ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Προκήρυξη για 1116 μόνιμες προσλήψεις στην Υγεία

Σε λίγες ημέρες αναμένεται να βγει η προκήρυξη του ΑΣΕΠ για προσλήψεις 1116 ατόμων στην Υγεία, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στο Κόκκινο, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης.

Αναφερόμενος στο επικουρικό προσωπικό των νοσοκομείων, ο κ. Πολάκης είπε ότι «όταν γίναμε κυβέρνηση, παραλάβαμε περίπου 500 άτομα προσωπικό που είχε προσληφθεί τα προηγούμενα χρόνια λόγω των πιεστικών αναγκών με τον θεσμό του επικουρικού προσωπικού, συμβάσεις εργασίας ενός ή δύο ετών.

Το 2016 προσθέσαμε άλλα 580 άτομα. Δώσαμε παρατάσεις και πήραμε πράξη Υπουργικού Συμβουλίου για 1.200 άτομα που αφορούσε τις θέσεις αυτών που υπηρετούν. Συστήσαμε τις οργανικές θέσεις και νομοθετήσαμε αυξημένη μοριοδότηση για τέσσερα χρόνια προϋπηρεσίας, κάτι που «δεν υπήρχε ποτέ και πουθενά», όπως είπε χαρακτηριστικά.

Υπήρξε ένα μπέρδεμα λόγω άλλων νομοθετήσεων, γι΄ αυτό και σταμάτησε η προκήρυξη του ΑΣΕΠ, συνέχισε. Ουσιαστικά, για 400 θέσεις αποκλείονταν από την διαδικασία να υποβάλλουν χαρτιά αυτοί που ήδη υπηρετούν, αυτό ήταν το πρόβλημα και «το λύσαμε … σε πολύ λίγες ημέρες, θα “βγει στον αέρα” η προκήρυξη αυτή», όπως προανήγγειλε.

«Είχαμε βάλει σαν όριο το Μάιο για τα προσωρινά αποτελέσματα. Τώρα, αν γίνει η προκήρυξη τον Φεβρουάριο, κατά πάσα πιθανότητα δεν θα έχουν βγει τα αποτελέσματα μέχρι τον Μάιο, οπότε θα δοθεί παράταση μέχρι να βγουν».

Για το ΕΚΑΒ, είπε ότι έχει ήδη γίνει μία τελευταία προκήρυξη και τώρα μπήκε και το ΕΚΑΒ στην διαδικασία για το επικουρικό προσωπικό.

«Έχουμε σκοπό πολύ σύντομα, ειδικά στο Λεκανοπέδιο, να αυξηθεί ο αριθμός των ασθενοφόρων ανά βάρδια. Αυτό θα γίνει και μέσα από ανακατανομή αλλά και από ένεση με επικουρικό προσωπικό». Τόνισε ότι το ΕΚΑΒ έχει μεγάλη χρηματοδότηση αυτή την στιγμή, ενισχύθηκε πέραν της τακτικής επιχορήγησης (των 20 εκατ. ευρώ ετησίως, άλλων 11 εκατ. ευρώ για τις υπερωρίες, 2,5 εκατ. ευρώ για τις εφημερίες και τους μισθούς από το ΓΛΚ) και με επιπλέον 13 εκατ. ευρώ κάθε χρόνο από τον ΕΟΠΥΥ για τις αεροδιακομιδές.

Είναι σε εξέλιξη οι διαγωνισμοί για περίπου 30 ασθενοφόρα σε τρία παραρτήματα του ΕΚΑΒ, πρώτη φορά που το ΕΚΑΒ αγοράζει ασθενοφόρα από δικά του χρήματα, όπως τόνισε.

Σημείωση του ΓΛΥΦΑΔΑ WEB: Ο στόλος οχημάτων του ΕΚΑΒ ο οποίος σαπίζει στον Χολαργό πως έφτασε σε αυτό το χάλι ;

Αν πρόκειται για οριστικά αποσυρμένα να καταθέσουμε αίτηση στο Υπουργείο να μας χορηγηθούν ένα - δυο από αυτά να τα ανακατασκευάσουμε σε κοντέινερ Τοπικής Ραδιοφωνίας και να λειτουργούν με πράσινη ενέργεια ; ( Ηλιακή )

Αποκλειστικές φωτογραφίες του ΓΛΥΦΑΔΑ WEB













  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Προκήρυξη για 1116 μόνιμες προσλήψεις στην Υγεία Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">