ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Πολιτική κοροϊδία αντί κοινωνικού μερίσματος - Η ΝΔ κόβει περισσότερους από 3,4 εκατομμύρια

Μέρισμα 700 ευρώ πριν από το τέλος του χρόνου για 250.000 νοικοκυριά εξήγγειλε την Πέμπτη από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας.
ΓΛΥΦΑΔΑ WEB: Η ΝΔ κόβει περισσότερους από 3 εκατομμύρια , αναφορικά με το κοινωνικό μέρισμα , και ειδικότερα τις πραγματικά ευάλωτες κοινωνικά ομάδες, άρα ο όρος ''κοινωνικό μέρισμα'' αποκτά διαφορετική υπόσταση , και πρέπει να χαρακτηρίζεται εφ' εξής ''δωράκι στους έχοντες 20.000 χιλιάδες ευρώ ετήσιο εισόδημα, και περιουσιακά στοιχεία της τάξεως των 200.000 χιλιάδων ευρώ.'' 
Σφοδρή αντίδραση από ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος κάνει λόγο για πετσόκομμα
ΓΛΥΦΑΔΑ WEB: Το ''πετσόκομμα'' το έζησαν εκατομμύρια πολίτες τα τελευταία χρόνια με τις κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, άρα δεδομένου του πετσοκόμματος στις επόμενες εκλογές πέραν των τριών εκατομμυρίων πολιτών , όπως πράττει η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας πετσόκομμα οφείλουν να το πράξουν και ως κοινωνία.
# Άλλωστε ταυτόσημες ''πολιτικές'' εφαρμόζονται από τα κατά τόπους στελέχη της ΝΔ στο Δήμο Γλυφάδας και μερίδας συνεργαζόμενων  , οι οποίοι τα τελευταία χρόνια έχουν επιδείξει σειρά ενεργειών είτε συμβάσεων, είτε αναθέσεων, κ.α. τα οποία εφαρμόστηκαν κυρίως σε οικογένειες ημετέρων με περιουσιακά στοιχεία εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ. 

# Δεν υπάρχει έστω και μια ενέργεια από τη πλευρά της διοικήσεως του δήμου Γλυφάδας, για ένα άτομο το οποίο πραγματικά  ανήκει στις ευάλωτες κοινωνικά ομάδες. Αν υπάρχει έστω μία (1) να μας το γνωστοποιήσουν. 

Ο υπουργός Οικονομικών αρχίζοντας την τοποθέτησή του για το κοινωνικό μέρισμα τόνισε ότι τις τελευταίες ημέρες βρέθηκε πρόσθετος δημοσιονομικός χώρος και τα νοικοκυριά που θα δικαιούνταν το κοινωνικό μέρισμα από τις 200.000 που είχε ανακοινώσει ο Πρωθυπουργός στις αρχές της εβδομάδας αυξήθηκαν τώρα στα 250.000.

Ο κ. Σταϊκούρας, ανακοίνωσε τις αποφάσεις της κυβέρνησης για διανομή κοινωνικού μερίσματος στις ομάδες τις οποίες οριοθέτησε ο ίδιος ο Πρωθυπουργός.

Συγκεκριμένα θα δοθούν 700 ευρώ ανά νοικοκυριό σε συνολικά 250.000 νοικοκυριά που απαριθμούν 953.000 μέλη.

Αναλυτικά, το κοινωνικό μέρισμα θα διανεμηθεί σε δικαιούχους που ανήκουν σε τέσσερις κατηγορίες:

1η ομάδα: Οικογένειες με 4 τέκνα και άνω με φορολογητέο εισόδημα έτους 2019 έως 20.000 ευρώ. Αριθμός ωφελούμενων μελών: 19.140

2η ομάδα: Οικογένειες που τουλάχιστον ένα από τα μέλη της είναι μακροχρόνια άνεργος (ήτοι άνω των 12 μηνών) και με ένα εξαρτώμενο τέκνο τουλάχιστον και το συνολικό ετήσιο εισόδημα να μην υπερβαίνει τις 15.000 ευρώ. Αριθμός ωφελούμενων: 163.718

3η ομάδα: Οικογένεια και με τους δύο γονείς γονείς βραχυχρόνια άνεργους και ένα εξαρτώμενο μέλος και το συνολικό ετήσιο εισόδημα να μην υπερβαίνει τις 15.000 ευρώ. Αριθμός ωφελούμενων: 40.927

4η ομάδα: Οικογένειες με τουλάχιστον ένα εξαρτώμενο μέλος ΑΜΕΑ έως 24 ετών - Αριθμός ωφελούμενων: 25.632

Ο εντοπισμός των δικαιούχων θα γίνει μέσω taxisnet με βάση τις φορολογικές δηλώσεις του 2018.
Προϋποθέσεις

Τουλάχιστον ένας από τους δύο γονείς του νοικοκυριού θα πρέπει να διαμένει νόμιμα και μόνιμα στην ελληνική επικράτεια τα τελευταία 10 χρόνια.
Και οι δύο γονείς του νοικοκυριού θα πρέπει να είναι φορολογικοί κάτοικοι Ελλάδας.

Ο υπουργός Οικονομικών ξεκαθάρισε ότι εκτός των εισοδηματικών κριτηρίων θα ισχύσει και όριο για καταθέσεις, μερίδια αμοιβαίων κεφαλαίων και ομολόγων. Για όλες τις κατηγορίες παραπάνω ορίζεται όριο το ποσό των 200.000 ευρώ. Ωστόσο, δεν αναφέρεται σε περιουσιακά κριτήρια με βάση τα οποία θα δοθεί το μέρισμα του 2019.

