ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Έκτακτη προειδοποίηση από την Πολιτική Προστασία - Μεγάλη προσοχή αύριο Τρίτη

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας προειδοποιεί για πολύ υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς, κατηγορίας 4, την Τρίτη στην περιφέρεια Αττικής. 

Έκτακτη προειδοποίηση από την Πολιτική Προστασία! Μεγάλη προσοχή αύριο Τρίτη

Έκτακτη προειδοποίηση εξέδωσε η Πολιτική Προστασία. Μεγάλη προσοχή, αύριο θα υπάρξει ψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς κατηγορίας 4.

Οι περιοχές που βρίσκονται στο επίκεντρο της προειδοποίησης και πρέπει να είναι έτοιμες για κίνδυνο πυρκαγιάς είναι η Περιφέρεια Αττικής, η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (Βοιωτία, Εύβοια) και η Περιφέρεια Πελοποννήσου (Αργολίδα, Κορινθία).

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gr) του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις Περιφέρειες και τους Δήμους των ανωτέρω περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.

Έκτακτη προειδοποίηση από την Πολιτική Προστασία

Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών, το κάπνισμα μελισσών, η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, κ.α. 

Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών. Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, οι πολίτες παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.

ΓΛΥΦΑΔΑ WEB: Όλοι καλά ; Βολεμένοι - μπουκωμένοι ; Τι έχει γίνει με την κ. Δούρου ; Ήταν περαστική από την περιφέρεια Αττικής ; Ο ''αντιπεριφερειάρχης Νότιου τομέα'' Χρήστος Καπάταης τι έχει γίνει ; Θεωρούμε ότι έπεται και συνέχεια . . . και οι λόγοι είναι ξεκάθαροι.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Έκτακτη προειδοποίηση από την Πολιτική Προστασία - Μεγάλη προσοχή αύριο Τρίτη Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb