ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Πρέπει να έχουμε έναν αριθμό και με αυτόν να αλληλεπιδρούμε - Νέες Ταυτότητες

Πρέπει να έχουμε έναν αριθμό και με αυτόν να αλληλεπιδρούμε ανέφερε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης.

Οι νέες ταυτότητες  θα μοιάζουν περισσότερο με πιστωτικές κάρτες είπε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης. 

Βέβαια εμείς σας θυμίζουμε ότι επί διακυβέρνησης ΝΔ είχαν συλλέξει 1.5 εκ. σταυρούς κατά των νέων ταυτοτήτων.

«Μιλάμε πολύ για τις νέες ταυτότητες γιατί για να μπορούμε να κάνουμε ψηφιακές υπηρεσίες θα μπορούμε να ταυτοποιούμαστε από το σπίτι μας ή από τη δουλειά μας. Άρα πρέπει να ξέρει το σύστημα ότι είμαι όντως εγώ και γι’αυτό χρειαζόμαστε ταυτότητες νέου τύπου», δήλωσε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Ο κ. Πιερρακάκης αναφερόμενος στην επερχόμενη αλλαγή ταυτοτήτων είπε ότι οι υφιστάμενες παραπέμπουν στη δεκαετία του 1960 και του 1970, προσθέτοντας ότι αποτελεί δέσμευσή του εντός των επομένων ολίγων εβδομάδων θα προκηρυχθεί ένας διαγωνισμός από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη με στόχο οι νέες ταυτότητες να είναι έτοιμες εντός του 2021.

Οι νέες ταυτότητες

«Οι νέες ταυτότητες θα έχουν μια φωτογραφία, η οποία θα είναι έγχρωμη, όπως είναι σε άλλες χώρες. Αν δει κανείς πώς είναι οι ταυτότητες σήμερα στην Κύπρο, δεν έχουν έγχρωμες φωτογραφίες αλλά μοιάζουν περισσότερο με πιστωτικές κάρτες και σε αυτές αναγράφονται τα στοιχεία που έχουμε σήμερα και θα προστεθεί και ένας αριθμός, ο οποίος έχουμε ήδη ανακοινώσει ότι θέλουμε οι πολλοί αριθμοί που έχουμε να γίνουν ένας, για να μην ταλαιπωρούμαστε», ανέφερε ο υπουργός.

«Αυτή τη στιγμή έχουμε και ΑΦΜ και ΑΜΚΑ, πρέπει κανείς να θυμάται και μια σειρά άλλων αριθμών και ο στόχος που έχουμε είναι μέσα σε ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα να τους ενοποιήσουμε όλους. Θα ανακοινώσουμε σύντομα ποιος θα είναι αυτός ο αριθμός», είπε ο κ. Πιερρακάκης.

«Είναι τεχνικό πιο πολύ ξέρετε αυτό το θέμα. Να δούμε αν μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε έναν από τους υφιστάμενους και να τον γενικεύσουμε, να γίνει και φορολογικού ενδιαφέροντος και κοινωνικού ενδιαφέροντος. 

Προφανώς αυτός ο αριθμός που θα γράφεται στην ταυτότητα θα είναι ένας αριθμός με τον οποίο θα αλληλεπιδρούμε με το Δημόσιο. Γιατί ο αριθμός της ταυτότητας, στην Ελλάδα αυτόν χρησιμοποιούμε κατά βάση, αλλάζει. 

Αν χάσεις την ταυτότητά σου, αλλάζει και ο αριθμός της. Θα πρέπει να έχουμε έναν αριθμό και να τον θυμόμαστε. Ο ΑΦΜ δεν αλλάζει, μένει σταθερός. Πρέπει να έχουμε έναν αριθμό και με αυτόν να αλληλεπιδρούμε, τον οποίο θα παίρνουμε όταν γεννιόμαστε», κατέληξε ο υπουργός.

Σημείωση του Γιάννη Κουρδομένου: Προ αμνημονεύτων δεκαετιών τα έχουμε περάσει αυτά δημόσια , και άλλωστε και στις πρόσφατες μεταδόσεις ''γειτονιάς'' τα ίδια έχουμε αναφέρει. Ένας κύριος αριθμός για τον κάθε πολίτη , αντί για μια πλειάδα αριθμών που ζητούνται από κάθε υπηρεσία του δημοσίου.

