ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Η κυβέρνηση προχωρά σε μεθοδεύσεις «κουκουλώματος»

Νέα επιστολή του Αλέξη Τσίπρα προς τον Πρόεδρο της Βουλής μέσω της οποίας γνωστοποιεί ότι δεν πρόκειται να αλλάξει τους βουλευτές του κ.κ. Δημήτρη Τζανακόπουλο και Παύλο Πολάκη, παρά την απόφαση που τους εξαίρεσε από μάρτυρες στην υπόθεση της Novartis.

Ωστόσο, όσο ο κ. Τσίπρας επιμένει στην ίδια γραμμή και δεν αντικαθιστά τους δύο πρώην υπουργούς του από την επιτροπή, τόσο η πλειοψηφία των μελών της επιτροπής θα καθυστερεί να ξεκινήσει τη λειτουργία της μέχρι να υπάρξει λύση.

Μεταξύ άλλων, κ. Τσίπρας αναφέρει στην επιστολή του προς τον Πρόεδρο της βουλής κ. Τασούλα:

«Κύριε Πρόεδρε,

Με την ευθύνη που έχω ως Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης για τη τήρηση του Κανονισμού της Βουλής και του Συντάγματος, δεν μου επιτρέπεται να συναινέσω σε μια παράνομη απόφαση της πλειοψηφίας της Επιτροπής και κατά αυτόν το τρόπο να συμπράξω στην απαξίωση της Εθνικής Αντιπροσωπείας.

Ούτε δε, πολύ περισσότερο, να συμπράξω στη στέρηση δικαιωμάτων από αντιπροσώπους του ελληνικού λαού. Εφόσον λοιπόν το επιλέγετε, ας αναλάβετε μόνος αυτήν την ευθύνη.

Ως εκ τούτου σας υπενθυμίζω, ότι με την από 10/10/2019 επιστολή, η Κ.Ο. του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. σάς έχει ήδη υποδείξει τα μέλη της που συμμετέχουν στην εν λόγω Ειδική Κοινοβουλευτική Επιτροπή για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης».

Στη Νέα Δημοκρατία θεωρούν ότι πρόκειται για μια κακοστημένη παράσταση από πλευράς του ΣΥΡΙΖΑ. Στο κυβερνητικό στρατόπεδο, πιστεύουν, δηλαδή, ότι η αξιωματική αντιπολίτευση αποσκοπεί στη δημιουργία κλίματος πόλωσης με στόχο, φυσικά, «να μη συζητηθεί επί της ουσίας η σκευωρία που έστησαν οι ίδιοι» και να μην ριχθεί άπλετο φως στην υπόθεση, όπως αναφέρουν στελέχη της πλειοψηφίας.

Από την πλευρά του, ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί μέσα από την κοινοβουλευτική του λειτουργία να δείξει ότι η κυβέρνηση προχωρά σε μεθοδεύσεις με την εξαίρεση των δύο βουλευτών, κίνηση που αποσκοπεί στο «κουκούλωμα» και όχι στη διαφάνεια.

Μάλιστα σε ό,τι αφορά στις τελευταίες αποκαλύψεις για τους προστατευόμενους μάρτυρες και το εξώδικο που έστειλε στην εφημερίδα «Καθημερινή» η κ. Τουλουπάκη, από την πλευρά του κ. Παπαγγελόπουλου λέγεται ότι «δεν αποκαλύπτεται τίποτα απολύτως απεναντίας, τώρα φαίνεται καθαρά ότι δεν πρόκειται για καμία σκευωρία».
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Η κυβέρνηση προχωρά σε μεθοδεύσεις «κουκουλώματος» Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb