ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Εξαρθρώθηκε κύκλωμα πλαστών διαβατηρίων και διακίνησης αλλοδαπών

Συνολικά 29 αλλοδαπούς ασιατικής καταγωγής, που συμμετείχαν σε οργανωμένο κύκλωμα παράνομης διακίνησης μεταναστών και προμήθειας διακίνησης πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων εντόπισαν και συνέλαβαν οι Αρχές.

Τα στελέχη του Γραφείου Ασφαλείας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά με τη συνδρομή Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών, καθώς και στελεχών της Διεύθυνσης Ασφάλειας και Προστασίας Θαλασσίων Συνόρων, έφτασαν στον εντοπισμό τους μετά από αξιοποίηση πληροφοριών, στο πλαίσιο οργανωμένης επιχείρησης που έλαβε χώρα στην Αθήνα,

Ειδικότερα, μετά από νομότυπη έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε οικία στην περιοχή της Καλλιθέας, εντοπίστηκαν δύο αλλοδαποί, οι οποίοι συνελήφθησαν ως μέλη οργανωμένου κυκλώματος παράνομης διακίνησης μεταναστών μέσω ελληνικής επικράτειας και προμήθειας πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων. 

Από τις Υπηρεσίες Ασφαλείας του ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ κατασχέθηκαν πληθώρα πειστηρίων, χρημάτων και ηλεκτρονικών συσκευών, που βρέθηκαν εντός της οικίας.

Συγκεκριμένα, βρέθηκαν 17 παραποιημένα-πλαστά διαβατήρια, τρεις ταυτότητες, πλήθος σφραγίδων-αριθμοσφραγίδων, ανάγλυφες απολήξεις σφραγίδων, ομοιώματα σφραγίδων εισόδου, καθώς και άλλα σύνεργα παραποίησης διαβατηρίων, χαρτονομίσματα διαφόρων χωρών (Ευρώπης, Ντονκ Βιετνάμ, Riyal Κατάρ, Ρινγκίτ Μαλαισίας, Ρούπια Σρι Λάνκα, Μπατ Ταϊλάνδης).

Επίσης, βρέθηκαν 6 κάρτες κινητών τηλεφώνων, ένας φορητός υπολογιστής, ένα i-Pad, καθώς και πέντε συσκευές κινητών τηλεφώνων τα οποία και κατασχέθηκαν.

Σε παράλληλη συντονισμένη επιχείρηση από στελέχη των προαναφερόμενων Υπηρεσιών, η οποία έλαβε χώρα στο πλαίσιο αξιοποίησης των ίδιων πληροφοριών, βρέθηκαν εντός ειδικά διαμορφωμένης οικίας (safe-house) με κάγκελα τοποθετημένα εντός και εκτός παράθυρων στην περιοχή της Κυψέλης 27 αλλοδαποί, οι οποίοι διέμεναν προσωρινά μέχρι να μεταφερθούν σε χώρες της Ευρώπης.

Κατά την εξέλιξη της έρευνας διαπιστώθηκε ότι οι δύο πρώτοι (36χρονος και 32χρονος) αλλοδαποί, επιτηρούσαν τους υπόλοιπους συλληφθέντες, κατασκεύαζαν και παραποιούσαν ταξιδιωτικά έγγραφα με τα οποία τους εφοδίαζαν με σκοπό την έξοδό τους από τη χώρα, έναντι χρηματικής αμοιβής.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά ενώ σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Ασφάλειας και Προστασίας Θαλασσίων Συνόρων αξιολογούνται όλα τα μέχρι στιγμής διατιθέμενα στοιχεία, καθώς διερευνάται σε βάθος η εμπλοκή των δύο αλλοδαπών, ως μέλη διεθνούς εγκληματικής οργάνωσης που δραστηριοποιείται σε διάφορες χώρες της Ευρώπης και της Ασίας.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Εξαρθρώθηκε κύκλωμα πλαστών διαβατηρίων και διακίνησης αλλοδαπών Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb