ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Ανακοίνωση - καταγγελία των αντικαπιταλιστικών κινήσεων νοτίων προαστίων

Ανακοίνωση – Καταγγελία : Θα τσακίσουμε τις φασιστικές συμμορίες και τις πολιτικές που τις εκτρέφουν !
Το τελευταίο διάστημα γίναμε μάρτυρες της δειλής επανεμφάνισης φασιστικών και τραμπούκικων πρακτικών στην περιοχή μας. Από το σκίσιμο αντιφασιστικού πανό στο χώρο του κοινού φεστιβάλ μας στις 21/9, την «επίσκεψη» στην «πολιτική – πολιτιστική Λέσχη ΑΜΠΑΡΙΖΑ» στις 26/9 αφήνοντας πίσω αγκυλωτό σταυρό, την αναγραφή συνθημάτων στις γειτονιές μας και τις παρενοχλήσεις στα μέσα ηλεκτρονικής δικτύωσης, μέχρι τις σβάστικες στο «χώρο πολιτισμού και αλληλεγγύης Καλλιπόλις», τον βανδαλισμό αυτοκινήτου συντρόφου μας και την επίθεση σε μέλος της Εργατικής Λέσχης Ν. Σμύρνης, αγωνιστή της ΕΑΑΚ και μέλος της νΚΑ, ανήμερα της 28ης Οκτωβρίου.
Αυτό που συνέχει αυτές τις επιθέσεις δεν είναι ότι είναι θρασύδειλες και ότι γίνονται με την κάλυψη του σκότους και της ανωνυμίας. Αυτό που ενώνει τις ακροδεξιές και φασιστικές συμμορίες δεν είναι παρά η εναγώνια προσπάθεια να εκμεταλλευτούν τη συζήτηση γύρω από το «μακεδονικό ζήτημα» για να σπείρουν το σοβινιστικό τους δηλητήριο απέναντι σε ένα λαό που διεκδικεί το δικαίωμα στην αυτοδιάθεση και αυτοπροσδιορισμό του, να εκβιάσουν και να τρομοκρατήσουν το λαϊκό κίνημα που παλεύει ενάντια σε μνημόνια, ΕΕ, κυβερνητική πολιτική και κεφάλαιο και για την καταδίκη της Χρυσής Αυγής, να διεκδικήσουν ανταλλάγματα από το πολιτικό προσωπικό, ως γνήσια σκυλιά του συστήματος, ενόψει και των πολλαπλών επερχόμενων εκλογών.
Καθόλου τυχαία δεν είναι και η στάση των δημοτικών αρχών. Δεν στηρίζουν απλά την αντιλαϊκή πολιτική που η υλοποίησή της προϋποθέτει το τσάκισμα του λαϊκού κινήματος, δεν συναλλάσονται απλά με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ για τον προσπορισμό κατά το δυνατόν μεγαλύτερων ανταλλαγμάτων, όπως συμβαίνει με το επενδυτικό έκτρωμα του αεροδρομίου του Ελληνικού, αλλά προωθούν το συντηρητισμό, τη μισαλλοδοξία και τον εθνικισμό. Από τον Δήμαρχο Γλυφάδας που θέλει να απαγορεύσει και να ποινικοποιήσει τις πολιτικές ελευθερίες και τη διακίνηση των ιδεών, ως νεόκοπος ιλουστρασιόν χωροφύλακας, τον Δήμαρχο Ηλιούπολης που φρόντισε στην παρέλαση να ξεπλυθεί η φασιστική δικτατορία του Μεταξά, αλλά με αδιαφιλονίκητο πρωταγωνιστή τον Δήμαρχο Ελληνικού – Αργυρούπολης.
Στον τελευταίο χρειάζεται ειδική μνεία καθώς αναδεικνύεται σε κορυφαίο πολιτικάντη εκπρόσωπο των πλέον ρατσιστικών και εθνικιστικών αντιλήψεων στην περιοχή. Από σταθερός απολογητής της επένδυσης του Λάτση και πρωτεργάτης της αντιμεταναστευτικής ρητορείας, έφτασε στο σημείο να καλέσει παραστρατιωτική φασιστική οργάνωση να παρελάσει μαζί με τα παιδιά μας και να σπιλώσει με τον πιο βάναυσο τρόπο την ηρωική αντίσταση του λαού μας ενάντια στους ξένους και ντόπιους φασίστες της δεκαετίας του ’40.
Το λαϊκό και εργατικό κίνημα της περιοχής δεν θα ανεχτεί περισσότερες προκλήσεις. Καλούμε τους εργαζόμενους και τη νεολαία της περιοχής να περιφρουρήσουν τις γειτονιές και τις πόλεις μας από παρόμοιες ενέργειες και να παλέψουμε από κοινού για την ανατροπή των αντιλαϊκών πολιτικών και όλων όσοι τις στηρίζουν.
Ως πρώτη άμεση απάντηση, καλούμε σε σύσκεψη αντιφασιστικές/αντιρατσιστικές/αντιπολεμικές συλλογικότητες,οργανώσεις και σωματεία για να συζητήσουμε ενδεχόμενες κινηματικές δράσεις ενάντια στα φαινόμενα φασισμού που προαναφέραμε, την Παρασκευή 2 Νοέμβρη στις 19:30 στη Λέσχη Εργαζομένων και Νεολαίας Ελληνικού Αργυρούπολης, Κύπρου 172.
και στην εκδήλωση:
«Ο φασισμός είναι όπλο του συστήματος. Μπορούμε να νικήσουμε!»
Κυριακή στις 4-11-2018 και ώρα 18:00 μ.μ. στην αίθουσα του Μουσείου Εθν.Αντίστασης στην Ηλιούπολη, Μαρίνου Αντύπα και Σοφοκλή Βενιζέλου (Πλατεία Εθνικής Αντίστασης).
ΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ ΤΣΑΚΙΖΟΥΝ ΑΓΩΝΕΣ ΛΑΪΚΟΙ
Αριστερή Πρωτοβουλία Γλυφάδας
εκτός πλάνου – αντικαπιταλιστική κίνηση Ελληνικού Αργυρούπολης
ΜΑΧόμενη Ηλιούπολη
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Ανακοίνωση - καταγγελία των αντικαπιταλιστικών κινήσεων νοτίων προαστίων Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb