ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Ριζικές αλλαγές στην ΕΡΤ

Αρχίζει η υλοποίηση του πλάνου αναδιάρθρωσης της κρατικής τηλεόρασης από την κυβέρνηση με ριζικές  αλλαγές στην ΕΡΤ

Κύμα αλλαγών αναμένεται να επικρατήσει στην ΕΡΤ από τη νέα κυβέρνηση, λίγο μετά την ορκωμοσία των μελών της το πρωί της Τρίτης.

Γιάννης Κουρδομένος: Ριζικές αλλαγές με την κοινωνία για πολλοστή φορά επ' έξω από την ΕΡΤ ; Για πολλοστή φορά κομματικό φέουδο η δημόσια ραδιοτηλεόραση ;

Με ξεχνάτε στην παρούσα κυβέρνηση ότι η πρόταση για ψηφιακή πλατφόρμα της Ε.Ρ.Τ έχει γίνει από εμένα προσωπικά.

Παραιτήσεις των διευθυντικών στελεχών


Παραιτήθηκαν Δρόσος από ΕΡΤ και Ψύλος από ΑΠΕ. 
Τις παραιτήσεις τους υπέβαλλαν ο Διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΤ κ. Δρόσος και ο πρόεδρος του ΑΠΕ κ. Ψύλος. 

Όπως έγινε γνωστό, συναντήθηκαν με τον Υφυπουργό Τύπου και κυβερνητικό εκπρόσωπο κ. Στέλιο Πέτσα και του υπέβαλαν τις παραιτήσεις τους. Ο κ. Πέτσας τους ευχαρίστησε και τους ζήτησε να παραμείνουν στις θέσεις τους μέχρις ότου διεξαχθεί και ολοκληρωθεί η διαδικασία που προβλέπεται για την αντικατάστασή τους.

Το πλάνο αναδιάρθρωσης αρχίζει λοιπόν να εφαρμόζεται άμεσα με την υλοποίηση των βημάτων στα οποία σκοπεύει να βαδίσει η κυβέρνηση της ΝΔ, και ειδικά όσον αφορά τον ραδιοτηλεοπτικό φορέα.

Δεν είναι τυχαίο που λίγες ώρες μετά την ορκωμοσία των υπουργών, άρχισαν να εφαρμόζονται στην πράξη οι αλλαγές.

Ο πρωθυπουργός άλλωστε έχει δείξει τις διαθέσεις του, όταν σε ραντεβού με τον Κωστή Χατζηδάκη, νέο υπουργό Ενέργειας, έθεσε ως άμεση προτεραιότητα το ζήτημα της διάσωσης της ΔΕΗ και ζήτησε να αντιμετωπιστεί ως επείγον. 

Στο ίδιο κλίμα απαίτησε από τους υπουργούς του στο αυριανό συμβούλιο να πάνε προετοιμασμένοι και να παρουσιάσουν τις προτάσεις τους στους τομείς ευθύνης του ο καθένας.

Επισήμανση: Τι θα παρουσιάσουν ; Είναι καθεστώς αυτό που ισχύει στην δημόσια ραδιοτηλεόραση ; Η κοινωνία του Ν.Αττικής καθώς και οι πρωτεργάτες των FM διαχρονικά επ' έξω και οι επιλεγμένοι των κομμάτων διορισμένοι ;
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Ριζικές αλλαγές στην ΕΡΤ Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">