράσει.

Σαφώς η στροφή κάποια στιγμή θα γίνει, όμως οι εξαίρετοι πολιτικοί μας θεώρησαν σκόπιμο να αφήσουν για πολλοστή φορά την κοινωνία εκτός των σχεδιασμών τους.

Είναι αυταπόδεικτο ότι πρέπει να ανατραπούν τα αστικά κόμματα εξουσίας τα οποία εφαρμόζουν πολιτικές υπέρ του μεγάλου κεφαλαίου , και της ΕΡΤ , ώστε επί παντός επιστητού να ισχύσει ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΤΗΤΑ.

Σας παραπέμπω για πολλοστή φορά σε όσα ισχύουν στις Η.Π.Α όπου το 50 % και πλέον των σταθμών βρίσκεται στην λειτουργία πανεπιστημίων, κολεγίων, σχολείων, δήμων, και άλλων φορέων, όπως και στην κοινωνία, με τα χιλιάδες αδειοδοτημένα LOWER POWER.

Προσωπικά θεωρώ ότι οι πολιτικοί μας και τα αστικά πολιτικά κόμματα αποστερούν από την κοινωνία , και ειδικότερα από τις νέες γενιές την ανεξαρτησία και την αυτοδυναμία τους ώστε να χειραγωγούνται και να χειραφετούνται από οργανωμένα οικονομικά κ.α. συμφέροντα.

Στο πρόγραμμά μας υπάρχει ολόκληρη διάταξη αναφορικά με όσα πρέπει να ισχύσουν στα Νότια προάστια, ενώ δεν έχουμε δει ούτε μια λέξη στα προγράμματα όλων των αστικών πολιτικών κομμάτων.

Η έμφαση για εμάς στην ''ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΓΛΥΦΑΔΑ'' είναι ο ενδογενής χαρακτήρας , η κοινωνική συνοχή , και η δυνατότητα η ίδια η τοπική κοινωνία , και συγκεκριμένα οι νέες γενιές , να συμμετάσχουν επί παντός επιστητού αντί να βρίσκονται στον ρόλο του παθητικού αποδεκτή οικονομικών και άλλων συμφερόντων.

Δεν μπορεί από τη μια να προωθείται ο σχεδιασμός των Ψηφιακών πόλεων ενώ τα ψηφιακά μέσα θα βρίσκονται στα χέρια των οικονομικών παραγόντων αντί των τοπικών κοινωνιών, διότι είναι πλήρως αντιφατικό και αντιβαίνει της πραγματικής δημοκρατίας. 

Γιατί να μην έχουν οι δήμοι , οι τοπικοί φορείς , η νεολαία, κ.α., ψηφιακή συμμετοχή στις Ψηφιακές πλατφόρμες ; Διότι υπάρχουν οι εύκολες λύσεις των εμπορικών σταθμών των οικονομικών παραγόντων ; Και στην Αμερική υπάρχουν οι οικονομικοί παράγοντες , όμως το 50 % των σταθμών δεν βρίσκεται στην ιδιοκτησία τους.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΥΡΔΟΜΕΝΟΣ
glyfadaweb@gmail.com

Υ.Γ: Πόσο σωστός θεωρείται ότι είναι ο Γ. Παπανικολάου όταν αθέτησε τόσο τις προεκλογικές του εξαγγελίες, καθώς επίσης, παρέκαμψε το ψήφισμα περίπου πέντε χιλιάδων δημοτών Γλυφάδας ; 

* Για πολλοστή φορά σας θυμίζω, ειδικότερα στις νέες γενιές, ότι πίσω απ' όλες τις διοικήσεις στα Νότια προάστια βρίσκονται και οικονομικοί παράγοντες , ιδιοκτήτες ραδιοτηλεοράσεων.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Καταφανώς δεν χωρούν όλοι στο ''αύριο'' Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">