ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Ερωτήματα για Πλεύρη στην Προανακριτική

Επαφές του Θ. Πλεύρη με τον Κ. Φρουζή αποκαλύπτει σημερινό δημοσίευμα του Documento, που φέρνει στο φως της δημοσιότητας ένα email που φέρεται να είχε στείλει η τότε διευθύντρια επιστημονικών και κυβερνητικών υποθέσεων του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος.

Τις σοβαρές ενστάσεις από την πλευρά του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου και του ΣΥΡΙΖΑ ως προς τη συμμετοχή του Θάνου Πλεύρη στην προανακριτική της Βουλής, την ώρα μάλιστα που Νέα Δημοκρατία και Κίνημα Αλλαγής με πρωτοφανή κοινοβουλευτικό αυταρχισμό μεθόδευσαν την εξαίρεση των Παύλου Πολάκη και Δημήτρη Τζανακόπουλου έρχεται να ενισχύσει ένα e-mail που ήρθε στο φως της δημοσιότητας.

Το εν λόγω e-mail αποκάλυψε σήμερα (Κυριακή) η εφημερίδα Documento και εγείρει σειρά ερωτημάτων, καθώς προδίδει τις επαφές που φέρεται να είχε ο Θ. Πλεύρης με τον Κωνσταντίνο Φρουζή, πέρα των επαφών με τον Νίκο Μανιαδάκη.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το δημοσίευμα, Κωνσταντίνος Φρουζής και Θάνος Πλεύρης πραγματοποιούν συνάντηση για «νομικά θέματα», όπως αναφέρεται στο θέμα του επίμαχου ηλεκτρονικού μηνύματος με ημερομηνία αποστολής 21 Οκτωβρίου 2014.

Τη συγκεκριμένη ημερομηνία η τότε διευθύντρια επιστημονικών και κυβερνητικών υποθέσεων του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος (ΣΦΕΕ) Ζέφη Βοστιτσάνου αποστέλλει ένα ενημερωτικό email με θέμα «Νομικά θέματα – Συζήτηση με Θ. Πλεύρη» και παραλήπτες στελέχη του ΣΦΕΕ, μεταξύ των οποίων ο τότε πρόεδρος του συνδέσμου και αντιπρόεδρος της Novartis Κωνσταντίνος Φρουζής.

Η Ζ. Βοστιτσάνου τους ενημερώνει για συνάντηση που είχε πραγματοποιηθεί με τον Θ. Πλεύρη για μια σειρά από ζητήματα που είχαν να κάνουν με το θέμα το φαρμάκου. Ειδικότερα στο e-mail επισημαίνεται:

«Έγινε συνάντηση με το νομικό σύμβουλο του υπουργού με τα κάτωθι θέματα:

1ευρώ/ΣΥΝΤΑΓΗ
ΣΥΜΨΙΦΙΣΜΟΙ REBATES ΜΕ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΚΑΙ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΣΥΜΨΗΦΙΣΜΩΝ REBATES/CLAW BACK ΜΕ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ (ΝΠΙΔ) (ν. 4093)
ΧΟΝΔΡΕΜΠΟΡΙΚΟ ΚΕΡΔΟΣ (ΠΟΥ ΚΑΛΕΙΤΑΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ Ο ΚΑΚ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΠΩΛΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ (ΥΑ 325/5851/γ.π ΦΕΚ 88/β/2014)
ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΣΦΕΕΣΤΟ ΔΣ/ΕΟΠΥΥ
ΝΟΜΟΘΕΤΗΣΗ DISCLOSURE 6. ΚΛΙΝΙΚΕΣ ΜΕΛΕΤΕΣ – ΕΝΑΡΜΟΝΙΣΗ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ 7. ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ 50-50 ΑΣΘΕΝΗΣ – ΚΑΚ».

Μάλιστα, η κ. Βοστιτσάνου φέρεται να περιγράφει επίσης την ανταπόκριση που υπάρχει από πλευράς υπουργείου για καθένα από αυτά τα ζητήματα.

«Υπάρχει θετική διάθεση από τον υπουργό για να το προχωρήσει και μάλιστα άμεσα. Εστιάσαμε στην οποιαδήποτε τροποποίηση που θα χρειαστεί προκειμένου το ποσό αυτό να εισπράττεται (π.χ. υπέρ των ανασφάλιστων) αλλά και παράλληλα να αφαιρείται από τη δαπάνη» επισημαίνει στο email η Ζ. Βοστιτσάνου σχετικά με το πρώτο ζήτημα «1 ευρώ/ΣΥΝΤΑΓΗ», σύμφωνα με το δημοσίευμα.

Σημειώνεται ότι την περίοδο εκείνη ο Θ. Πλεύρης ήταν νομικός σύμβουλος του τότε υπουργού Υγείας Μάκη Βορίδη, ενώ στη θέση αυτή βρισκόταν και επί υπουργίας Άδωνη Γεωργιάδη.

Θάνος Πλεύρης: Στη δημοσιεύματα ακομη και εαν τα θεωρεις στρατευμένα απαντας.Σας καλω να παρετε ολοι το @documentonews και να διαβάσετε με προσοχή το δημοσίευμα που με αφορα.
Εδω η σύντομη απαντηση μου. Βγάλτε τα συμπεράσματα σας. Τα υπόλοιπα στην επιτροπή.





Σημείωση του Γ.Κ: Δεν βγάλαμε κανένα συμπέρασμα και επισημαίνουμε ότι σήμερα το 44% του Ελληνικού λαού δεν εμπιστεύεται κανέναν πολιτικό. Αναφορικά με τον τύπο η αναξιοπιστία υπερβαίνει το 50 %. Ειδικότερα όταν κουμπάροι , κολλητοί , κ.α. πολιτικών προσώπων κατέχουν σειρά από media , και επικεντρώνουν στην υπερσυγκέντρωση μέσων ΜΜΕ είναι σαφές ότι η χώρα μας είναι μπανανία.

Τέλος , όσοι/ες τάσσονται εύκολα υπέρ της μιας , η της άλλης πλευράς , μάλλον εθελοτυφλούν , είτε αποτελούν τσιράκια πολιτικών και αιρετών. 
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Ερωτήματα για Πλεύρη στην Προανακριτική Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">