ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Τα τηλεοπτικά ''απόβλητα'' του ΣΚΑΙ μετά τις 12 τη νύχτα

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσέφυγε ο τηλεοπτικός σταθμός ΣΚΑΙ και ζητεί να ακυρωθεί η υπ΄ αριθμ. 185/2017 απόφαση του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ) με την οποία επέβαλε στον εν λόγω τηλεοπτικό σταθμό την διοικητική κύρωση της «συστάσεως» για την εκπομπή Survivor.

Ειδικότερα, η Ολομέλεια ΕΣΡ επέβαλε στον ΣΚΑΙ την διοικητική κύρωση της «συστάσεως» για παράβαση της ραδιοτηλεοπτικής νομοθεσίας που αφορούν την προστασία των ανηλίκων. Η παράβαση ανάγεται στο ότι «για την παρακολούθηση των συγκεκριμένων προγραμμάτων (και άλλων παρόμοιων) εκ μέρους των ανηλίκων τηλεθεατών, είναι απαραίτητη η συναίνεση των γονέων τους, οι οποίοι φέρουν την ευθύνη των σχετικών επιλογών».

Σύμφωνα με την απόφαση του ΕΣΡ, η σήμανση για τα προγράμματα αυτά είναι της «3ης κατηγορίας» και όχι της «2ης κατηγορίας» που επιτρέπει την μετάδοση της εκπομπή Survivor πριν τις 9 μ.μ., έτσι με τον τρόπο αυτό παραβιάζεται η τηλεοπτική νομοθεσία. Επίσης, το ΕΣΡ αποδίδει στον ΣΚΑΙ ότι «εκ προθέσεως» τέλεσε την διοικητική παράβαση.

Ο τηλεοπτικός σταθμός, μεταξύ των άλλων, υποστηρίζει ότι από το ΕΣΡ ελήφθησαν ενδεικτικά αποσπάσματα από την εκπομπή με αντιδράσεις και διαλόγους των παικτών που κρίθηκαν ότι μπορεί να έχουν δυσμενή επίδραση στην προσωπικότητα, στην ηθική και πνευματική ανάπτυξη των ανηλίκων. 

Ακόμη, υποστηρίζει ο ΣΚΑΙ ότι η απόφαση του ΕΣΡ είναι αναιτιολόγητη, πάσχει από πλημμέλειες, πολύ περισσότερο μάλιστα όταν στις κατηγορίες των προγραμμάτων δεν υπάρχει πρόβλεψη για reality, όπως είναι η εκπομπή Survivor.

Παράλληλα σας θυμίζουμε ότι υπάρχει και Παρέμβαση στο ΕΣΡ της ΓΓ Ισότητας κατά «Next Top Model» και 11880 για προσβολή των γυναικών και παράβαση του ν. 4531/2018, σχετικά με τη κύρωση της Σύμβασης του Συμβουλίου της Ευρώπης. 

Επισήμανση του ΓΛΥΦΑΔΑ WEB: Είναι προφανές ότι τα οικονομικά συμφέροντα σε κάθε πρόσφορη ευκαιρία ψεύδονται δημόσια, όπως κάνει το εν λόγω κανάλι επί του παρόντος.

Άρθρο 15 του ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ

2. Η ραδιοφωνία και η τηλεόραση υπάγονται στον άμεσο έλεγχο του Κράτους.

Ο έλεγχος και η επιβολή διοικητικών κυρώσεων υπάγονται στην αποκλειστική αρμοδιότητα του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης που είναι ανεξάρτητη αρχή, όπως νόμος ορίζει. 

Ο άμεσος έλεγχος του Κράτους, που λαμβάνει τη μορφή του καθεστώτος της προηγούμενης άδειας, έχει ως σκοπό την αντικειμενική και με ίσους όρους μετάδοση πληροφοριών και ειδήσεων, καθώς και προϊόντων του λόγου και της τέχνης, την εξασφάλιση της ποιοτικής στάθμης των προγραμμάτων που επιβάλλει η κοινωνική αποστολή της ραδιοφωνίας και της τηλεόρασης και η πολιτιστική ανάπτυξη της Χώρας, καθώς και το σεβασμό της αξίας του ανθρώπου και την προστασία της παιδικής ηλικίας και της νεότητας.

# Τα τηλεοπτικά ''απόβλητα'' μετά τις 12 τη νύχτα και με επισήμανση  «3ης κατηγορίας» διότι εσείς επικαλείστε ότι έχουμε ''δημοκρατία'', και σε μια δημοκρατία πρέπει να ακούγονται όλες οι απόψεις, να εξετάζονται, να κρίνονται, και οι αρμόδιοι να αποφαίνονται σύμφωνα του συνόλου, και όχι κατ' ανάγκη ενός νόμου ο οποίος μπορεί να είναι πεπαλαιωμένος - αναχρονιστικός - η ακόμα ελλιπής.

# Όταν υπάρχει το πραγματικό ''Survivor'' - επιβίωση - για εκατομμύρια πολιτών, και όταν από τη χώρα μας υπάρχει μεταναστευτικό κύμα πάνω από μισό εκατομμύριο νέων τα τελευταία χρόνια, τα τηλεοπτικά πανηγύρια - reality - για το θέαμα , τα οποία αποσκοπούν στο κέρδος των ιδιοκτητών , βάλλουν και προσβάλλουν μεγάλο τμήμα πολιτών της χώρας μας, και ξέρετε τους λόγους.

Τα μέσα τηλεοράσεως, τα οποία κάνουν δαπάνη πολλών χρημάτων για reality αυτού του τύπου , αντί του κατώτατου συντελεστή τον οποίο επιλέγουν , γιατί δεν επενδύουν ώστε να παρουσιάσουν χιλιάδες ιστορίες οικογενειών της χώρας μας οι οποίες παλεύουν πραγματικά για την επιβίωση ;

Αν δεν αρέσκονται σε ιστορίες της χώρας μας , ας δείξουν τα πραγματικά reality της κοινωνίας , στη Κίνα, στις Η.Π.Α , και σε άλλες χώρες , στις οποίες υιοθετήθηκε ο άκρατος καπιταλισμός και ισχύουν απίστευτα φαινόμενα για πολλά εκατομμύρια ανθρώπων τα οποία σπάνια βλέπουν το φως της δημοσιότητας.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Τα τηλεοπτικά ''απόβλητα'' του ΣΚΑΙ μετά τις 12 τη νύχτα Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb