ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Σε αυτές τις χώρες γίνονται ακόμα μαθητικές παρελάσεις στρατιωτικού τύπου

Οι περισσότερες χώρες βρίσκονται στην Ασία

Δεν υπάρχει ούτε μια ευρωπαϊκή χώρα στην οποία να γίνονται μαθητικές παρελάσεις στρατιωτικού τύπου
Μπορεί οι χώρες στις οποίες γίνονται στρατιωτικές παρελάσεις με τη συμμετοχή είτε του στρατού είτε είτε ενηλίκων (π.χ. βετεράνων πολέμου) να είναι αρκετές, ποιες όμως, είναι εκείνες οι χώρες, που όπως στην Ελλάδα, πραγματοποιούνται ακόμη και σήμερα μαθητικές παρελάσεις με βηματισμό στρατιωτικού τύπου και ομοιόμορφες ενδυμασίες;
Αυστραλία – Νέα Ζηλανδία
Στην Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία, πραγματοποιείται κάθε χρόνο την 25η Απρίλη παρέλαση (Anzac Day) και συμμετέχουν σε αυτή μαθητές σε γκρουπ ανά σχολείο, χωρίς φυσικά στρατιωτικό βηματισμό και πολλές φορές με την συμμετοχή και γονέων. Περισσότερο σαν μια πορεία μνήμης – παρά παρέλαση.
Αλβανία
Στην Αλβανία, πραγματοποιείται παρέλαση στρατιωτικού τύπου από ενήλικες κατά την National Flag Day, κάθε 28 Νοέμβρη. Σε μια παραπομπή ενός άρθρου αναφέρεται ότι ενίοτε συμμετέχουν και μαθητές σε αυτήν.
Κίνα
Η Κίνα διοργανώνει ως γνωστόν πολλές παρελάσεις με την πρώτη στρατιωτική παρέλαση να χρονολογείται προ 4.000 ετών. Σε αυτές τις παρελάσεις συμμετέχουν άνθρωποι όλων των ηλικιών αναλόγως του θέματος και της περίστασης – ανάμεσά τους και μαθητές όπου υπάρχει στρατιωτικός βηματισμός, χαιρετισμός και όμοια ενδυμασία.
Νορβηγία
Στη Νορβηγία πραγματοποιείται πορεία μαθητών κατά την ημέρα εορτασμού του Συντάγματος, κάθε 17η του Μάη. Ενώ μπορεί να υπάρχει κάποιου είδους επίσημη ενδυμασία (εθνικής φορεσιάς με ποδιές και κόκκινα γιλέκα), εν τούτοις δεν υπάρχει βηματισμός ή στρατιωτικού τύπου παρέλαση.
Κόστα Ρίκα
Η Κόστα Ρίκα μπορεί να μην διαθέτει στρατό αλλά διοργανώνει κάθε χρόνο στις 11 Απρίλη την ημέρα μνήμης για την μάχη του Ρίβας (Juan Santamaría Day) το 1856. Σε αυτή όπως φαίνεται και στη φωτογραφία συμμετέχουν και μαθητές με ομοιόμορφη στολή και βηματισμό.
Βόρεια Κορέα
Στην Βόρεια Κορέα πραγματοποιούνται μαθητικές παρελάσεις στρατιωτικού τύπου με βηματισμό και ομοιόμορφη ενδυμασία.
Μαλαισία
Κατά την διάρκεια των εορτασμών της 31ης Αυγούστου (Hari Merdeka) της ανεξαρτησίας της Μαλαισίας πραγματοποιούνται παρελάσεις με την συμμετοχή και παιδιών.
Ρωσία
Στην Ρωσία πραγματοποιούνται μαθητικές παρελάσεις στρατιωτικού χαρακτήρα.
Ακτή Ελεφαντοστού
Αν και αφορά αυστηρά στρατιωτικό σχολείο, εν τούτοις και στην Ακτή Ελεφαντοστού πραγματοποιούνται παρελάσεις στρατιωτικού χαρακτήρα με μαθητές.
Ινδία
Στην Ινδία πραγματοποιούνται παρελάσεις με βηματισμό και ομοιόμορφη στολή από μαθητές κατά τη διάρκεια σημαντικών επετείων της χώρας.
Περού
Στο Περού πραγματοποιείται στις 12 Μαΐου η παρέλαση με την συμμετοχή και μαθητών με ομοιόμορφη στολή και βηματισμό.
Καζακστάν
Στο Καζακστάν πραγματοποιείται παρέλαση με την συμμετοχή μαθητών κατά τη διάρκεια της Διεθνούς Ημέρας Παιδιού (1 Ιούνη).
Τουρκία
Στην Τουρκία πραγματοποιούνται παρελάσεις με τη συμμετοχή μαθητών κατά τη διάρκεια εθνικών εορτών (όπως της 29ης Οκτώβρη).
Πηγή: jodi.graphics

# Τόση πρόοδο στη χώρα μας , με τις κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ, ΝΔ , ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, είχαμε να δούμε από τη περίοδο της χούντας !

# Αν δεν εναρμονιστείτε με όσα ισχύουν στις χώρες της Ε.Ε γίνεστε Ευρωπαίοι νεοέλληνα/ιδα ; ( Παραμένετε Ασιάτες !! )
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Σε αυτές τις χώρες γίνονται ακόμα μαθητικές παρελάσεις στρατιωτικού τύπου Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">