Ασφαλώς , έχοντας σήμερα η πλειονότητα κινητά τηλέφωνα , κάρτες τραπέζης , κάρτες ΜΜΜ, κ.α., άλλο ένα τσιπ δεν διαφοροποιεί τον κανόνα.

Όπως αναφέρουν σε παλιότερο δημοσίευμα από την εκκλησία της Ελλάδας : 

Θα κλείσουμε το σύντομο αυτό σχόλιό μας με τα σοφά και θεοφώτιστα λόγια του αγίου Παϊσίου του αγιορείτου, που αναφέρονται στο θέμα μας: «Το σφράγισμα είναι άρνηση. Ακόμη και η ταυτότητα είναι άρνηση. Όταν έχουν πάνω στην ταυτότητα το σύμβολο του διαβόλου 666 και υπογράφω, άρα το αποδέχομαι αυτό το πράγμα. Είναι άρνηση, ξεκάθαρα πράγματα.

Αρνείσαι το άγιο βάπτισμα, βάζεις άλλη σφραγίδα, αρνείσαι τη σφραγίδα του Χριστού και παίρνεις του διαβόλου». «Η ταυτότητα δεν είναι το σφράγισμα. Είναι η εισαγωγή του σφραγίσματος…αν πάρουν την ταυτότητα αυτό θα είναι πτώση».

Η Κάρτα του Πολίτη θεσπίστηκε με τον νόμο 3839/2010, (νόμος Ραγκούση) και εξαγγέλθηκε επίσημα από τον τότε πρωθυπουργό κ. Γ. Παπανδρέου το 2011. Ένα βασικό στοιχείο που πρέπει να τονίσουμε, διότι έχει μεγάλη σημασία και φανερώνει πολλά, είναι η αδιαφάνεια που τηρείται από την πλευρά της κυβερνήσεως σε σχέση με τις τεχνικές προδιαγραφές της κάρτας, που δεν έχουν ανακοινωθεί ακόμη επισήμως.

Πάντως σύμφωνα με τα ελάχιστα που έχουν ανακοινωθεί, η Κάρτα του Πολίτη, (που στις ημέρες μας «βαφτίστηκε» πάλι «νέα ταυτότητα», ενώ στην ουσία δεν διαφέρει από την παλαιά Κάρτα του Πολίτη), θα περιλαμβάνει τον Α.Μ.Κ.Α., τον Α.Φ.Μ. τον Αριθμό Δημοτολογίου και τον Αριθμό Αστυνομικής Ταυτότητος. Θα φέρει επίσης ένα «έξυπνο» μικροτσίπ, τεχνολογίας R.F.I.D., η παρουσία του οποίου εγείρει, όπως είναι φυσικό, πολλά ερωτηματικά.

Και τούτο διότι από τη στιγμή που η ταυτότητα θα είναι εφοδιασμένη μ’ αυτό το μικροτσίπ, παύει πλέον να είναι ένα τυπικό δελτίο ταυτότητος, που έχει σαν μοναδική αποστολή την ταυτοποίηση του ατόμου και καθίσταται μια ταυτότητα με πολύ περισσότερες δυνατότητες. Ο κάτοχος της ταυτότητας, όπως μας πληροφορούν οι ειδικοί, θα μπορεί να εντοπίζεται ανά πάσα στιγμή και όπου και αν βρίσκεται, γι’ αυτό και οι ταυτότητες που χρησιμοποιούν R.F.I.D. αποκαλούνται διεθνώς «ταυτότητες –καταδότες».

Το πιο επικίνδυνο στοιχείο στην όλη υπόθεση είναι, ότι τα πιο προηγμένα R.F.I.D. που χρησιμοποιούνται, είναι επαναπρογραμματιζόμενα, έχουν δηλαδή την δυνατότητα επανεγγραφής και προσθήκης, ή αφαιρέσεως δεδομένων. Επίσης η ταυτότητα, θα μπορεί να παραχωρεί όλα τα στοιχεία και τις συναλλαγές, που μέσω αυτής πραγματοποιούνται, στην ηλεκτρονική βάση δεδομένων του συστήματος.

Όλα αυτά τα δεδομένα θα αποστέλλονται από το μικροτσίπ και θα καταγράφεται πληθώρα πληροφοριών, που αφορούν την προσωπική ζωή και την δραστηριότητα των πολιτών, παραβιάζοντας όμως έτσι κάθε έννοια απορρήτου και ιδιωτικότητος. 

