ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Αφρική: Το τραγούδι που παίζει ασταμάτητα στη μέση της ερήμου

Μπορεί η αίσθηση που υπάρχει για τις αφρικανικές ερήμους να είναι αυτή της απόλυτης ησυχίας, ωστόσο έξι (6) ηχεία και η ηλιακή ενέργεια δίνουν μονίμως ρυθμό σε ένα κομμάτι της ερήμου Ναμίμπ, στη νοτιοδυτική Αφρική.

Με τίτλο «Toto Forever», η εγκατάσταση του Max Siedentopf, με καταγωγή από τη Ναμίμπια και τη Γερμανία, φιλοδοξεί να παίζει… για πάντα το τραγούδι «Africa» από το συγκρότημα των  Toto.

Σύμφωνα με το NPR και το CNTraveler, η εγκατάσταση διαθέτει έξι ηχεία και ένα MP3 Player που διαθέτει ένα μόνο τραγούδι, ενώ εκμεταλλεύεται τις ακτίνες του ηλίου προκειμένου να τροφοδοτείται συνεχώς με ενέργεια.

«Ήθελα να παίζει το Africa στην Αφρική», δήλωσε ο καλλιτέχνης στο NPR, προσθέτοντας πως «η έρημος της Ναμίμπια -η οποία με ιστορία 55 εκατ. χρόνων είναι η παλαιότερη στη Γη σύμφωνα με τον Siedentopf- ήταν το ιδανικότερο σημείο για να συμβεί αυτό».

Για πολλοστή φορά καθίσταται επίκαιρος ο ΓΛΥΦΑΔΑ FM ο οποίος μετέδιδε αρκετά χρόνια καθημερινά το AFRIKA , και με άλλη μια ομοιότητα , ότι το πρόγραμμα του άρχιζε στις έξι 6 MM, και είχαμε δώσει έμφαση πριν από δεκαετίες , εκτός της μουσικής , στην τεχνολογία και την ηλιακή ενέργεια.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Αφρική: Το τραγούδι που παίζει ασταμάτητα στη μέση της ερήμου Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb