ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Η κανονικότητα της κυβέρνησης - Μισθοί πείνας

Ένας στους τρεις εργαζόμενους αμείβεται  μόλις με μισθό πείνας 400 ευρώ μικτά μηνιαίως, ενώ στον αντίποδα όλο το πολιτικό κατεστημένο , οι διορισμένοι τους , όπως και οι αιρετοί και οι εξυπηρετούμενοι τους απολαμβάνουν από 3.000 - 8.000 χιλ. ευρώ μηνιαίως.

Σε ιδιαίτερα χαμηλά επίπεδα, στα 404,5 ευρώ μεικτά, παραμένει ο μέσος μισθός των μερικώς απασχολουμένων, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του ΕΦΚΑ, όπως δηλώνονται από τους ίδιους τους εργοδότες μέσω των αναλυτικών περιοδικών δηλώσεων (ΑΠΔ). 

Μάλιστα, με τον μισθό της μερικής απασχόλησης κατά τον μήνα Απρίλιο, που αφορούν τα στοιχεία, φαίνεται πως αμείβεται το 28,66% του συνόλου των εργαζομένων της χώρας.

Συνολικά, οι άντρες καλύπτουν το 53,5% των θέσεων εργασίας στις κοινές επιχειρήσεις. Το ποσοστό αυξάνεται εφόσον η σύγκριση γίνει με όρους πλήρους απασχόλησης, καθώς οι άνδρες αντιπροσωπεύουν το 56,28% των εργαζομένων, ενώ το ποσοστό τους υποχωρεί στο 44,7% όταν πρόκειται για συμβάσεις μερικής απασχόλησης.

Επίσης, τα στοιχεία δείχνουν ότι το 21,97% των εργαζομένων απασχολούνται ως υπάλληλοι γραφείου. 

Το 20,76% των ασφαλισμένων στον ιδιωτικό τομέα απασχολείται στο χονδρικό και το λιανικό εμπόριο. Το 16,05% στα ξενοδοχεία και στα εστιατόρια και το 12,43% στις μεταποιητικές βιομηχανίες.

ΓΛΥΦΑΔΑ WEB: ''Κανονικότητα'' είναι να υφίσταται τέλος επί των διαφημίσεων σε ραδιοφωνικούς και τηλεοπτικούς σταθμούς ώστε να καταλήγει στους έμμισθους φωτορεπόρτερ δημόσιων πρακτορείων ειδήσεων , αντί στους άνεργους δημοσιογράφους καθώς και τεχνικούς ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών σταθμών, όπως και σε όσους πρωτοστάτησαν ώστε να υπάρξει ιδιωτική ραδιοτηλεόραση. (Είχαν κάποια σχέση με την ραδιοτηλεόραση οι φωτορεπόρτερ ξένων πρακτορείων ειδήσεων κ. του ΣΥΡΙΖΑ ,της ΝΔ, και του ΠΑΣΟΚ,  ώστε να λαμβάνουν το τέλος διαφήμισης ; ) Ντροπή . . .
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Η κανονικότητα της κυβέρνησης - Μισθοί πείνας Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb