ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Ελληνικό: Με χρήματα των Ελλήνων φορολογουμένων η επένδυση

Ειδική παρουσίαση της Lamda Development πραγματοποιήθηκε στα κεντρικά γραφεία της Eurobank, εν όψει της αύξησης κεφαλαίου. 

Η Eurobank είναι χρηματοδότης του Ελληνικού (μαζί με την Τράπεζα Πειραιώς) ενώ υπάρχει ειδικό ενδιαφέρον και από τον βασικό μέτοχο Prem Watsa σχετικά με την επένδυση.


Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να ξεκινήσει η αύξηση κεφαλαίου, ύψους 650 εκατ. ευρώ, με όρους 1,2116 νέες μετοχές για κάθε μια παλιά με τιμή διάθεσης 6,70 ευρώ. 


H μετοχή κινείται στα 7,26 ευρώ έτσι θα υπάρχει ενδιαφέρον για την πορεία της μετοχής όσο και των δικαιωμάτων που θα διαπραγματεύονται.

Η Lamda Development - Λάτση αγόρασε το Ελληνικό στην τιμή των 92 ευρώ το τετραγωνικό , μια τιμή την οποία δεν την βρίσκεις πουθενά στην Ελλάδα , ενώ στη συνέχεια πούλησε  τμήμα της επένδυσης σε ξένους επενδυτές.

Ο Σπύρος Λάτσης μέτοχος στην Eurobank με 44% αποφασίζει να ξεφορτωθεί την Eurobank όταν υποχρεώθηκε σε ανακεφαλαιοποίηση 5,8 δισεκ. ευρώ το 2013.

Με πρόσχημα τις πιέσεις της Ελβετικής Κεντρικής Τράπεζας ο Σπύρος Λάτσης μεταβιβάζει στα 9 μέλη της οικογένειας του το 44% της Eurobank και πλέον δεν εμφανίζεται η EFG Group ως μέτοχος. Με αυτή τη μέθοδο γλιτώνει να καταβάλλει τα 2,5 δισεκατομμύρια ευρώ που του αναλογούσαν τα οποία οφείλει στο ελληνικό κράτος εις βάρος των Ελλήνων φορολογουμένων πολιτών.

Ο Λάτσης συνδιαλέγεται με την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας επί πρωθυπουργίας Σαμαρά, τους πείθει να προχωρήσουν το deal Εθνικής – Eurobank , ακυρώνεται από την DGCom το deal , και έτσι ο Λάτσης έχει μεταπηδήσει από την Eurobank που οφείλει τα 2,5 δισεκατομμύρια ευρώ στην Εθνική επενδύοντας μόλις 110 εκατομμύρια ευρώ και τοποθετώντας και 2 μέλη στο Δ.Σ της Εθνικής Τράπεζας.

Ο Λάτσης στη συνέχεια αποχώρησε και από την Εθνική καθώς το όλο σχέδιο απέτυχε , όμως στο μεσοδιάστημα είχε κερδίσει τα 2.5 ΔΙΣ ευρώ.

Ο Σπύρος Λάτσης μέσω της Lamda Development συμμετέχει με μια εξευτελιστική τιμή στον διαγωνισμό για το Ελληνικό, (92 ευρώ το τ.μ) , στον οποίο σημειωτέον τελικώς μόνο το σχήμα στο οποίο συμμετείχε η εταιρία Lamda συμφερόντων Λάτση υπέβαλλε προσφορά.

Το Ελεγκτικό Συνέδριο κατέληξε ότι υπήρξαν σημαντικές αλλαγές στον διαγωνισμό με προσαρμογές όρων φωτογραφικές υπέρ της Lamda – Fosun.

Οι ελληνικές τράπεζες οι οποίες ανακεφαλοποιήθηκαν με χρήματα του ελληνικού λαού ετοιμάζονται να προσφέρουν πιστώσεις στον πλουσιότερο Έλληνα και τους συνεταίρους του, οι οποίοι με δανεικά εμφανίζονται σαν μεγάλοι «επενδυτές» και «ευεργέτες».


Οι ελληνικές τράπεζες που σε καθημερινή βάση στέλνουν χιλιάδες απειλητικά ραβασάκια σε δανειολήπτες με «κόκκινα δάνεια» απειλώντας με κατασχέσεις και πλειστηριασμούς, προσφέρουν απλόχερα ζεστό χρήμα στους επίδοξους «επενδυτές».


Οι ελληνικές τράπεζες που φόρτωσαν τη χρεοκοπία τους στο δημόσιο χρέος και τα μνημόνια ανέλαβαν να την πληρώσουν τα λαϊκά νοικοκυριά μέσω περικοπών και φόρων, για τους Λάτσηδες βρήκαν κεφάλαια.


Οι Ελληνικές τράπεζες που έχουν κλείσει τις «κάνουλες» της ρευστότητα και των δανείων προς τις μικρές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις, για τα «μάτια» της Lamda Development άλλαξαν πολιτική.


Στην εξασφάλιση δανεικών θα συνδράμουν και ξένοι τραπεζικοί όμιλοι, οι οποίοι την περίοδο της κρίσης εξαφανίστηκαν από τη χώρα φορτώνοντας τα «κόκκινα» χαρτοφυλάκια τους στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα, το οποίο με τη σειρά του το φόρτωσε στις πλάτες του «ιθαγενών». 


Συμπέρασμα: Η ''επένδυση'' του Ελληνικού δεν γίνεται με χρήματα της Lamda Development - Λάτση , γίνεται με τα χρήματα του Ελληνικού λαού , όμως στο ιδιότυπο καθεστώς το οποίο έχει προκύψει η εκμετάλλευση επί 99 χρόνια θα γίνεται από την Lamda Development, καθώς και από τους συνεργαζόμενους ''επενδυτές'' , οι οποίοι σε κάποιες περιπτώσεις ''επενδύουν'' τα χρήματα των Ελλήνων φορολογουμένων. Συνταξιούχων, μισθωτών, κ.α. 

Για πολλοστή φορά αναφέρουμε ότι το ''σύστημα'' δεν διέπεται από όρους τήρησης του Ελληνικού Συντάγματος , καθώς κανείς μέχρι σήμερα δεν μας αιτιολόγησε γιατί οι αρμόδιοι στην περίπτωση του τέως αεροδρομίου δεν προχώρησαν σε μια ρύθμιση χιλιάδων ''επενδυτών'' , οι οποίοι θα αγόραζαν ο κάθε ένας , σύμφωνα των οικονομικών τους στοιχείων , τμήματα του ''φιλέτου'' του τέως αεροδρομίου στην εξευτελιστική τιμή των 92 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο

Άλλωστε σύμφωνα όσων ισχύουν στην εν λόγω ''επένδυση'' του Ελληνικού , τα χρήματα είναι των Ελλήνων φορολογουμένων , όμως σε καμία περίπτωση δεν γίνονται συνιδιοκτήτες της Lamda Development.

Με στοιχεία από τα Ελληνικά media
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Ελληνικό: Με χρήματα των Ελλήνων φορολογουμένων η επένδυση Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">