ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Ο Παναγιώτης Γιάχος για τον θάνατο του Γιάννη Τσερκέζου

Με το Γιάννη είμαστε φίλοι πάνω από 30 χρόνια, ενώ από το 1995 και για πολλά χρόνια συνεργαστήκαμε, αφού είχα την επιμέλεια και παρουσίαζα από το «Local TV», την εκπομπή << ΔΗΜΟ...λογίες >> με καλεσμένους προσωπικότητες από την Τοπική Αυτοδιοίκηση από όλη την Αττική.

Ο Γιάννης ήταν ένας ιδιαίτερα ευφυής και καλλιεργημένος άνθρωπος και θα ήταν παράλειψή μου αν δεν ανέφερα ότι, ποτέ μα ποτέ, δεν παρενέβη στην εκπομπή μου, είτε για το ποιόν θα φιλοξενούσα, είτε για το τι θα τον ρωτούσα είτε και για το τι θα έλεγα. Ακόμη κι όταν διαφωνούσε, την γνώμη του την έλεγε πολύ αργότερα κι όταν η εκπομπή είχε ήδη προβληθεί.

Είχε ένα δικό του ξεχωριστό και ωραίο χιούμορ και όταν συναντιόμασταν ή τηλεφωνιόμασταν, του άρεσε να με πειράζει και με εκείνο το απέραντο χαμόγελό του με αποκαλούσε ''Λάρυ", υπονοώντας ότι ήμουνα ο Λάρυ Κίγκ του «Local TV» και σκάγαμε και οι δυο στα γέλια.

Ο ξαφνικός θάνατός του Γιάννη, αφήνει ένα μεγάλο κενό στην ούτως ή άλλως λειψή, πολύπαθη και πάσχουσα ενημέρωση, για τα δρώμενα τόσο στους Δήμους, όσο και στην Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση..

Νοιώθω βαθιά θλίψη για τον θάνατο του άξιου φίλου μου και ακούραστου εργάτη της ενημέρωσης στην Τοπική Αυτοδιοίκησης.

Εκφράζω τα ειλικρινή και θερμά μου συλλυπητήρια στην γυναίκα του και στα τρία παιδιά του.

Φίλε Γιάννη καλό σου ταξίδι.

Σημείωση για τον κ. Γιάχο: Όντως ο κ. Γιάχος έχει απόλυτα δίκιο για την λειψή, πολύπαθη και πάσχουσα ενημέρωση, για τα δρώμενα τόσο στους Δήμους, όσο και στην Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση. 

Είναι ένα σημαντικό ζήτημα το οποίο επί δεκαετίες , όπως και πρόσφατα , με την παρούσα κυβέρνηση , και την τωρινή διοίκηση του Δήμου Γλυφάδας , μένει Έωλο. Οι λόγοι είναι ξεκάθαροι , διότι κανείς δεν επιθυμεί άπλετη διαφάνεια.

Είναι σαφές ότι η εμμονή μου με αυτό το ζήτημα , και με δεδομένη την έλλειψη ενδιαφέροντος και εκπροσωπήσεως από τη πλευρά της εκάστοτε δημοτικής αρχής ,  μεθοδεύεται να καθίσταται κάθε δημότης ο οποίος αξιώνει διαφάνεια και ενημέρωση ''γραφικός''.

Μια σειρά από προτάσεις βρίσκονται Δημόσια , παράλληλα δε υπάρχουν 4.500 χιλιάδες ψήφοι αναφορικά με τον Δήμο Γλυφάδας , καθώς και μια σειρά από αιτήσεις χωρίς ενδιαφέρων από την πλευρά πολιτείας, περιφέρειας , δήμου, για θέσπιση - ίδρυση ενός πλουραλιστικού μέσου όλων των δημοτών. 

# Μάλλον ηχεί πολύ σοσιαλιστικό - κομμουνιστικό και ανέφικτο , ενώ πολύ εύκολα υλοποιείται ώστε να προκύψει πολυφωνία - πλουραλισμός και διαφάνεια , χωρίς να υποκρύπτονται μυστικές συμφωνίες - διαπλοκή - κ.α. 

# Η Ε.Ρ.Τ πρέπει να υπάρχει , και απαιτείται το ανταποδοτικό τέλος να φεύγει από την τσέπη κάθε φορολογούμενου δημότη/ισσας , από την κάθε πόλη ώστε να καταλήξει στην ΕΡΤ. ΑΕ, ενώ στον αντίποδα σε κάθε πόλη δεν πρέπει να υπάρχει μια δομή ! ( Ρίξτε μια ματιά τι ισχύει στην Αγγλία με το BBC το οποίο διαθέτει δημόσιους σταθμούς σε μια πόλη - τοπικής λειτουργίας ) 
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Ο Παναγιώτης Γιάχος για τον θάνατο του Γιάννη Τσερκέζου Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">