ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Συμμαχία μεταξύ Κούρδων και Άσαντ

Συμμαχία μεταξύ Κούρδων και Άσαντ μετέδωσε το λιβανέζικο ειδησεογραφικό δίκτυο καθώς επίσης ότι ο συριακός στρατός αναμένεται τις επόμενες μέρες να αναπτύξει στρατό στη βόρεια Συρία.

Ο συριακός στρατός άρχισε να αναπτύσσει δυνάμεις στα μέτωπα της βόρειας Συρίας ώστε να αντιμετωπίσει την τουρκική επίθεση στο συριακό έδαφος

Ο συριακός στρατός θα αναπτυχθεί εντός των προσεχών 48 ωρών στην πόλη του Κομπάνι, που ελέγχεται από τις αραβοκουρδικές Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) και στην γειτονική πόλη Μανμπίζ, που ελέγχεται από τις SDF και συμμαχικές τους δυνάμεις.

Δολοφονία αμάχων

Στην περιοχή Ρας αλ-Άιν της τουρκοσυριακής μεθορίου, τουλάχιστον δέκα πολίτες σκοτώθηκαν κατά την διάρκεια επιδρομής της τουρκικής αεροπορίας, η οποία έπληξε φάλαγγα αμάχων και δημοσιογράφων, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Ερντογάν ο πολεμοχαρής 

Ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν σημείωσε ότι ο τουρκικός στρατός και οι Σύροι αντάρτες σύμμαχοί του θα προχωρήσουν κατά 30-35 χιλιόμετρα εντός του συριακού εδάφους.

ο Ερντογάν είπε επίσης ότι οι τουρκικές δυνάμεις έχουν πάρει υπό τον έλεγχό τους την πόλη Ρας Αλ Αϊν καθώς επίσης και το Τελ Αμπιάντ.

Ανέφερε επίσης πως 440 τρομοκράτες σκοτώθηκαν, 26 τραυματίστηκαν, και 24 αιχμαλωτίστηκαν.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ξεκαθάρισε πως θα πολεμήσουμε μέχρι τέλους. Το ζήτημα αυτό είναι ζήτημα επιβίωσης της Τουρκίας και επιτέθηκε στην Άγκελα Μέρκελ.

Χαρακτήρισε τη γερμανική προσέγγιση απέναντι στην τουρκική επέμβαση στη Συρία ως περίεργη και αναρωτήθηκε αν η Μέρκελ υποστηρίζει την τρομοκρατική οργάνωση.

Εμείς δεν είμαστε σύμμαχοι στο ΝΑΤΟ; Μήπως πήρατε στο ΝΑΤΟ την τρομοκρατική οργάνωση και δεν το ξέρω;, της είπα.

Τράμπ - Μείνετε συντονισμένοι !! (Stay tuned - SKY 93.4 mhz)

Συζητάω με τον Λίντσεϊ Γρέιαμ και πολλά μέλη του Κογκρέσου, ανάμεσά τους και Δημοκρατικοί για την επιβολή ισχυρών κυρώσεων στην Τουρκία. Το υπουργείο Οικονομικών είναι έτοιμο, ίσως χρειαστεί επιπλέον νομοθεσία. Υπάρχει μεγάλη συναίνεση για αυτό.

Η Τουρκία ζήτησε να μην γίνει κάτι τέτοιο. Μείνετε συντονισμένοι.

Συμφωνία Κούρδων με την Δαμασκό 

Οι Κούρδοι ανακοίνωσαν την επίτευξη συμφωνίας με την Δαμασκό για την ανάπτυξη του συριακού στρατού κατά μήκος της τουρκοσυριακής μεθορίου

Ο αντιστράτηγος των Κούρδων εξηγώντας γιατί αποφάσισαν να σταθούν δίπλα στον Ασαντ και τον σύμμαχό του, Βλαντιμίρ Πούτιν, αναφέρει ότι «πάντα λέω στις δυνάμεις μας, αυτός ο πόλεμος είναι δικός μας

Οι τρομοκράτες του ισλαμικού κράτους ήρθαν στη Συρία από όλο τον κόσμο. Είμαστε αυτοί που πρέπει να πολεμήσουν, γιατί έχουν καταλάβει τα εδάφη μας, λεηλατούσαν τα χωριά μας, σκότωσαν τα παιδιά μας και υποδούλωσαν τις γυναίκες μας

Η περιοχή της Συρίας την οποία υπερασπιζόμαστε υπήρξε ασφαλές καταφύγιο για τους ανθρώπους που επέζησαν τις γενοκτονίες και τις εθνικές εκκαθαρίσεις που διέπραξε η Τουρκία κατά των Κούρδων, των Συριακών, των Ασσυρίων και των Αρμενίων κατά τους τελευταίους δύο αιώνες.

Πούτιν - Νέο σύνταγμα στην Συριά !

Ο Ρώσος πρόεδρος και σύμμαχος του Ασαντ, Βλαντιμίρ Πούτιν, δεν έχει εμπιστοσύνη ότι οι Τούρκοι μπορούν να διατηρήσουν την κατάσταση υπό έλεγχο. Ωστόσο, είναι ικανοποιημένος από το γεγονός ότι οι ΗΠΑ εγκατέλειψαν την περιοχή.

Σε μια προσπάθεια να φέρει τους Κούρδους κοντά στον Ασαντ, ο Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε σήμερα ότι η Συρία έχει ανάγκη από ένα Σύνταγμα που θα καταρτιστεί για το συμφέρον της χώρας και θα πρέπει να εγγυάται τα δικαιώματα όλων των εθνικών και θρησκευτικών ομάδων.

  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Συμμαχία μεταξύ Κούρδων και Άσαντ Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">