ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Σημαντικές εξελίξεις στο Δήμο Γλυφάδας για τον Γ. Παπανικολάου

Αποφάσεις κόλαφος της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής κατά του Δημάρχου Γλυφάδας αναφέρει η τοπική ιστοσελίδα ''δημολογίες'',


Εμείς από το μετερίζι του ΓΛΥΦΑΔΑ WEB προσθέτουμε: Καιρός ήταν διότι ο κ. Γιάχος έχοντας διατελέσει αιρετός , και συγκεκριμένα πρόεδρος του Δ/Σ του Δήμου επί αρκετές θητείες δημοτικών αρχών , ασφαλώς διέθετε την εμπειρία ώστε να αξιοποιήσει κάποιους αιρετούς του Δήμου ώστε να αντλήσει στοιχεία τα οποία σε καμία περίπτωση δεν θα τα έδιναν σε εμάς από τη πλευρά της δημοτικής αρχής.  

Το θέμα είναι ότι έγκαιρα αναφερθήκαμε δημόσια στην κατάλυση της νομιμότητας , καθώς επίσης , επί αρκετά χρόνια τονίσαμε ότι η παράκαμψη της εντολής , η οποία δόθηκε από 4.600 συμπολίτες και συμπολιτισσές μας στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2014 , στόχευε στην αδιαφάνεια , καθώς και επιλεκτικά σε οργανωμένα και λοιπά συμφέροντα στελεχών αστικών κομμάτων , εργολάβων , κ.α. 

Για εμάς , το αναφέρουμε καθημερινά, η τοπική δημοκρατία είναι καταλυμένη αρκετά χρόνια και δεν αποτελεί επιλογή αποκλειστικά του Δημάρχου. Αν θεωρούν ορισμένοι/ες , για πολλοστή φορά , ότι τους αναλογούν τα οφέλη απ' όσα βιώσαμε και βιώνουμε επί πέντε ολόκληρα χρόνια πραγματικά σφάλλουν και θα κριθούν από την τοπική μας κοινωνία διότι το 2014 περίπου πέντε χιλιάδες συμπολίτες μας ψήφισαν ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ και ένα μέσο ΟΛΩΝ των δημοτών και ορισμένοι επέλεξαν από κοινού να καταλύσουν την τοπική δημοκρατία. ( Δεξιοί - αριστεροί κ.α. )

Η αποκάλυψη του μεγαλύτερου σκανδάλου στην ιστορία του Δήμου Γλυφάδας είναι με τον πιο επίσημο τρόπο σε πλήρη εξέλιξη.

Ο Ελεγκτής Νομιμότητας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής, με τις αποφάσεις του με αριθμούς ανάρτησης στη 'ΔΙΑΥΓΕΙΑ" : 6ΤΑ1ΟΠ1Κ-1ΑΕ και ΨΠΗΘΟΡΙΚ-ΕΥΠ, ακύρωσε ως “παρανόμως ληφθείσες” τις αποφάσεις 806/28-12-2018 της Οικονομικής Επιτροπής και 40/28-12-2018 της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου Γλυφάδας.

Αυτές οι αποφάσεις των δύο Επιτροπών του Δήμου τις οποίες συγκάλεσε σε συνεδρίαση και προέδρευσε ο ίδιος ο Δήμαρχος Γ. Παπανικολάου, "επικύρωσαν" παράνομα τα πρακτικά της Οικονομικής Επιτροπής και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής για το χρονικό διάστημα από τον Οκτώβριο του 2014 έως και το Δεκέμβριο του 2018.

Στα πρακτικά αυτά είχε συμπεριλάβει τεχνηέντως και τα πλαστά πρακτικά των 23 εικονικών δήθεν συνεδριάσεων της Ο.Ε. και της Ε.Π.Ζ. που δεν πραγματοποιήθηκαν ποτέ, από τις οποίες ο Δήμαρχος Γ. Παπανικολάου έκδωσε σωρεία από πλαστές αποφάσεις με υψηλότατο οικονομικό αντικείμενο, τις οποίες στην συνέχεια και υλοποίησε με ότι αυτό συνεπάγεται για το Δήμο.

Ο Γ. Παπανικολάου στην απέλπιδα προσπάθειά του να "ξεγλιστρήσει" από τις συνέπειες των παρανομιών του, μεθόδευσε μέσω αυτής της σωρευτικής επικύρωσης πρακτικών από τις δύο Επιτροπές, να “νομιμοποιήσει” τις πλαστές αποφάσεις που έχει εκδώσει διαπράττοντας νέες ακόμη ποιο βαριές παρανομίες, αφού αυτή τη φορά με αυτές τις απαράδεκτες ενέργειές του επιχείρησε την παραπλάνηση των ελεγκτικών αρχών.

Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής όχι μόνο ακύρωσε τις εν λόγω παράνομες "επικυρωτικές αποφάσεις", αλλά τις διαβίβασε και στους Ελεγκτές Επιθεωρητές Δημόσιας Διοίκησης που ελέγχουν εδώ και μήνες τον Δήμο Γλυφάδας για τις 100 πλαστές αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, της Οικονομικής Επιτροπής και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, το πόρισμα των οποίων αναμένεται να ολοκληρωθεί άμεσα.

Αναμένεται η παραδειγματική τιμωρία των κ.κ. Παπανικολάου και Παναγάκου καθώς και όσων ακόμη συμμετείχαν και εκτέλεσαν αυτές τις απολύτως παράνομες και βλαπτικές για τον Δήμο Γλυφάδας πράξεις με τεράστιο οικονομικό αντικείμενο.

Τις αποφάσεις αυτές, 100 τον αριθμό, τις επονομαζόμενες και "μαϊμού" αφού όπως έχει καταγγελθεί δημοσίως, άλλες ελήφθησαν "δια περιφοράς" και άλλες έφεραν την ψήφο Δημοτικών Συμβούλων εν αγνοία τους, αφού κάποιοι απουσίαζαν στο εξωτερικό ή στην επαρχία κι ενώ άλλη ήταν καθηλωμένη σε χειρουργείο, ελέγχει η Δικαιοσύνη, αφού έχει κατατεθεί ένας ογκώδης φάκελος με τεκμηριωμένα στοιχεία από τον πρώην Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Παναγιώτη Γιάχο.

Να σημειωθεί πως ο Παναγιώτης Γιάχος μετά τη λήψη τις παραμονές της Πρωτοχρονιάς αυτών των "επικυρωτικών αποφάσεων", με κατεπείγουσα καταγγελία του προς το Σώμα Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης ενημέρωσε τις Επιθεωρήτριες - Ελέγκτριες πως ο Δήμαρχος Γλυφάδας Γιώργος Παπανικολάου με τις εν λόγω, τελικά ακυρωθείσες από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση αποφάσεις, διέπραξε νέες παρανομίες για να συγκαλύψει όπως αναφέρει τις προηγούμενες.

Συγκεκριμένα ο Παναγιώτης Γιάχος αναφέρει:

"Στις 28 Δεκεμβρίου 2018 στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχείου Γλυφάδας, ο Δήμαρχος Γλυφάδας κ. Γεώργιος Παπανικολάου, με την ιδιότητά του ως Πρόεδρος της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής (Ε.Π.Ζ.) και της Οικονομικής Επιτροπής (Ο.Ε.) και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της πλειοψηφίας μέλη των δύο επιτροπών, σε δύο συνεδριάσεις"ΕΞΠΡΕΣ" συνολικής διάρκειας 12 λεπτών (!), επικύρωσαν συνολικά 252 πρακτικά συνεδριάσεων, 49 πρακτικά συνεδριάσεων της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής και 203 της Οικονομικής Επιτροπής, τα οποία αφορούν όλη την έως τώρα 52μηνη δημοτική θητεία τους, κατά παράβαση του άρθρου 97 του νόμου 3463/2006.

Όλα αυτά έγιναν χωρίς οι συγκεκριμένοι Δημοτικοί Σύμβουλοι να έχουν ούτε ένα πρακτικό μπροστά τους και χωρίς να τα έχουν καν δει και διαβάσει. Κι όμως ενώ αυτοί οι ίδιοι τα πρώτα δυόμιση χρόνια, δεν ήταν καν μέλη αυτών των δύο επιτροπών, εν τούτοις επικύρωσαν τα πρακτικά συνεδριάσεων στις οποίες δεν συμμετείχαν!

Σε αυτές τις δύο συνεδριάσεις "ΕΞΠΡΕΣ" ο Δήμαρχος εισηγήθηκε απροσδιόριστα την επικύρωση για χρονική περίοδο 52 μηνών "άφαντων" πρακτικών, συμπεριλαμβάνοντας σε αυτά τεχνηέντως και πλαστά πρακτικά, που αφορούν τις 23 εικονικές συνεδριάσεις (21 της Ο.Ε. και τις 2 της Ε.Π.Ζ.), τις οποίες έχει "σκαρώσει" ο Δήμαρχος και για τις οποίες ελέγχεται προσωπικά αυτός ο ίδιος".

Οι πληροφορίες που έχουμε είναι, ότι είναι θέμα ημερών η έκδοση από το Σ.Ε.Ε.Δ.Δ. του πορίσματος, οπότε αναμένονται καταιγιστικές εξελίξεις στο Δήμο.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Σημαντικές εξελίξεις στο Δήμο Γλυφάδας για τον Γ. Παπανικολάου Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">