ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

«Ενωμένοι Μακεδόνες»: Φιέστες μίσους και ρατσιστικά μπάρμπεκιου

Συστήνονται ως οι «πατριώτες της διπλανής πόρτας» και προβάλλουν την «ελληνική φιλοπατρία» ως μοναδική ιδεολογία τους. Ξεπήδησαν μέσα από τα ογκώδη και επεισοδιακά συλλαλητήρια για τη Μακεδονία, διοργάνωσαν «straight pride» ενάντια στο «Thessaloniki pride» της Θεσσαλονίκης, ενώ εκπαιδεύονται στο... paintball για να βρίσκονται σε «μαχητική ετοιμότητα» στην περίπτωση που χρειαστεί. Εσχάτως έχουν επικεντρωθεί στο Μεταναστευτικό, με ακραία δράση και ρητορική κατά του «ισλαμικού λαθροεποικισμού» και της θρησκευτικής και πολιτισμικής αλλοίωσης της Ελλάδας και της Ευρώπης.

Στο μεσοδιάστημα, είχαν επιχειρήσει ανεπιτυχώς να εμπλακούν στα αυτοδιοικητικά του Δήμου Θεσσαλονίκης. Οι «Ενωμένοι Μακεδόνες», διοργανωτές του μπάρμπεκιου πάρτι με χοιρινό και αλκοόλ, που έχει προγραμματιστεί για σήμερα το μεσημέρι δίπλα στο camp προσφύγων των Διαβατών Θεσσαλονίκης, δεν απασχολούν για πρώτη φορά τη δημοσιότητα

Συστάθηκαν τον Μάιο του 2018, παραμονές της Συμφωνίας των Πρεσπών, με όχημα μια σελίδα στο Facebook και εκμεταλλευόμενοι τις ανησυχίες μεγάλης μερίδας πολιτών για το Μακεδονικό απέκτησαν γρήγορα χιλιάδες ακολούθους, τόσο στο Διαδίκτυο όσο και στους δρόμους της Θεσσαλονίκης, στα απανωτά δυναμικά συλλαλητήρια που διοργανώθηκαν την ταραχώδη εκείνη περίοδο. Στους μήνες που ακολούθησαν έστησαν κρεμάλες στον Λευκό Πύργο για όσους υπέγραψαν τη Συμφωνία των Πρεσπών, ενώ επιδοκίμασαν και χειροκρότησαν -αν δεν υποκίνησαν- προπηλακισμούς και επιθέσεις κατά πολιτικών σε δημόσιες εμφανίσεις.

Φίλη της κίνησης πρότεινε να γεμίσει η Ελλάδα με ζωντανά γουρουνόπουλα σε κάθε αυλή, ώστε «να εξαφανιστούν μόνοι τους οι βρωμιάρηδες», κάτι σαν Δούρειος Ιππος, όπως είπε. «Οπως ο διάολος το λιβάνι», προσέθεσε άλλος, ενώ μια τρίτη κατέθεσε την ιδέα «να γεμίσουμε όλα τα σύνορα με ψησταριές και να ψήνουμε παϊδάκια που βγάζουν και πολύ ντουμάνι μπας και δεν περνάνε». Ενας ακόμη ζήτησε να μπουν και γουρουνοκεφαλές στη σούβλα, ενώ κάποιος έκανε λόγο για κανιβαλισμό, αφού «τα γουρούνια δεν κάνει να τρώνε γουρούνια».

«Οι Ελληνες κατάντησαν ραγιάδες και υπηρέτες των Εβραιοσιωνιστών, Εβραιοερπετών, Εβραιοσκουληκιών και Μουσουλμανοταλιμπάνηδων», τονίστηκε σε άλλη ανάρτηση. Μετά τις αντιδράσεις και τον θόρυβο που ξεσήκωσε το θέμα, οι διαχειριστές της σελίδας επανήλθαν με νέα ανακοίνωση, στην οποία δηλώνουν δημοκράτες αλλά και ανθρωπιστές, που δεν μισούν κανέναν, αλλά αντιστέκονται στην γκετοποίηση περιοχών, στα κρούσματα εγκληματικότητας, στη δημογραφική και πολιτισμική αλλοίωση της χώρας. Χαρακτήρισαν, δε, τη δράση του μπάρμπεκιου ως έναν «πρωτότυπο και ευρηματικό» τρόπο διαμαρτυρίας για τα παραπάνω.

Την ίδια περίοδο κάλεσαν σε ομοφοβικό «straight pride» στην πλατεία Αριστοτέλους, απέναντι στην εκδήλωση της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας που θα γινόταν την ίδια μέρα στους δρόμους της πόλης, αλλά υποχρεώθηκαν να ματαιώσουν την εκδήλωση όταν έγινε αντισυγκέντρωση και κατάληψη της πλατείας από αντιεξουσιαστές. Τα «παιδιά των συλλαλητηρίων» μετεξελίχθηκαν σε ακτιβιστική εθνικιστική ομάδα, με σειρά επιθετικών παρεμβάσεων στην πόλη, ενώ επιχείρησαν να εμπλακούν και στα κοινά της ως δημοτική παράταξη. 

