ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Αργύρουπoλη: Πρόγραμμα για την ψηφιακή κοινωνία του μέλλοντος «Σερφάρω Ασφαλώς»

Την Τετάρτη 10 Οκτωβρίου και ώρα 18:30, στο Πολιτιστικό Κέντρο «Μίκης Θεοδωράκης» θα παρουσιαστεί το πρόγραμμα για την ψηφιακή κοινωνία του μέλλοντος «Σερφάρω Ασφαλώς» και θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια της ομώνυμης έκθεσης γελοιογραφίας του Μιχάλη Κουντούρη και του Angel Boligan.

Το πρόγραμμα οργανώνεται από την Ελληνική Εταιρεία Μελέτης της Διαταραχής Εθισμού στο Διαδίκτυο και την EDUCARTOON – Η γελοιογραφία στην Εκπαίδευση, με την υποστήριξη της COSMOTE. Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα αφορά μαθητές και γονείς που έρχονται αντιμέτωποι με τις νέες τεχνολογίες και ένα θαυμαστό ψηφιακό μέλλον, με άπειρες προοπτικές, δυνατότητες ευκαιρίες, αλλά και πιθανούς κινδύνους.

Σκοπός του προγράμματος είναι να βοηθήσει τους γονείς, τους μαθητές αλλά και τους δασκάλους τους να κατανοήσουν την καινοτομία, τις ευκαιρίες αλλά και την πολυπλοκότητα της ψηφιακής εποχής και να διαχειρίζονται δημιουργικά την ψηφιακή τους παρουσία.

Ταυτόχρονα, να ενημερώσει τους νέους για τα ψηφιακά δικαιώματά τους και για θέματα που αφορούν στην προστασία τους στο διαδίκτυο, όπως ο κυβερνοεθισμός (cyberaddiction), ο κυβερνοεκφοβισμός (cyberbullying), η αποπλάνηση ανηλίκου (grooming).

Το πρόγραμμα στηρίζεται από την COSMOTE στο πλαίσιο των δράσεων ασφαλούς πλοήγησης στο διαδίκτυο για όλη την οικογένεια.

Διάρκεια έκθεσης: 7-14 Οκτωβρίου 2018

Πολιτιστικό – Συνεδριακό Κέντρο «Μίκης Θεοδωράκης», Κύπρου 68, Πλατεία Δημαρχείου, Αργυρούπολη

Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα έως Κυριακή 09:00 – 15:00, 18:00 – 20:00

Είσοδος ελεύθερη




Επισήμανση του ''Γ.WEB'': Ασφαλώς το ''σερφάρισμα'' στο διαδίκτυο έχει γίνει αναπόσπαστο κομμάτι κάθε σύγχρονης κοινωνίας και των κατοίκων της, όμως εμείς προσωπικά έπειτα από την έλευση περίπου δυο δεκαετιών δεν ''σερφάρουμε'' τόσο συχνά. 

Τονίζεται ότι ακόμα και η διαδικασία να διαβάσει κάποιος τα εισερχόμενα στο ηλεκτρονικό του ταχυδρομείο απαιτεί αρκετές ώρες καθημερινής ενασχόλησης , και αν κάποιος/α αφιερώνει καθημερινά το χρόνο να διαβάσει το σύνολο αυτής της πληροφορίας, την οποία δέχεται, χωρίς να ''σερφάρει περισσότερο'' στο διαδίκτυο ,ασφαλώς θα μένει προσηλωμένος μπροστά σε ένα κινητό, ένα λάπτοπ , η ακόμα μια οθόνη υπολογιστή.

Συγκεκριμένα: Καθημερινά σε εμάς έρχονται περίπου 140 - 150 μηνύματα ''Ενημερώσεις, κοινωνικά, προσφορές, φόρουμ, κ.α.'', άρα αποκλειστικά το να αφιερώσεις το χρόνο να τα διαβάσεις όλα, ( διότι αν δεν τα διαβάσεις δεν μπορείς να κρίνεις περί τίνος πρόκειται ), αποτελεί δαπάνη πολλών ωρών και μια διαδικασία η οποία θα σου αποστερήσει τη δυνατότητα να κάνεις οτιδήποτε άλλο!

# Εμείς δεν αναφερόμαστε στην «ασφάλεια», διότι η ασφάλεια αποτελεί αντικείμενο των ειδικών, όπως και των αρμοδίων της πολιτείας, όμως είναι φύσιν αδύνατο να υπάρξει ''λουκέτο'' σε ένα παγκόσμιο ιστό - κυβερνοχώρο - που ο κάθε ένας περνάει δημόσια - κατά το δοκούν - οτιδήποτε επιθυμεί ( ακόμα και προτροπή για μαζικές αυτοκτονίες κ.α. ) , χωρίς να υπάρχουν οι ασφαλιστικές δικλείδες. 
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Αργύρουπoλη: Πρόγραμμα για την ψηφιακή κοινωνία του μέλλοντος «Σερφάρω Ασφαλώς» Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">