ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Νικητής των εκλογών οι απέχοντες - 42 % αποχή

Για μια ακόμη φορά τα τελευταία χρόνια, σχεδόν ένας στους δύο από τους εγγεγραμμένους στους εκλογικούς καταλόγους δεν προσήλθε στις κάλπες.

Ένας στους δυο Έλληνες απαξιώνει όλα τα κόμματα - πολιτικούς ! Να το έχουν υπόψιν τους οι κυβερνώντες και οι συνεργαζόμενοι μιντιάρχες.

Όμως, στις βουλευτικές εκλογές της 7ης Ιουλίου δεν υπήρξαν πρωτόγνωρα ποσοστά αποχής, η οποία κινήθηκε περίπου στα ίδια (υψηλά) επίπεδα όπως και σε προηγούμενες αναμετρήσεις.

Μάλιστα, στις κάλπες της Κυριακής η συμμετοχή (57,93%) ήταν μεγαλύτερη σε σχέση με τις εθνικές εκλογές του Σεπτεμβρίου 2015 (56,16%), απέχοντας και οι δυο μακράν από το μεγάλο ποσοστό συμμετοχής των εθνικών εκλογών του Ιανουαρίου του 2015 ( 63,94 %) .

Είναι επίσης ενδιαφέρον ότι τόσο στις εθνικές εκλογές του Σεπεμβρίου 2015 όσο και στις βουλευτικές του Ιουλίου 2019, η συμμετοχή ήταν χαμηλότερη από εκείνη των ευρωεκλογών της 26ης Μαΐου 2019 (58,69%), αν και συνήθως η διαρροή ψηφοφόρων παρατηρείται στην ανάδειξη μελών του ευρωκοινοβουλίου.

Είναι προφανές ότι τα κομματικά επιτελεία, εν μέσω και του πολωτικού κλίματος, κατάφεραν να συσπειρώσουν σε κάποιον βαθμό τους ψηφοφόρους τους και παράλληλα προσέλκυσαν εκλογείς ώστε αυτοί να φτάσουν τελικά στις κάλπες. 
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Νικητής των εκλογών οι απέχοντες - 42 % αποχή Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">