ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

O Αρβανίτης επιτίθεται στον Μητσοτάκη

Οι ριζικές παρεμβάσεις στην ΕΡΤ προκάλεσαν την αντίδραση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστα Αρβανίτη, ο οποίος επιτίθεται στον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Γ.Κ: Εμείς ως κοινωνία, και πρωτεργάτες των FM , έχουμε υποχρέωση να ασκούμε κριτική κατά της κυβέρνησης και κατά της σημερινής αντιπολίτευσης.

Κύριε Αρβανίτη οι ''πληροφοριοδότες σας'' , δεν εκτελούσαν καλές υπηρεσίες στην κοινωνία , και άλλωστε το γνωρίζεται , διότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν βρίσκετε στην κυβέρνηση , ούτε στην περιφέρεια Αττικής, και αναφορικά με τον Δήμο Γλυφάδας , οι 12.500 χιλ ψήφοι του 2014 με την δική μας υποστήριξη , στις εκλογές του 2019 έγιναν 4.000 χιλ.!

Αρβανίτης: «Δεν αποκάλεσα ποτέ, στη δημοσιογραφική μου διαδρομή, την ΕΡΤ, “Κρατική τηλεόραση”. Ούτε από μέσα, ούτε απ’ έξω.

Ανεξάρτητα από τις αντιλήψεις του καθενός για το ρόλο που πρέπει να έχει ένας ραδιοτηλεοπτικός οργανισμός που χρηματοδοτείται από τους πολίτες.

Ανεξάρτητα από τις δουλείες και τα βάρη που σηκώνει εκών – άκων, επειδή ακριβώς υποχρεούται να προβάλλει το κυβερνητικό έργο (ειδικά σε ένα ραδιοτηλεοπτικό τοπίο όπου όλοι οι υπόλοιποι σφυρίζουν αδιάφορα).

Ανεξάρτητα από τις ιδεολογικές μας πεποιθήσεις που οφείλουμε να έχουμε, ως πολιτικά όντα.

Για μένα, η ΕΡΤ ήταν και πρέπει να παραμείνει, “Δημόσια Τηλεόραση”. Η διαφορά είναι ειδοποιός. Κράτος είναι το σύνολο των οργάνων της εκάστοτε εξουσίας. Δήμος είναι το κράτος ΜΑΖΙ με τους πολίτες του. Συμπαθούντες και διαφωνούντες.

Για τον κ. Μητσοτάκη όμως, τον ίδιο αντιπολιτευόμενο, μέχρι – κυριολεκτικά – προχτές αρχηγό που διερρήγνυε τα ιμάτιά του για την “ΕΡΤ – φερέφωνο της εξουσίας” η διαφορά αυτή απλώς δεν υπάρχει.

Και τα όρια ανάμεσα στο δημόσιο και το κρατικό είναι τόσο δυσδιάκριτα που αποφάσισε να τα καταργήσει. Με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο. Με τον διαβόητο “οδοστρωτήρα” του.

Έτσι, όχι μόνο σάρωσε ήδη το Διοικητικό Συμβούλιο του οργανισμού. Αλλά αποφάσισε και διέταξε, με ένα νυχτερινό προεδρικό διάταγμα, ο έλεγχος της ΕΡΤ να περάσει στο Μαξίμου.

Το αυριανό ξημέρωμα θα βρει τη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, τη ραδιοτηλεόραση της ΕΡΤ και το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων ΑΠΕ-ΜΠΕ στην αρμοδιότητα του κυβερνητικού εκπροσώπου. Μαζί με την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών. Γιατί, όπως δήλωνε ο κ. Μητσοτάκης πριν από μία εβδομάδα “έχω εμπιστοσύνη στις δυνάμεις μου”. Περίπου όπως τά ‘λεγε και ο Λουδοβίκος ο 14ος της Γαλλίας, άλλος ένας μονάρχης με απόλυτη εμπιστοσύνη στις δυνάμεις του: “L’ État c’est moi”. Το κράτος είμαι εγώ.

Αντί υστερογράφου: Ο Λουδοβίκος ο 14ος ήταν γνωστός ως “ο βασιλιάς ήλιος”.

Την παραμονή των εκλογών, ο κ. Μητσοτάκης δήλωνε ποιητικά: “Από αύριο ο ουρανός θα είναι πιο γαλανός και ο ήλιος πιο φωτεινός”.

Παραλήρημα μεγαλείου, λέγεται. Σχετικά ακίνδυνη πάθηση. Εκτός αν ο πάσχων έχει φροντίσει να συγκεντρώσει πρώτα στα χέρια του όλη την εξουσία ενός κράτους που μέχρι πρότινος εξόρκιζε».
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: O Αρβανίτης επιτίθεται στον Μητσοτάκη Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">