ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Επεισόδια στην ΑΣΟΕΕ: «Ψωμί, παιδεία, ελευθερία. Η Χούντα δεν τελείωσε το 73'»

Επεισόδια ξέσπασαν λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι μπροστά στην είσοδο της ΑΣΟΕΕ. Λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση της Συγκλήτου για «λουκέτο» στην ΑΣΟΕΕ μέχρι τη 17η Νοεμβρίου, πυροδοτήθηκαν οι πρώτες αντιδράσεις.

«Ψωμί, παιδεία, ελευθερία. Η Χούντα δεν τελείωσε το 73'» φωνάζουν οι φοιτητές έχοντας μπροστά τους τα ΜΑΤ και ενώ παραμένει κλειστή η Πατησίων και οι έξοδοι του Πανεπιστημίου προς την οδό. 

Η αστυνομία εισέβαλε στο ίδρυμα ενώ υπάρχουν πληροφορίες για τραυματισμένους φοιτητές που επιχείρησαν να «σπάσουν» το λοκ άουτ που αποφάσισε η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου για όλη την εβδομάδα (από 11 έως 17 Νοεμβρίου).

Σύμφωνα με μαρτυρίες αυτή τη στιγμή μέσα στην ΑΣΟΕΕ βρίσκονται περίπου 200 φοιτητές που παραμένουν εγκλωβισμένοι με κίνδυνο να συλληφθούν. Υπάρχουν πληροφορίες πως φοιτητές που βρίσκονταν έξω από το Πανεπιστήμιο έχουν χτυπηθεί από τα ΜΑΤ.

Οι εγκλωβισμένοι φοιτητές αρχικά κατήγγειλαν πως η αστυνομία δεν επέτρεψε σε άτομα με ιατρικό πρόβλημα να αποχωρήσουν από το κτίριο ενώ η κατάσταση είναι αποπνικτική από τα χημικά που έχουν πέσει. Λίγο αργότερα μια κοπέλα δέχθηκε πρώτες βοήθειες από το ΕΚΑΒ. Υπάρχουν πληροφορίες και για δεύτερο τραυματία.

Κάποιοι εκ των νεαρών φαίνεται ότι πέταξαν πέτρες και αντικείμενα προς αστυνομικούς των ΜΑΤ που βρίσκονταν στο σημείο. Οι αστυνομικοί, από την πλευρά τους, έκαναν χρήση δακρυγόνων και βομβίδων κρότου - λάμψης και καταδίωξαν την ομάδα που μπήκε στον χώρο της ΑΣΟΕΕ.

Βίντεο από τα επεισόδια στην ΑΣΟΕΕ


Γ.Γ. Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος: Υπάρχουν τραυματισμένοι φοιτητές στην ΑΣΟΕΕ


Για έξι φοιτητές - τραυματίες έκανε λόγο μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό ο Γενικός Γραμματέας της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος (ΟΕΝΓΕ ) Παναγιώτης Παπανικολάου, του οποίου τα παιδιά βρίσκονται εντός της ΑΣΟΕΕ.

Ο κ. Παπανικολάου, μιλώντας στον Realfm, διευκρίνισε ότι ένας φοιτητής έχει τραυματιστεί στο κεφάλι και πέντε φοιτητές αντιμετωπίζουν αναπνευστικά προβλήματα.

Παράλληλα, ο κ. Παπανικολάου κατήγγειλε ότι στο σημείο έχει φτάσει μόνο μία μηχανή του ΕΚΑΒ, ενώ όπως είπε χρειάζονται τουλάχιστον πέντε ασθενοφόρα.

Υπενθυμίζεται ότι ένταση και οι συμπλοκές ξεκίνησαν όταν ομάδες φοιτητών κατάφεραν να εισχωρήσουν στους χώρους του πανεπιστημίου, το οποίο είναι κλειστό με απόφαση της Συγκλήτου.

Σημειώθηκαν συμπλοκές και πετροπόλεμος, με την αστυνομία να κάνει χρήση χημικών και να μπαίνει στο πανεπιστήμιο.

Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων, που είναι σε εξέλιξη έγινε μία προσαγωγή, ενώ έξω αυτό είναι συγκεντρωμένος κόσμος, μεταξύ των οποίων και πολλοί φοιτητές, και ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Επεισόδια στην ΑΣΟΕΕ: «Ψωμί, παιδεία, ελευθερία. Η Χούντα δεν τελείωσε το 73'» Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">