Εν προκειμένω τίθεται το καίριο ερώτημα: Ποιοι θα διαχειρίζονται όλες αυτές τις πληροφορίες; Θα είναι πρόσωπα υψηλού κύρους και υπεράνω πάσης υποψίας, όπως ισχυρίζονται οι θιασώτες της νέας ταυτότητας; Ας μην τρέφουμε αυταπάτες.

Τέτοιου είδους άτομα σπανίζουν σήμερα, ιδιαίτερα στην εποχή μας, όπου η διαφθορά κυριαρχεί στη δημόσια ζωή, όπως αυτό περίτρανα διαπιστώνεται από πάμπολλα σκάνδαλα κρατικών λειτουργών, που κάθε τόσο βγαίνουν στη δημοσιότητα. 

Άλλωστε αποτελεί καθημερινό φαινόμενο η διαρροή και παράνομη διάθεση προσωπικών δεδομένων των πολιτών, που πωλούνται σε τράπεζες, σε εταιρείες, σε ασφαλιστικά κέντρα, κ.λ.π.

Η νέα «οργουελική εποχή» αποτελεί πλέον μια χειροπιαστή πραγματικότητα

Είναι γνωστό το κλασσικό «προφητικό» βιβλίο του μεγάλου βρετανού συγγραφέα, λογοτέχνη και δημοσιογράφου Τζωρτζ Όργουελ, με τίτλο «1984 – Ο μεγάλος αδελφός» το οποίο συνέγραψε το 1949, περιγράφοντας πριν από 69 χρόνια με καταπληκτικές λεπτομέρειες, γεγονότα τα οποία ζούμε σήμερα. 

Στο μυθιστόρημα του Όργουελ: τηλεοθόνες ελέγχουν την κάθε κίνηση των πολιτών και ιδιαίτερα των μελών του «Κόμματος». Ασκείται ιδεολογική χειραγώγηση, προπαγάνδα, ενώ τιμωρούνται με φυλάκιση όποιοι υποπέσουν σε εγκλήματα σκέψης. Επικρατεί κρατική τρομοκρατία και συνεχόμενοι πόλεμοι, με πρόσχημα την ασφάλεια των πολιτών.

Με το δέσιμο του συγχρόνου ανθρώπου με τα αόρατα δεσμά της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης για την εύκολη ποδηγέτησή του από τα αόρατα και ορατά παγκόσμια κέντρα εξουσίας, τα οποία εργάζονται πυρετωδώς για την παγκόσμια ενοποίηση της ανθρωπότητος.

Η ραγδαία ανάπτυξη της νέας ηλεκτρονικής τεχνολογίας και ιδιαίτερα της Πληροφορικής, σε συνδυασμό με την κατάρρευση των κομμουνιστικών καθεστώτων στις αρχές της δεκαετίας του 90 στη Σοβιετική Ένωση και την υπόλοιπη Ανατολική Ευρώπη, δημιούργησε νέα δεδομένα στην παγκόσμια κυριαρχία.

Η απουσία του αντιπάλου δέους που ενσάρκωνε ο κομμουνιστικός κίνδυνος, έδωσε το έναυσμα και τις κατάλληλες προϋποθέσεις στα διεθνή σιωνιστικά κέντρα, τα οικονομικά λόμπυ των πολυεθνικών και τις λέσχες επιλεγμένων ατόμων, όπως η Μπίλντερμπεργκ, που κυβερνούν αοράτως και εκ του αφανούς την ανθρωπότητα, να προχωρήσουν με γοργούς ρυθμούς στην υλοποίηση των προαιωνίων στόχων τους, την παγκόσμια διακυβέρνηση.

Για να πραγματοποιηθεί όμως αυτή προαπαιτείται πλήρης ηλεκτρονικός έλεγχος όλων των προσωπικών δεδομένων όλων των πολιτών της ανθρωπότητος. Αυτός ο πλήρης ηλεκτρονικός έλεγχος, που λέγεται και ηλεκτρονικό φακέλλωμα, μπορεί να επιτευχθεί άριστα με την εισαγωγή και καθιέρωση των νέων ηλεκτρονικών καρτών, ή ταυτοτήτων.



  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Πρέπει να έχουμε έναν αριθμό και με αυτόν να αλληλεπιδρούμε - Νέες Ταυτότητες Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">