ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Πικρία Τέρενς Κουίκ για την παράκαμψη του Βαγγέλη Παπαθανασίου από την ΕΡΤ

Ο Τέρενς Κουίκ σε Δελτίο Τύπου ασκεί σκληρή κριτική στην ΕΡΤ για την μετάδοση του θανάτου της Μονσεράτ Καμπαγιέ, σημειώνοντας πως δεν είναι δυνατόν να μην αναφέρει η δημόσια τηλεόραση πως η υψίφωνος είχε ερμηνεύσει Βαγγέλη Παπαθανασίου το 1997 στο Παγκόσμιο Στίβου στο Καλλιμάρμαρο.

Ο Υφυπουργός Εξωτερικών στο Δελτίο Τύπου του έχει τον τίτλο: «Η ΕΡΤ ΤΙΜΑ ΤΗ ΜΟΝΣΕΡΑΤ ΚΑΜΠΑΓΙΕ ΞΕΧΝΟΝΤΑΣ ΣΤΗ ΚΑΡΙΕΡΑ ΤΗΣ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ ΒΑΓΓΕΛΗ ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ. ΑΝΕΠΙΤΡΕΠΤΗ ΑΓΝΟΙΑ».

Παράλληλα, σε ανάρτησή του στο twitter γράφει: «Είναι δυνατόν ⁦στην ERT στις Ειδήσεις για την Μονσεράτ Καμπαγιέ να ξεχνάτε ότι το 1997 στο Παγκόσμιο Στίβου στο Καλλιμάρμαρο τραγούδησε March with me https://youtu.be/VBgt2cH3gDs του Βαγγέλη Παπαθανασίου ; Κρίμα μονίμως να μη τιμούμε Έλληνες & θυμίζω:Ο Βαγγέλης χάρισε το σήμα των Ειδήσεων».

Προβολή εικόνας στο Twitter
Προβολή εικόνας στο Twitter
Είναι δυνατόν ⁦@ERTsocial⁩ ; Στις Ειδήσεις για Μονσερατ Καμπαγιέ ξεχνάτε ότι 1997 Παγκόσμιο Στίβου στο Καλλιμάρμαρο τραγούδησε March with me https://youtu.be/VBgt2cH3gDs  του Βαγγέλη Παπαθανασίου.Κρίμα μονίμως να μη τιμούμε Έλληνες &θυμίζω:Ο Βαγγέλης χάρισε το σήμα των Ειδήσεων
Στο Δελτίο Τύπου, ο κ.Κουικ αναφέρει επίσης: «Και το πιo σημαντικό για την απρέπεια ή την ανεπίτρεπτη άγνοια της ΕΡΤ: Ξεχνούν ότι ο Βαγγέλης Παπαθανασίου παρακλήθηκε από την ΕΡΤ το 1982 να συνθέσει το νέο σήμα των Ειδήσεών της που ισχύει μέχρι σήμερα. Τότε ζούσε για χρόνια στο Λονδίνο. Τότε ήταν που κέρδισε και το Όσκαρ Μουσικής.

Τον ρώτησαν από την ΕΡΤ για την αμοιβή του. Απάντησε ότι δεν θέλει χρήματα από την Ελλάδα & απλά πεθύμησε λίγο ελληνικό λάδι & ελιές. Αυτός είναι ο ΕΛΛΗΝΑΣ Βαγγέλης Παπαθανασίου που σήμερα δεν τον θυμήθηκαν στο Ραδιομέγαρο.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Χρησιμοποιώ ένα απλό επιστολόχαρτο και όχι του Γραφείου μου για το ΔΤ που έγραψα, γιατί η επισήμανση - παράπονο είναι προσωπική μου και δεν σχετίζεται με τη σημερινή πολιτική μου ιδιότητα», καταλήγει το Δελτίο Τύπου του κ.Κουικ.

Επισήμανση του Γ.Κ: Όπως θυμάμαι , και εγώ στα τέλη της δεκαετίας του 80,  ανιδιοτελώς είχα φτιάξει τα σποτ - σήματα για ένα αθλητικό ραδιόφωνο της Αθήνας , από το οποίο πέρασαν και ήταν το σημείο εκκίνησης για ορισμένους ''άνθρωπους'' της τηλεόρασης - των καναλιών - του παρόντος, οι οποίοι μας ''ευχαρίστησαν'' , όταν έπειτα από τις διώξεις - κατασχέσεις του τοπικού Ρ/Σ ΓΛΥΦΑΔΑ FM , κατέλαβαν τη συχνότητα εκπομπής μας ! 

# Αναφορικά με τον Βαγγέλη, και αυτός , όπως πλειάδα άλλων , είναι παντελώς ξεχασμένος ''κομμένος'' από τα ραδιοτηλεοπτικά μέσα του παρόντος στη χώρα μας, και κυρίως απ' όσα μεταδίδουν ηλεκτρονική μουσική.

# Επιχειρούμε και ένα καυστικό σχόλιο: Όλοι και όλες μαζί οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ , μπορούν να δημιουργήσουν σήμερα, με τη τεχνολογία του παρόντος , ένα ανάλογο σήμα ειδήσεων με το κλασσικό του Βαγγέλη ; Πλειάδα από ''σήματα'' ειδήσεων, τα οποία ακολούθησαν σε Ιδιωτικά κανάλια από αρκετούς συνθέτες , είχαν σημείο αναφοράς και επιρροές από το σήμα της ΕΡΤ του 1982. 

# Επίσης , το συγκεκριμένο σήμα είναι ένα από τα ελάχιστα που μπορεί να μείνει διαχρονικό , ενώ σε πλειάδα σταθμών , παγκόσμια ,  κάθε 10 χρόνια αλλάζουν τα σήματα ειδήσεων ώστε να συνάδουν περισσότερο με την ηλεκτρονική μετεξέλιξη της τεχνολογίας και της Μουσικής, κάτι το οποίο δεν χρειάζεται στην ΕΡΤ.

# Θα είχε τεράστιο ενδιαφέρων , σήμερα , το 2018 , έπειτα από το σήμα του 1982 , ο Βαγγέλης με την σημερινή του αντίληψη να έφτιαχνε το σήμα της επόμενης 50 ετίας. ( Προφανώς όμως δεν του ζητήθηκε )
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Πικρία Τέρενς Κουίκ για την παράκαμψη του Βαγγέλη Παπαθανασίου από την ΕΡΤ Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">