ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Τάκης Θεοδωρικάκος: Ενίσχυση της αυτοδιοίκησης με πόρους και προσωπικό !

Ενίσχυση της αυτοδιοίκησης με πρόσθετες αρμοδιότητες, πόρους και προσωπικό προαναγγέλλει ο υπουργός Εσωτερικών  Τάκης Θεοδωρικάκος.

Σε συνέντευξή που παραχώρησε στην ιστοσελίδα epoli.gr, ο υπουργός τονίζει: «Θέλουμε μια Αυτοδιοίκηση που δεν είναι όργανο κομματικών μηχανισμών» και στη συνέχεια προσθέτει: «Στην πορεία θα θωρακίσουμε την Αυτοδιοίκηση όχι μόνο με αρμοδιότητες, αλλά και με πόρους και προσωπικό, για να μπορέσει να διαδραματίσει το ρόλο που της αξίζει στη νέα Ελλάδα που θέλουμε να δημιουργήσουμε.

Γιατί θέλουμε μια Αυτοδιοίκηση που θα αποτελεί το βασικό πυλώνα της ανάπτυξης για κάθε τόπο και δεν θα άγεται και θα φέρεται από τον ομφάλιο λώρο της εκάστοτε κυβερνητικής πλειοψηφίας».

Αναφέρει, ακόμα, ότι από το νέο έτος το υπουργείο Εσωτερικών προγραμματίζει να υλοποιήσει ένα νέο αναπτυξιακό πρόγραμμα, έργων και παρεμβάσεων στην Αυτοδιοίκηση, ενώ παράλληλα, υπάρχει σχεδιασμός, για έναν «πιο δραστικό ρόλο στην εφαρμογή των αναπτυξιακών προγραμμάτων των Δήμων και των Περιφερειών».

Τέλος διαβεβαιώνει ότι δεν υπάρχει σχέδιο απολύσεων στο Δημόσιο, διευκρινίζοντας ότι «έχουμε το θάρρος και αν υπήρχε κάτι τέτοιο στο μυαλό μας θα το λέγαμε ευθέως». 

Για τις πρόσθετες προσλήψεις στους ΟΤΑ, αναφέρει ότι τα αιτήματα των δήμων αφορούν περίπου 1.000 θέσεις, οι οποίες θα καλυφθούν με συμπληρωματική προκήρυξη μετά την ολοκλήρωση των διαδικασιών της 3Κ/2018.

Επισήμανση του Γιάννη Κουρδομένου: Κύριε Υπουργέ , χάθηκαν πέντε ολόκληρα χρόνια διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ , κατά τα οποία υπήρξε από την πλευρά των τοπικών στελεχών του στο δήμο Γλυφάδας - αυταπόδεικτα - προβοκάτσια.

Στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2014 , περισσότεροι από 4.500 χιλιάδες δημότες - δημότισσες του Δήμου Γλυφάδας ΨΗΦΙΣΑΝ την υλοποίηση μιας δομής όλων των δημοτών. Αντί τήρησης όσων ψήφισαν οι κάτοικοι της Γλυφάδας , και άμεσα υλοποίησης της καθώς και των απαιτούμενων προσλήψεων ,  η δημοτική αρχή , καθώς και η αντιπολίτευση , επέδειξαν ενδιαφέρων για άσχετα ζητήματα.

Παράλληλα δε, αντί τήρησης της εντολής των δημοτών , ίσχυσε για πολλοστή φορά το ιδιότυπο καθεστώς απ' ευθείας συμβάσεων - κατά το δοκούν - σε πλειάδα ημετέρων , κουμπάρων, κολλητών, υποστηρικτών, κ.α.

Θεωρούμε υπερβολή όσα αναφέρετε , διότι τα έχουμε ακούσει επί δεκαετίες δια στόματος της εκάστοτε πολιτικής ηγεσίας , ενώ στον αντίποδα οι κατά τόπους αιρετοί - παραταξιακοί των κομμάτων σας - επιβουλεύονται κάτω από διαφορετικό πρίσμα τις ''ανάγκες'' του Ο.Τ.Α.

Συγκεκριμένα, καλέσαμε δημόσια την δημοτική αρχή του δήμου Γλυφάδας , με βασικό δεδομένο όσα προαναφέρονται , να μας παρέχει ποια είναι τα αιτήματα του δήμου Γλυφάδας, και κρατούν σιγή ιχθύος.

Καλές οι εξαγγελίες , όμως στην πράξη αντί κάλυψης των αναγκών μας , ( των δημοτών ) , υφίσταται η καταδυνάστευση μας  , και η κάλυψη όσων επιθυμεί ο εκάστοτε δήμαρχος - δημοτική αρχή.

Ως υπουργείο Εσωτερικών μας παρέχετε εμπράκτως τι αιτήματα έχει ο Δήμος Γλυφάδας ώστε να καταστεί σαφές ότι δεν εκπροσωπεί τους δημότες - κυρίως χιλιάδες - και εξυπηρετεί κατά το δοκούν όσα υπαγορεύουν ορισμένοι παραταξιακοί , ημέτεροι , κ.α. ;

Μήπως αγνοείται σε επίπεδο σημερινής κυβέρνησης ότι επί τέσσερις δεκαετίες τα Νότια προάστια Αττικής δεν διαθέτουν ούτε ένα δημόσιο η ιδιωτικό ενημερωτικό μέσο στα ερτζιανά κύματα ;

Μήπως υπάρχει ασάφεια , και δεν είναι ξεκάθαρο ότι επικράτησαν επί 40 χρόνια οι κομματικοί μηχανισμοί αντί της ισόρροπης και συνταγματικής ανάπτυξης στο Ν. Αττικής ; 

Υ.Γ: Τα τελευταία χρόνια στον Δήμο Γλυφάδας δόθηκε έμφαση για δέκα παιδικούς σταθμούς , καθώς και για δέκα παιδικές χαρές. Τα δέκα , και όσων συνεπάγονται τα δέκα , είχαν προτεραιότητα  έναντι του ενός που ψήφισαν πέραν των 4.500 χιλ. κατοίκων ( !!! ) , και έπειτα ως πολιτικοί και αιρετοί προτάσσεται την ηγεμόνευση των ιδεών και την εκπροσώπηση. 

Αυταπόδεικτα υπάρχει η κατάλυση των θεσμών, και του συντάγματος.  Πόσοι είχαν αιτηθεί παιδικούς σταθμούς και παιδικές χαρές ; Δεν υπερβαίνουν τις 2.000 κατοίκους !!!
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Τάκης Θεοδωρικάκος: Ενίσχυση της αυτοδιοίκησης με πόρους και προσωπικό ! Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">