Ο επικεφαλής της, Δημήτρης Ζιαμπάζης, ο οποίος θα κατέβαινε ως υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης στις πρόσφατες δημοτικές εκλογές, κατήγγειλε τον «ύπουλο και ύποπτο» αποκλεισμό του συνδυασμού, όταν το Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης ακύρωσε τη συμμετοχή του στις εκλογές, όπως και άλλων δύο παρατάξεων, λόγω μη ορθής συμπλήρωσης των φακέλων. Ο ίδιος είναι 36 ετών, πωλητής στο επάγγελμα, με 24ετή δράση, όπως λέει, στον «πατριωτικό ακτιβισμό».

Πριν από μερικές εβδομάδες άνδρες και γυναίκες μέλη των «Ενωμένων Μακεδόνων» πήραν τα... όπλα και έκαναν άσκηση, εκτοξεύοντας μεταξύ τους μπογιές σε αγώνα paintball. Η δράση είχε τον χαρακτήρα εκπαίδευσης πολεμικής ετοιμότητας, όπως έγραψαν οι ίδιοι στη σελίδα τους. «Οι συμμετέχοντες έδειξαν εξαιρετική μαχητική ετοιμότητα και υψηλότατο φρόνημα, αποδεικνύοντας για ακόμα μία φορά ότι αν χρειαστεί... είμαστε έτοιμοι για όλα», αναφέρθηκε μετά το τέλος της δράσης, ενώ στο προσκλητήριο γινόταν λόγος για εξομοίωση μάχης αστικού και ανοιχτού πολέμου, που «είναι ο καλύτερος τρόπος ρεαλιστικής εκπαίδευσης για πυρ και κίνηση, για την ανάπτυξη ομαδικότητας αλλά και για να πάρει κανείς μια αίσθηση συνθηκών πεδίου μάχης».

Με την έκρηξη των προσφυγικών-μεταναστευτικών ροών των τελευταίων μηνών, η δράση και η ρητορική της ομάδας προσανατολίστηκαν στον αγώνα κατά των «λαθροεισβολέων» και του ισλαμικού κινδύνου για την Ελλάδα και την Ευρώπη. Με συνεχείς ξενοφοβικές αναρτήσεις και fakenews οι «Ενωμένοι Μακεδόνες» απηύθυναν, μεταξύ άλλων, κάλεσμα σε όλους τους πατριώτες να μη νοικιάσουν τα σπίτια τους σε ΜΚΟ και λαθρομετανάστες, συνοδεύοντάς το, μάλιστα, και με απειλές για «ξύλο και περίπατο» σε όποιον δεν καταλαβαίνει.

Δήλωναν οπαδοί και υπέρμαχοι της αντιμεταναστευτικής πολιτικής του Βίκτορ Ορμπαν και του Ματέο Σαλβίνι και πρόσφατα πήραν μέρος σε συγκέντρωση στη Μεθώνη Πιερίας κατά της εγκατάστασης «λαθροεποίκων» σε ξενοδοχείο της περιοχής, που διοργάνωσε ο πρώην πυρηνάρχης της Χρυσής Αυγής στην Πιερία

Σε ένα από τα ευτράπελα της διαδικτυακής τους πολεμικής μετέφρασαν ως «Ανοιγμα Οπλων» το πλοίο «OpenArms» (Ανοιχτή Αγκαλιά), της ομώνυμης ισπανικής ΜΚΟ που έφτασε πριν από λίγο καιρό στο Αιγαίο, προκαλώντας αντιδράσεις στη Σύμη και στη Λέσβο

Τελευταία τους ενέργεια το προκλητικό μπάρμπεκιου πάρτι με χοιρινό κρέας και αλκοόλ που προγραμμάτισαν για σήμερα έξω από το κέντρο φιλοξενίας μεταναστών στο πρώην στρατόπεδο Αναγνωστοπούλου, στα Διαβατά Θεσσαλονίκης. «Απέναντι στον διεθνιστικό και ισλαμικό λαθροεποικισμό της πατρίδας μας και της Ευρώπης... απαντάμε με... άφθονο χοιρινό κρέας, με άφθονο αλκοόλ, με άφθονο τρολάρισμα και αγωνιστική δράση», αναφέρεται επί λέξει στο σχετικό προσκλητήριο. 

Η ιδέα θεωρήθηκε ιδιοφυής και έγινε δεκτή με ενθουσιασμό από τα μέλη και τους φίλους της ομάδας, οι οποίοι προσέθεσαν τις δικές τους ιδέες για τον εμπλουτισμό της δράσης.

πηγή: ethnos.gr

Σημείωση του Γ.Κ: Τον φασισμό βαθιά κατάλαβέ τον . . .
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: «Ενωμένοι Μακεδόνες»: Φιέστες μίσους και ρατσιστικά μπάρμπεκιου Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">