ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Απάντηση ΠΟΣΠΕΡΤ στον Κυριάκο Μητσοτάκη

Η ΠΟΣΠΕΡΤ απαντά στις κατηγορίες του Κυριάκου Μητσοτάκη για την ΕΡΤ

«Αυτός που συμμετείχε τον Ιούνιο του 2013 στο πραξικόπημα του μαύρου στην ΕΡΤ, γεγονός που άφησε άφωνους ακόμα και τους ομοϊδεάτες του στο ευρωκοινοβούλιο, που διέσυρε τη χώρα μας παγκοσμίως, που στιγματίσθηκε από τη διεθνή δημοσιογραφική κοινότητα και την παγκόσμια ένωση εργαζομένων στα ΜΜΕ, και που τελικά οδήγησε την Ελλάδα στις τελευταίες θέσεις του παγκόσμιου πίνακα κατάταξης των χωρών στις οποίες περιορίζεται η ελευθερία του Τύπου, ήταν εκείνος που στην εκδήλωση για την «Δημοσιογραφία και τη Δημοκρατία», παρουσιάστηκε ως υπερασπιστής όλων εκείνων που μέχρι χθες πολεμούσε» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΠΟΣΠΕΡΤ, σχολιάζοντας τις δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη από την Πάτρα, ο οποίος αναφέρθηκε στην ΕΡΤ, το ΑΠΕ, και γενικότερα στο μιντιακό τοπίο.

Συνεχίζοντας η ανακοίνωση της ΠΟΣΠΕΡΤ αναφέρει: «Ξέχασε ότι το κόμμα του ήταν εκείνο που έκανε τα πάντα προκειμένου να μην αρθεί το καθεστώς ανομίας που επικρατούσε για δεκαετίες στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο των ιδιωτικών ΜΜΕ, αυτό που ο τέως αρχηγός της ΝΔ Κ. Καραμανλής εριέγραφε ως βιότοπο των «νταβατζήδων»».


«Μίλησε για «απόπειρα άλωσης του ΕΣΡ» ξεχνώντας ότι ήταν η ΝΔ που εμπόδιζε με λύσσα την εκλογή νέου ΔΣ, προκειμένου το εθνικό συμβούλιο ραδιοτηλεόρασης να συνεχίσει να υπάρχει ως «ανύπαρκτο» προς όφελος φυσικά των παρανομούντων βαρόνων της μιντιακής διαπλοκής».


Κλείνοντας η ανακοίνωση του συνδικαλιστικό οργάνου της ΕΡΤ, υπογραμμίζει: «Αγωνιστήκαμε και χάσαμε συντρόφους μας στον αγώνα εναντίον του μαύρου και δεν πρόκειται να αλλάξουμε στάση απέναντι σε όσους επιχειρούν να το ξαναφέρουν με οποιονδήποτε τρόπο».


ΓΛΥΦΑΔΑ WEB: H ΠΟΣΠΕΡΤ απαντά στον  Κυριάκο Μητσοτάκη όμως ποτέ δεν απήντησε σε εμάς οι οποίοι έχουμε μείνει ''κουτσοί'' και ''στραβοί'' επί πάρα πολλά χρόνια. 

Σας θυμίζουμε ότι ο υποφαινόμενος λειτουργώντας τον κατασχεμένο ΓΛΥΦΑΔΑ FM πριν απο αρκετές δεκαετίες επανειλημμένα πέρασε δημόσια ότι η ΕΡΤ πρέπει να κάνει ψηφιακή μετάβαση με ιδιόκτητη - αυτόνομη πλατφόρμα - καθώς επίσης να υπάρχει διαδραστικότητα ( interactive tv ).

Ταχτήκαμε δημόσια κατά του ''μαύρου'' στην ΕΡΤ , και εν γένει κατά όλων των διαδικασιών διώξεων - κατασχέσεων και βίαιου κλεισίματος είτε δημόσιων είτε ιδιωτικών είτε ακόμα και κοινωνικών - ερασιτεχνικών μέσων.

Είναι γνωστό ότι από τη δεκαετία του 70 μέχρι και το 2005 δεχτήκαμε σειρά από διώξεις - κατασχέσεις με τα κατασχεθέντα να οδηγούνται στην ΕΡΤ. Η εκάστοτε κυβέρνηση ουδέποτε μας συνέδραμε ώστε να υπάρξουν αποκαταστάσεις , και ειδικότερα αναφορικά με μια σειρά ιδιοκτητών, οι οποίοι από το 1990 και μετέπειτα διαπλέκονται στα ερτζιανά του Ν. Αττικής.

Πολλοί ιδιοκτήτες ραδιοτηλεοπτικών σταθμών , μετέχοντες του συλλόγου ιδιοκτητών Ν. Αττικής , στράφηκαν επανειλημμένα κατά των τοπικών Ρ/Σ με μηνύσεις πετυχαίνοντας διώξεις - κατασχέσεις σε βάρος κοινωνικών σταθμών, μικρής ισχύος και εμβέλειας , ενώ στον αντίποδα οι ίδιοι πέτυχαν με αυτές τις μεθοδεύσεις να καταλάβουν σειρά από συχνότητες στις οποίες λειτουργου΄σαν δεύτερο και τρίτο Ρ/Σ τους οποίους στην συνέχεια πωλούσουν σε έτερους ενδιαφερόμενους.

Ενώ η σημερινή κυβέρνηση επαναλειτούργησε την Ε.Ρ.Τ μετά το ''μαύρο'' , θέσπισε νόμο για την δημόσια ραδιοτηλεόραση , καθώς επίσης πίστωσε ένα εκατομμύριο ευρώ για την ψηφιακή πλατφόρμα , για εμάς δεν επέδειξε καμία ενέργεια για τα κατασχεμένα , ούτε για νομικό πλαίσιο αδειοδοτήσεως.

Τέλος θεωρούμε ότι το 1.5 εκ. ευρώ από το ανταποδοτικό τέλος , το οποίο πλέον θα εξοικονομείται , διότι δεν θα παρέχετε ετήσιο ''ενοίκιο'' στην DIGEA , πρέπει να επιστραφεί στην κοινωνία. Τα χρήματα για τη δομή του προγράμματος είναι αρκετά , οπότε τουλάχιστον το 1.5 εκ. ευρώ πρέπει όπως λαμβάνεται ανταποδοτικά από το Δημόσιο υπέρ της ΕΡΤ να επιστραφεί ανταποδοτικά στην κοινωνία με Χορηγία ενός ψηφιακού διαύλου της πλατφόρμας της ΕΡΤ στους 100 πανεπιστημιακούς, κοινωνικούς, ερασιτεχνικούς Ρ/Σ της Ελληνικής επικράτειας , και διαμόρφωση πολιτικών από τη πλευρά της κυβέρνησης νομικού πλαισίου αδειοδοτήσεως καθώς και επιδοτήσεων απο το 1.5 εκ. ευρώ ώστε να προκύψουν νέες θέσεις εργασίας , και νέες επιχειρήσεις στον χώρο των ερτζιανών.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΥΡΔΟΜΕΝΟΣ
glyfadaweb@gmail.com

  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Απάντηση ΠΟΣΠΕΡΤ στον Κυριάκο Μητσοτάκη Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">