Όπως και τις προηγούμενες φορές τα ποσά που θα πιστωθούν στους λογαριασμούς θα είναι ακατάσχετα και αφορολόγητα.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες όλοι οι δικαιούχοι θα πάρουν το επίδομα με την υποβολή μιας απλής αίτησης. Οι λεπτομέρειες δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστές.

Αντίδραση από ΣΥΡΙΖΑ

Η κυβέρνηση αποκλειστικά υπεύθυνη για το πετσοκομμένο κοινωνικό μέρισμα, λέει από την πλευρά της η Κουμουνδούρου.

«Δεν φτάνει που η κυβέρνηση πανηγυρίζει για το πετσοκομμένο κοινωνικό μέρισμα που θα πάρουν, αντί για 3,5 εκατ. δικαιούχοι, μετά βίας 250.000 νοικοκυριά.

Δε φθάνει που τα αυστηρά κριτήρια που έχει βάλει αφήνουν εκτός όχι μόνο τους συνταξιούχους, αλλά και ΑΜΕΑ άνω των 24 ετών και τις περισσότερες ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες.

Τώρα, η κυβέρνηση των «αρίστων» και τα ΜΜΕ που την υποστηρίζουν ισχυρίζονται ψευδώς ότι το μέρισμα είναι κουτσουρεμένο επειδή είχε δοθεί προεκλογικά από τον ΣΥΡΙΖΑ. Εσκεμμένα συγχέουν δηλαδή τη μόνιμη 13η σύνταξη που ψήφισε και έδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ με το κοινωνικό μέρισμα.

Ό,τι και να σκαρφιστεί η κυβέρνηση, η αλήθεια είναι μία: Δίνει μειωμένο το κοινωνικό μέρισμα που προεκλογικά χαρακτήριζε ως «ψίχουλα», επειδή προχώρησε σε μειώσεις στον ΕΝΦΙΑ για τις πολύ μεγάλες περιουσίες και χρησιμοποίησε όλον τον υπόλοιπο χώρο του 2019 - που δημιουργήθηκε χάρη στον ΣΥΡΙΖΑ - για να κλείσει τρύπες του προϋπολογισμού του επόμενου έτους κάνοντας λογιστικά τρικ. 

Η κυβέρνηση παραμένει δέσμια των αποδεδειγμένα αποτυχημένων νεοφιλελεύθερων δογμάτων της και αυτό αποδεικνύεται και στο κοινωνικά ευαίσθητο ζήτημα του μερίσματος», αναφέρει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.

# Στα 3,4 εκατομμύρια πολιτών που κόβονται από το ''κοινωνικό μέρισμα'' υπάρχουν οι πραγματικά ευάλωτες κοινωνικά ομάδες , μακροχρόνια ανέργων οι οποίοι πλέον δεν εγγράφονται στα μητρώα του Ο.Α.Ε.Δ , ΑΜΕΑ τα οποία με τα τεχνάσματα τα οποία ακολουθούνται από τη πλευρά ΙΚΑ ΚΕΠΑ, ΕΦΚΑ , κ.α. τον περισσότερο χρόνο μένουν χωρίς παροχές επιδομάτων, ( ακόμα και έπειτα της πιστοποίησης τριών ετών δεν έλαβαν τα επιδόματα 2,5 ετών ) άστεγοι , κ.α. 

# Η εγγραφή στα μητρώα του ΟΑΕΔ είναι κοροϊδία , και έχουμε τα στοιχεία τριών δεκαετιών στις οποίες δεν επικοινώνησαν ούτε μια φορά με τους εγγεγραμμένους.

# Οικογένεια με δυο άτομα - αδέρφια - χωρίς γονείς , και χωρίς κανένα εισόδημα , δεν δικαιούται τίποτα από το κοινωνικό μέρισμα της ΝΔ. Στον αντίποδα το παρέχουν σε οικογένειες με εισόδημα 20.000 ευρώ , που ενδεχομένως είναι κατά πολύ μεγαλύτερο, και περιουσιακά στοιχεία 200.000 χιλιάδων ευρώ. Είναι οι ευάλωτες κοινωνικές ομάδες , η είναι οι ψηφοφόροι της ΝΔ που θα λάβουν δωράκι ;

# Αναφορικά με τα χρόνια πιστοποίησης κατά τα οποία δεν παρασχέθηκαν σε δικαιούχους τα επιδόματα, (με αναδρομική ισχύ), θα επιληφθεί η δικαιοσύνη, διότι είναι ξεκάθαρο το ''πάρτι'' , και συγκεκριμένα στο Δήμο Γλυφάδας τις αποφάσεις τις ελάμβαναν από κοινού ''αποσπασμένοι'' διοικητικοί υπάλληλοι και αιρετοί της ΝΔ στο υπόγειο του δημαρχείου από την υπηρεσία καθαριότητας !!! 

Παπανικολάου, Καυκά,  κ.α., σε απτή συνέργεια με διοικητικούς υπαλλήλους δεν ακολουθούσαν όσα ίσχυαν και συνεχίζουν να ισχύουν οπουδήποτε αλλού. Αναφερόμαστε στην περίοδο που είχε περάσει η αρμοδιότητα στους Ο.Τ.Α. και οι διοικητικοί υπάλληλοι της κοινότητας του δήμου Γλυφάδας βρέθηκαν στα υπόγεια του δημαρχείου να επιτελούν σε ''νέα καθήκοντα''. 
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Πολιτική κοροϊδία αντί κοινωνικού μερίσματος - Η ΝΔ κόβει περισσότερους από 3,4 εκατομμύρια Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb