ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Γερμανία: Ποινικό αδίκημα οι φωτογραφίες σε ντεκολτέ γυναικών !

To «upskirting» - το να τραβάει κανείς φωτογραφίες κάτω από τις φούστες των γυναικών, χωρίς τη συναίνεσή τους , θα αποτελεί πλέον αξιόποινη πράξη στη Γερμανία , ανακοίνωσε σήμερα η κυβέρνηση , λίγους μήνες μετά την υιοθέτηση ενός ανάλογου νόμου στη Βρετανία.

«Το να φωτογραφίζει κανείς μία γυναίκα κάτω από τη φούστα της ή το ντεκολτέ της συνιστά μια ταπεινωτική και αδικαιολόγητη παραβίαση της προσωπικής ζωής της», επισήμανε η υπουργός Δικαιοσύνης Κρίστιν Λάμπρεχτ.

«Η παραγωγή φωτογραφιών και βίντεο, που εικονίζουν απόκρυφα σημεία άλλων προσώπων, τα οποία φωτογραφήθηκαν ή βιντεοσκοπήθηκαν, χωρίς την άδειά τους, κάτω από τα ρούχα τους» θα αποτελεί ποινικό αδίκημα, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος τύπου της γερμανικής κυβέρνησης Στέφαν Ζάιμπερτ, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Ακόμα και η ενέργεια του να τραβάει κανείς μια τέτοια φωτογραφία, θα αποτελέσει, επίσης, αξιόποινη πράξη όπως και το να τη μοιράζει. 

Το γερμανικό Κοινοβούλιο θα πρέπει να εγκρίνει το νομοσχέδιο για να γίνει νόμος του κράτους.



Η απαγόρευση θα αφορά και τις φωτογραφίες των ντεκολτέ εν αγνοία των γυναικών, σύμφωνα με το νομοσχέδιο.

Έως σήμερα, αυτού του είδους η πρακτική δεν θεωρείτο αξιόποινη πράξη, παρά μόνο εάν ο δράστης παρενοχλούσε το θύμα του ή προχωρούσε σε απρεπείς ενέργειες σε βάρος του.

Σημείωση του Γ.Κ: Είναι απίστευτο τι μπορεί να δει κάποιος στις μέρες μας ως αδίκημα.

Ενδεικτικά: Βγαίνει η Κοκκίνου σε μια εκπομπή με βαθύ ντεκολτέ , και στη συνέχεια δεκάδες σελίδες αναρτούν φωτογραφίες με το ντεκολτέ Κοκκίνου , ( τις οποίες τις έχουν τραβήξει χωρίς να το γνωρίζει η Κοκκίνου ) , αν ισχύσει ένας τέτοιος νόμος και στη δική μας χώρα θα δρομολογούνται στη δικαιοσύνη για το ντεκολτέ ; 

Και γιατί το φόρεσε ΔΗΜΟΣΙΑ το ντεκολτέ ; Δεν το φόρεσε ώστε * ''να τα δείξει'' ; Γιατί το φόρεσε ; 

Στη Γερμανία νομοθετούν κατά της νοημοσύνης του μέσου ανθρώπου. Αν είναι δυνατόν να λογίζεται αξιόποινη πράξη η φωτογράφιση ενός ατόμου το οποίο έχει επιλέξει να εκθέσει σε ΔΗΜΟΣΙΑ ΘΕΑ σημεία του σώματός του.

Να προκύψει ως αξιόποινη πράξη το να φορούν βαθύ ντεκολτέ σε ΔΗΜΟΣΙΕΣ παρουσίες και ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ χώρους , η ακόμα ΔΗΜΟΣΙΑ αγαθά, κάπως το καταλαβαίνουμε ... αν και δεν συμφωνούμε.

Με βασικό δεδομένο ότι εκατοντάδες χιλιάδες μάτια έχουν δει το ντεκολτέ μιας γυναίκας σε δημόσια θέα , αξιόποινη πράξη τα μάτια του ενός που φωτογραφίζει μια φωτογραφία την οποία ενδεχομένως θα δουν στη συνέχεια μερικές εκατοντάδες αναγνωστών μιας σελίδας - media ;

Αναφορικά με τις φωτογραφίες κάτω από φούστες γυναικών , χωρίς την θέλησή τους , συμφωνούμε με το σκεπτικό του νομοθέτη.

* Τα κάλλη της εννοούμε , μην πάει το μυαλό σας πουθενά αλλού . . .

Υ.Γ: Ορισμένα κανάλια σε Ελληνικά νησιά τα οποία εστιάζουν να βιντεοσκοπούν διασημότητες με τα μαγιό στην παραλία αν ισχύσει ένας τέτοιος νόμος στη χώρα μας πρέπει να βάλουν λουκέτο. Παράλληλα σειρά από φωτορεπόρτερ , παπαράτσι ,  και περιοδικά , θα το γυρίσουν σε εκκλησιαστικού τύπου περιεχόμενο !

Και σε επίπεδο Ε.Ε σιγά - σιγά μάλλον Ισλάμ θα γίνουμε , και μπορεί σε μια μελλοντική φάση με συντηρητικές πολιτικές να χρειάζονται μαντίλες και μπούργκες ( !!! ) την ίδια περίοδο που οι Ιρανές και οι αραβόφωνες μετανάστριες τις αποχωρίζονται στη χώρα μας και ντύνονται όπως οι Ελληνίδες.

* Φωτογράφιση λογίζεται το μέσο το οποίο προσομοιώνει τους ανθρώπινους οφθαλμούς - όσα βλέπουν τα μάτια ενός ανθρώπου.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Γερμανία: Ποινικό αδίκημα οι φωτογραφίες σε ντεκολτέ γυναικών ! Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">