ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

ΚΑΙΡΟΣ: Υψηλές θερμοκρασίες και κατά τόπους καταιγίδες

Υψηλές θερμοκρασίες, καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές και δυνατοί άνεμοι, θα είναι τα χαρακτηριστικά του καιρού για σήμερα στην Ελλάδα, αλλά και τις επόμενες ημέρες. Την ίδια στιγμή, στην Ευρώπη οι μετεωρολόγοι κάνουν λόγο για την «κόλαση» που έρχεται να εγκατασταθεί και να επηρεάσει τις ευρωπαϊκές χώρες τουλάχιστον για τρεις ημέρες και ειδικότερα από την Πέμπτη έως και το Σάββατο. 

Η ζέστη και οι δυνατοί άνεμοι δημιουργούν συνθήκες για εκδήλωση πυρκαγιών. Η Προστασία τουν Πολίτη εξέδωσε δελτίο επικινδυνότητας πυρκαγιών, συμπεριλαμβάνοντας στη λίστα την Αττική, τη Βοιωτία, τη μισή Εύβοια, την Αργολίδα και άλλες περιοχές. 

Πιο συγκεκριμένα, ακολουθεί ο χάρτης που δείχνει τις περιοχές οι οποίες συγκεντρώνουν τις περισσότερες πιθανότητες να προκαλέσουν πυρκαγιά ή ατύχημα. 

Ερχόμενο από τη Σαχάρα, αυτό το άνευ προηγουμένου για τον μήνα Ιούνιο κύμα καύσωνα πρόκειται να επιδεινωθεί αύριο, Πέμπτη, και μεθαύριο, Παρασκευή. Χαρακτηριστικό του καύσωνα είναι ότι οι νύκτες είναι επίσης πολύ ζεστές σε σχέση με το σύνηθες.

«Οι παγκόσμιες θερμοκρασίες αυξάνονται εξαιτίας της κλιματικής αλλαγής και μαζί μ’ αυτές αυξάνεται και η πιθανότητα ενός ακραίου κύματος καύσωνα», υπογραμμίζει ο Λεν Σάφρεϊ, καθηγητής επιστημών του κλίματος στο πανεπιστήμιο του Ρίντινγκ.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: ΚΑΙΡΟΣ: Υψηλές θερμοκρασίες και κατά τόπους καταιγίδες Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">